210 سازه آبخیزداری در هرمزگان آبگیری شد
به گزارش ایرنا، جعفر تختی نژاد عصر دوشنبه با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران افزود: استحصال این حجم از بارش با توجه به شرایط خشکسالی حاکم بر استان هرمزگان و تغییرات اقلیمی و دشت های بحرانی از اهمیت خاصی برخوردار است.وی بیان...
وی بیان داشت: سازه های آبگیری شده شامل سد و بندهای سنگی و ملاتی و خاکی، سامانه های آبگیر باران، تورکینست و دیگر سازه های آبخیزداری است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان اظهارداشت: ارتقای سهم مهار آب باران، جلوگیری از شورشدن سیلاب سرشاخه های آب شیرین، تغذیه آبخوان های زیرزمینی، تقویت منابع آبی و کمک به پایداری آن در حفظ، تولید و اشتغال و احیای عرصه های منابع طبیعی از مهم ترین مزایای سازه های آبخیزداری است.
جعفری تختی نژاد یاد آورشد: همه ساله بارش های پراکنده و رگباری با شدت بالا در مناطق مختلف هرمزگان به ویژه در ارتفاعات شاهد هستیم که مهار آن از طریق آبگیری سازه های آبخیزداری در راستای پایداری منابع آب و حفظ حیات عرصه های طبیعی استان بسیار مهم است.
وی یاد آور شد: هرمزگان با هفت هزار و 565 سازه آبخیزداری و بیش از 112 هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک ظرفیت آبگیری 480 میلیون متر مکعب در سال را دارد.
یک سامانه بارش زای فعال از روز جمعه هفته گذشته وارد هرمزگان شد که فعالیت آن طبق اخطار اداره کل هواشناسی هرمزگان از عصر یکشنبه چهارم آذرماه تشدید شده و موجب طغیان رودخانه ها و سیلابی شدن مسیل ها و آبگرفتگی معابر در برخی مناطق به ویژه در غرب استان شده است.این سامانه بارش زا تا آخر وقت امروز دوشنبه ادامه دارد.
7195/6048