19 سال از برگزاری نخستین دوره جشنواره تئاتر کردی سقز می گذرد و اجرای این رویداد فرهنگی و هنری در طول این سال ها با فراز و نشیب هایی همراه بوده است.
بعد از برگزاری 6 دوره آن طی سال های 78 تا 83، روند برگزاری آن متوقف و از سال 87 دوباره این رویداد فرهنگی و هنری آغاز و این پروسه تا سال 90 ادامه یافت .
سال 93 یازدهمین دوره این جشنواره برگزار شد و امسال شاهد برگزاری پانزدهمین دوره آن هستیم.
با پیگیری های انجام شده جشنواره تئاتر کردی سقز در تقویم سالانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شد و این اقدام باعث می شود که دیگر وقفه ای در برگزاری این جشنواره در سال های آینده ایجاد نشود.
دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز می گوید : 52 کارگردان با 38 نمایش داخلی و 14 نمایش خارجی فیلم آثار نمایشی خود را به دبیرخانه پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر کردی سقز ارسال کردند.
قطب الدین صادقی ادامه داد: در طول چهار روز برگزاری این جشنواره در سقز 9 گروه داخلی و چهار گروه خارجی حضور دارند و نمایش های خود را اجرا می کنند.
وی با اشاره به اینکه این دوره از جشنواره تئاتر کردی سقز به طور غیر رقابتی برگزار می شود، اظهار داشت: جشنواره های تئاتر به منظور گسترش صلح، آرامش و انسجام اجتماعی برگزار می شود لذا در این راستا تصمیم به غیر رقابتی برگزار کردن این دوره از جشنواره تئاتر کردی سقز گرفته شد.
**اجرای سه نمایش در روز نخست جشنواره
نمایش ملائکه از استان آذربایجان غربی به کارگردانی دیار دولتخواه ساعت 16:30 به نمایش درآمد و با این نمایش پانزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز کار خود را آغاز کرد.
در روز نخست این جشنواره علاوه بر این نمایش، ساعت 18 نمایشی با عنوان به «رده قاره مان» (سنگ قهرمان) از سقز به کارگردانی کمال نوجوان در پلاتو اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز به اجرا در آمد.
نمایش «شاره دوور» (شهر دور) از شهرستان بیجار به کارگردانی غلامرضا همتیان در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز ساعت 21:30 به روی صحنه می رود.
15 دقیقه پس از اجرای هر یک از نمایش ها در طول چهار روز برگزاری این جشنواره جلسات کارشناسی نمایش ها برگزار می شود.
برگزاری کارگاه عملی بازیگری توسط استاد صدرالدین زاهد هم از دیگر برنامه های تدارک دیده شده در این دوره از جشنواره است.
انتهای پیام/