کبد چرب مشکلی است که اکثر ما یا نگران آن هستیم و یا به آن مبتلا شده ایم، در این مطلب به کمک یک رژیم غذایی سالم علائم کبد چرب را بهبود می بخشیم
غذاهای مفید و غذاهای مضر برای کبد را بشناسید
به طور کل دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد :
بیماری کبد چرب الکلی بیماری کبد چرب غیر الکلیبیشتر بدانید : کبد چرب چیست؟ هر آنچه باید در مورد کبد چرب بدانید
حدودا یک سوم بزرگسالان امریکایی به بیماری کبد چرب الکلی مبتلا هستند و این بیماری یکی از مهم ترین علل نارسایی کبد است. کبد چرب غیر الکلی بیشتر در افرادی که دچار اضافه وزن هستند، کم تحرک می باشند و کسانی که غذای فرآوری زیادی می خورند، تشخیص داده می شود.
یکی از مهم ترین روش ها برای درمان کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع آن، رژیم غذایی سالم است. همانطور که از اسم این بیماری پیداست، کبد چرب یعنی چربی زیادی در کبد شما وجود دارد. در یک بدن سالم کبد به حذف سموم از بدن و تولید مایع صفراوی، پروتئین گوارشی، کمک می کند. بیماری کبد چرب به کبد آسیب زده و از عملکرد درست آن جلوگیری می کند.
به طور کل رژیم غذایی مناسب برای کبد چرب به شکل زیر است:
یک رژیم غذایی کم چربی و کم کالری به کاهش وزن کمک می کند و خطر بروز بیماری کبد چرب الکلی را کاهش می دهد. اگر دچار اضافه وزن هستید، بهتر است 10 درصد از وزن خود را کاهش دهید.
درمان بیماری کبد چرب با 12 غذای مفید برای کبد
در ادامه غذاها و نوشیدنی هایی معرفی می شوند که بهتر است برای حفظ سلامت کبد خود و پیشگیری از کبد چرب به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
سبزی هایی که از تجمع چربی جلوگیری می کنند
بررسی های انجام شده روی موش های آزمایشگاهی نشان داده اند که کلم بروکلی از تجمع چربی در کبد جلوگیری می کند. خوردن سبزیجات بیشتر، مانند اسفناج، کلم بروکسل و کلم به کاهش وزن بدن کمک می کند.
کاهش تجمع چربی در بدن با پروتئین سویا
پروتئین سویا میزان تجمع چربی در کبد را کاهش می دهد. به علاوه سویا حاوی چربی کمی است و این مسئله به کاهش وزن نیز کمک می کند.
خوردن ماهی برای التهاب و سطح چربی بدن
ماهی هایی مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی تن و ماهی قزل آلا حاوی اسید چرب امگا هستند. اسیدهای چرب امگا 3 به بهبود سطح چربی کبد کمک کرده و التهاب را کاهش می دهند.
قهوه برای کم کردن آنزیم های غیر طبیعی کبد
بررسی ها نشان داده اند مبتلایان به کبد چرب اگر قهوه بنوشند، آسیب کمتری ناشی از بیماری به کبد آنها وارد می شود تا کسانی که قهوه نمی نوشند. به نظر می رسد کافئین میزان آنزیم های غیر طبیعی کبد را کاهش داده و خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می دهد.
جو دو سر برای بهبود انرژی
کربوهیدرات موجود در غلات سبوس دار مانند جو دو سر به بدن انرژی می دهند. محتوای فیبر این مواد غذایی به سیر شدن شما نیز کمک می کنند و در نتیجه مواد خوبی برای کاهش وزن محسوب می شوند.
گردو برای سلامت کبد
گردوسرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. بررسی ها نشان داده اند افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند و گردو مصرف می کنند، در آزمایش های انجام شده شاهد بهبود عملکرد کبد خود بوده اند.
آووکادو برای محافظت از کبد
آووکادو سرشار از چربی های سالم است و بررسی ها نیز نشان داده اند که آووکادو حاوی مواد شیمیایی است که میزان آسیب دیدن کبد را کاهش می دهد. به علاوه آووکادو سرشار از فیبر است که به کنترل وزن کمک می کند.
شیر و سایر محصولات لبنی کم چرب
طبق بررسی هایی که بر روی موش ها انجام شد شیر حاوی پروتئینی است که می تواند از آسیب رسیدن بیشتر به کبد جلوگیری کند.
دانه های آفتابگردان به خاطر محتوای آنتی اکسیدان
دانه های آفتابگردان علاوه بر طعم خوشایندی که دارند، حاوی ویتامین E هستند. این ویتامین آنتی اکسیدانی است که از کبد در مقابل آسیب های بیشتر محافظت می کند.
روغن زیتون برای کنترل وزن
روغن زیتون روغن سالمی است که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. این روغن برای پخت و پز از سابر روغن ها و کره سالمتر است. بررسی ها نشان داده اند که روغن زیتون به کاهش آنزیم های غیر طبیعی کبد کمک کرده و وزن را کنترل می کند.
سیر برای کاهش وزن
سیر نه تنها غذا را طعم دار می کند، بلکه طبق بررسی های انجام شده پودر سیر می تواند به کاهش وزن و کاهش چربی در مبتلایان به کبد چرب کمک کند.
چای سبز برای جذب چربی کمتر
چای سبز بر روی جذب چربی در بدن تاثیر می گذارد، اما بررسی ها هنوز به نتیجه قطعی نرسیده اند. محققان سعی دارند دریابند که آیا چای سبز می تواند ذخیره چربی کبد را کاهش داده و عملکرد آن را بهبود بخشد. به هرحال چای سبز مزیت های زیادی برای بدن دارد، از جمله کاهش کلسترول و بهبود خواب.
6 غذای خطرناک برای کبد
اگر مبتلا به کبد چرب هستید، حتما باید از خوردن این غذاها اجتناب کنید. این غذاها به طور کل منجر به افزایش وزن و بالا رفتن قند خون می شوند. این غذاها عبارتند از:
قند افزوده : از خوردن خوراکی های حاوی قند جدا اجتناب کنید. قند اضافه خوراکی های شیرین باعث بالا رفتن قند خون شده و قند خون نیز میزان چربی تجمع یافته در کبد را افزایش می دهد.
غذاهای سرخ شده : این غذاها سرشار از چربی و کاری هستند.
نمک : مصرف زیاد نمک باعث می شود بدن آب زیادی در خود نگهدارد. در روز باید کمتر از 1500 میلی گرم نمک مصرف کنید.
نان سفید، برنج و پاستا : سفید به این معناست که آرد مورد نظر به میزان زیادی پردازش شده و می تواند منجر به بالا رفتن قند خون شود، در حالیکه آرد سبوس دار به خطر محتوای فیبر زیادی که دارد اینطور نیست.
گوشت قرمز: گوشت قرمز مقدار زیادی چربی اشباع شده در خود دارد.
بیشتر بدانید : علائم کبد چرب را بشناسید
بیشتر بدانید : علت کبد چرب غیرالکلی چیست و آیا کبد چرب درمان می شود؟
بیشتر بدانید : موثرترین راه درمان کبد چرب
بیشتر بدانید : درمان کبد چرب بدون دارو
تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ