سید ضیاء هاشمی دبیر کمیته انضباطی اکران با اشاره به امکان تغییر آییننامه اکران گفت: همه صنوف سینمایی میتوانند اگر نسبت به آیین نامه اکران مسالهای داشته باشند با استدلال منطقی موارد موردنظر خود را ارائه کنند تا شورای عالی اکران موارد مورد نظر را بررسی و برطرف کند.
وی بیان کرد: نباید فراموش کرد که از جمله وظایف شورای عالی اکران اصلاح آییننامه نمایش در طول زمان است. در واقع با توجه به اینکه هر آییننامه برای ۲ سال نوشته میشود، ممکن است مشکلاتی در حوزه اکران ایجاد شود که نیاز به بررسی بیشتر باشد.
این تهیه کننده سینما توضیح داد: پیش از این بارها شورای عالی اکران از صنوف سینمایی خواسته است تا نظرات خود را در مورد آییننامه اکران ارائه دهند. در این میان سینماداران معترضان اصلی آییننامه هستند، چرا که پیش از هرچیز به فروش خود فکر میکنند و به دنبال راه هایی برای فروش بالا هستند.
وی تاکید کرد: نباید فراموش کرد که در ایران مسائل و رویدادهای ملی و مذهبی وجود دارد که باعث تعطیل شدن سینماها میشود که هر کدام از این مسائل باعث تاثیر مثبت و یا منفی در فروش فیلمها میشود. در کنار موارد دیگری از جمله اکران در ۶ ماه اول سال و یا ۶ ماه دوم سال و یا حتی اکران فیلمها در زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر؛ اینها از جمله مواردی است که در هنگام نگارش آیین نامه اکران باید به آن توجه شود.
دبیر کمیته انضباطی اکران توضیح داد: معتقدم تعدادی از بندهای آییننامه فعلی نمایش قابل تغییر است و میتواند به راحتی این کار انجام شود. مهمترین مسالهای که در حال حاضر در سینما بیش از هرچیز تاثیرگذار است، انحصار است و این انحصار در بخشهای مختلف سینما به همه صنوف صدمه میزند.
وی توضیح داد: از بین بندهای مختلف آییننامه اکران، مساله سرگروهی سینماها هم حائز اهمیت است که از سوی شورایعالی تهیهکنندگان پیشنهاد ایجاد تغییراتی در این زمینه به شورای عالی اکران ارائه شده و این مساله در حال بررسی است.
هاشمی در پایان گفت: از صنوف مختلف سینمایی میخواهیم که پیشنهاد و نظرات خود را در مورد آیین نامه اکران با توجه به نفع کلی سینما به شورای عالی اکران ارائه دهند تا مورد بررسی قرار گیرد.