تضاد فرهنگ اقلیت با فرهنگ عمومی در اینستاگرام/ وقتی نظارتی نیست
برخی پیج های اینستاگرامی که اتفاقا صاحبان آن ها در ایران زندگی می کنند، نوعی از سبک زندگی را به نمایش می گذارند که با بنیان های فرهنگ عمومی ما سازگاری ندارد.
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری شبستان، مدتی پس از فیلتر تلگرام بحث فیلترینگ اینستاگرام هم مطرح شد، «حجت الاسلام محمد مصدق»معاون دادستانی کل کشور مدعی شد که فیلتر اینستاگرام در دستور کار این دادستانی قرار گرفته است، او دلیل این تصمیم را وجود عدهای به عنوان سلبریتی در فضای مجازی دانست که به بهانهی کمک به افراد بیبضاعت اقدام به جمعآوری پول میکنند و این منجر به کلاهبرداریهای متعددی شده است؛ بنابراین دادستانی کل کشور به عنوان مدعیالعموم به این موضوع ورود کرده است.
اما پس از آن آذری جهرمی، وزیر ارتباطات اعلام کرد این موضوع حقیقت ندارد و گفت:«موضوع پیگیری برای فیلتر سرویسهای مختلف اینترنتی تازگی ندارد. رفع فیلتر توییتر در صف انتظار جلسه کارگروه تعیین مصادیق قرار دارد. آنچه تازگی دارد طرح یک موضوع قدیمی توسط برخی از رسانهها برای انحراف افکار عمومی از مطالبهگری شفافسازی سوءاستفادهکنندگان ارزی اخیر است.»
شاید دور از حقیقت به نظر برسد اما اینکه ایرانی ها رکورددار حضور و عضویت در شبکه های اجتماعی هستند حقیقت تلخی است که باید با آن روبرو شویم، آماری که با یک جست وجوی کوتاه اینترنتی به دست می آید، مهر تاییدی بر این ادعا است.
شبستان پیش از این در گزارشی دیگر با عنوان «مساله ای به نام وقت گذرانی ایرانی ها در شبکه های اجتماعی/رقابت تلگرام و اینستاگرام! » به این مسئله پرداخته بود که می توانید آن را اینجا دنبال کنید.
وقت گذرانی در شبکه های اجتماعی به شکل افراطی را حتی اگر بشود اقتضای عصر ارتباطات دانست اما نمی شود از نحوه وقت گذرانی ایرانی ها در این فضا گذشت. کافیست یک نام کاربری و پسورد وارد کنید و عضو اینستاگرام شوید؛ شبکه ای اجتماعی که نمونه ای کوچک از جهان است؛ با این تفاوت که مرزی برای رفت و آمد و ارتباط نیست، کاربرانی از سرتاسر دنیا با ملیت ها و مذهب ها و زندگی های گوناگون در این شبکه حضور دارند.
بررسی همه کارکردهای مثبت و اغلب منفی اینستاگرام در مجال این گزارش نمی گنجد؛ طبق تحقیقات موسسه های بین المللی «اینستاگرام» بر سلامت روح و روان افراد تاثیر منفی می گذارد، موجب اختلال در خواب می شود و زمینه بسیاری از مشکلات روانی را فراهم می کند. در این مجال می خواهیم از معضلی به نام رواج بی بندوباری در اینستاگرام بگوییم. اگر یک اکانت اینستاگرام داشته باشید قطعا با پیج هائی برخورد خواهید کرد که همه باورها و اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته اند، این صفحه ها به راحتی باز می شوند و قطعا همه کاربران اینستاگرام بارها با این صفحات مواجه شده اند.
پیج های فراوانی که با نام ایرانی ها و جوان های لاکچری، بچه پولدارها ، ایران کیدز و یا تهران کیدز لاکچری و خیلی اسامی دیگر فعالیت می کنند و نوعی از بی بند و باری را به نمایش عمومی می گذارند که در دنیا بی سابقه است.
این در حالی است که به گفته مسئولان 56 میلیون نفر کاربر اینترنت در کشور داریم که 20 میلیون نفر از آن ها بسیار جوان هستند.
پایان پیام/298