رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قزوین در این نشست با ارایه گزارشی درباره لایحه تجلیل از نام آوران فرهنگ و هنر قزوین، گفت: این لایحه پیش از این یکبار با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون بررسی شده بود و بعد از اعمال اصلاحات در سازمان فرهنگی ورزشی مجددا در کمیسیون بررسی و تصویب شد.
مهدیه سادات قافله باشی با تاکید بر اهمیت تجلیل از هنرمندان و مفاخر فرهنگی، افزود: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری در نظر دارد تجلیل از هنرمندان را در قالب شیوه نامه ای سالیانه به نام جشنواره تجلیل از نام آوران فرهنگ و هنر انجام دهد تا ضمن قدردانی از برگزیدگان برجسته عاملی جهت دلگرمی این قشر جامعه به وجود آید.
وی اضافه کرد: در این لایحه منظور از برگزیدگان، شهروندان قزوینی هستند که مفتخر به کسب عنوان از جشنواره ها و رقابت های معتبر استانی، منطقه ای، ملی و بین المللی در گروه های علوم قرآنی، تلاوت و تفسیر، هنرهای نمایشی، هنرهای سینمایی، موسیقی، هنرهای سنتی، صنایع دستی معماری و شهرسازی، هنرهای چند رسانه ای و هنرهای ادبی می شوند.
قافله باشی ادامه داد: کمیته راهبری این طرح مرکب از معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری، ریاست سازمان فرهنگی ورزشی و رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی خواهد بود و ریاست سازمان فرهنگی ورزشی علاوه بر عضویت در کمیته، سمت دبیر کمیته را نیز عهده دار خواهد بود.
وی اظهار داشت: سازمان فرهنگی ورزشی به عنوان دبیرخانه این طرح از ادارات و دستگاه های مربوط اعم از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و صنایع دستی، حوزه هنری، اوقاف و امور خیریه، تبلیغات اسلامی، نظام مهندسی ساختمان و سایر سازمان ها، استعلام های لازم را برای شناسایی فرهیختگان و نام آوران فرهنگ و هنر انجام داده و نتیجه استعلام ها را مطابق با مصوبه کمیته راهبری سطح بندی می کند.
این عضو شورا افزود:این سازمان جوایز افراد را متناسب با رشته، مقام کسب شده ، شرایط سنی و ویژگی های اخلاقی و انسانی تقسیم بندی کرده و به کمیته راهبری پیشنهاد می کند.
قافله باشی به تبصره های این لایحه نیز اشاره کرد و گفت:تجلیل از شخصیت های شاخص فقط برای یک بار صورت می گیرد و در سال های دیگر ، همان شخص مورد تقدیر و تجلیل قرار نخواهد گرفت.
وی افزود: تجلیل از نام آوران فرهنگ و هنر توسط سازمان فرهنگی ورزشی و طی مراسمی باشکوه در هفته فرهنگی قزوین برگزار خواهد شد.
قافله باشی اضافه کرد: هزینه های این برنامه از محل ردیف بودجه سازمان فرهنگی ورزشی پرداخت خواهد شد و جذب اعتبار از سایر منابع و دستگاه ها امکان پذیر خواهد بود.
***تجلیل از مفاخر فرهنگی و هنری باید مشابه تجلیل از ورزشکاران باشد
نایب رییس شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این نشست گفت: تجلیل از هنرمندان و مفاخر فرهنگی باید همچون شیوه نامه تجلیل از ورزشکاران تنها افرادی را که در عرصه فراملی مقام کسب کرده باشند در بر گیرد.
مهدی عبدالرزاقی افزود: در لایحه شهرداری در خصوص هنرمندان، سطح هنرمندان استانی نیز قید شده است در حالی که در شیوه نامه تجلیل از ورزشکاران، تنها قهرمانانی مورد تقدیر قرار می گیرند که در سطح فراملی آن هم در مسابقات آسیایی و جهانی مدال کسب کرده باشند.
وی اضافه کرد: این لایحه، جزییات بسیاری از جمله میزان سهم و جوایز برگزیدگان و منتخبان را پیش بینی نکرده اما به هر حال اصل این لایحه در حمایت از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر مورد پذیرش است.
عبدالرزاقی ادامه داد: همه اعضای شورا همانطور که از ورزشکاران حمایت می کنند به طور قطع در خصوص چهره های فرهنگی و هنری نیز این چنین عمل کرده و برای ایجاد شهری زیبا تلاش خود را به کار خواهند بست.
*** حوزه قرآن و عترت باید از بخش فرهنگ و هنر در این لایحه جدا شود
محسن حق شناس دیگر عضو شورای اسلامی شهر قزوین نیز در خصوص این لایحه گفت:حوزه هنرمندان امری تخصصی و جدا از قرآن و عترت است و باید در 2 بخش جداگانه مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در این لایحه در بخش قرآن و عترت، تنها به تلاوت و تفسیر پرداخته شده و سایر بخش های قرآن و عترت نادیده گرفته شده است در حالی که این حوزه باید بسط بیشتری یابد و تمام بخش های علوم قرآنی را شامل شود.
حق شناس ادامه داد:ایراد دیگر این لایحه این است که بر خلاف شیوه نامه مربوط به تجلیل از ورزشکاران و قهرمانان عدد و رقم تجلیل مشخص نیست.
***سطح هنرمندان استانی از لایحه تجلیل از مفاخر فرهنگی حذف شود
سعید دقیقی عضو ورزشکار شورای اسلامی شهر قزوین نیز با مقایسه شیوه نامه تجلیل از قهرمانان ورزشی گفت: همانطور که در آن شیوه نامه تنها از ورزشکاران فراملی تقدیر می شود در این شیوه نامه نیز حداقل باید از سطح کشوری به بالاتر تجلیل صورت گیرد و سطح استانی حذف شود.
وی افزود: به منظور پرهیز از موازی کاری و اختلاف نظر در بین دستگاه های فرهنگی و هنری پیشنهاد می شود دبیرخانه ای ویژه تشکیل شده و تمام امور مربوط به این لایحه زیر نظر آن اداره قرار گیرد.
دقیقی ادامه داد: حمایت از هنرمندان و تصویب طرح هایی در خصوص آنها تنها مربوط به یک عضو شورا نیست و همه اعضای شورا دل در گروه اصحاب فرهنگ و هنر دارند.
***تجلیل از هنرمندان و ورزشکاران جزو وظایف ذاتی مدیریت شهری نیست
فرج الله فصیحی رامندی دیگری عضو شورای اسلامی شهر قزوین بود که در خصوص این لایحه گفت: مدیریت شهری گاهی در مواردی ورود کرده که در اصل جزو وظایف ذاتی آن نبوده اما بعد از مدتی به خاطر همان موضوع مورد بازخواست قرار گرفته است.
وی، تاسیس سازمان مدیریت باغستان ها را یکی از نمونه های همین موضوع عنوان کرد و افزود: این سازمان در برهه ای از زمان بدون آن که وظیفه شهرداری باشد تاسیس شد و تاکنون 200 میلیارد ریال در این زمینه هزینه شده اما در نهایت شهرداری قزوین برای نابودی باغات سنتی بدهکار استان شده است.
فصیحی رامندی افزود: طرح ساماندهی امامزاده حسین(ع) نیز نمونه دیگری از این مساله بود که شهرداری تنها به عنوان دستگاه همکار با سهم 25 درصدی در آن وارد شد اما امروز تمام سوالات و تقصیرها برای تکمیل نشدن آن متوجه این نهاد است.
وی افزود: تجلیل از هنرمندان هم از نوع همین گونه مسایل است که گرچه می توان برای تشویق هنرمندان در دوره هایی اقدام به این کار کرد اما نباید با برگزاری سالانه آن، به طوری که در شیوه نامه قید شده است، به عنوان یک تکلیف برای شهرداری شناخته شود.
*** تجلیل از هنرمندان و مفاخر فرهنگی گام موثری در معرفی قزوین است
زهرا یوسفی عضو دیگر شورای اسلامی شهر قزوین نیز گفت: اگر شهر خود را یک کالبد بدانیم، هنرمندان روحی هستند که در این جسم دمیده می شوند و آنچه باعث می شود تا ما در مقابل میهمانان میزبانی کنیم پیشینه فرهنگی و هنری شهر است.
وی افزود:فرهنگسازی بزرگداشت مقام هنرمندان وظیفه و رسالت اعضای شورا است و برگزاری سالانه مراسم تجلیل از هنرمندان و مفاخر فرهنگی حداقل کار در قبال شهروندان و آشناسازی مردم کشور با شهر و مفاخر آن است.
یوسفی افزود: پیشنهاد می شود در لایحه تنظیم شده شیوه و نحوه تعیین سهم و مبلغ جوایز نیز به طور دقیق تعیین شود.
***همراهی مدیریت شهری با حوزه فرهنگ و ورزش ضروری است
احد چگینی دیگر عضو شورای اسلامی شهر قزوین نیز در خصوص این لایحه گفت: در قانون شوراها تکالیفی در حوزه فرهنگ و هنر در جهت همراهی و همکاری با دستگاه های متولی وجود دارد که در حوزه ورزش هم چنین است.
وی افزود: داشتن شیوه نامه به منظور ارایه خدمتی که از گذشته در حال انجام است خالی از لطف نیست و قاعده مند شدن آن بهتر خواهد بود.
چگینی در ادامه با بیان اینکه نمی توان یک بام و دو هوا عمل کرد، افزود: پیشنهاد می شود همچون شیوه نامه تجلیل از قهرمانان ورزشی، سطح استانی از لایحه تجلیل از مفاخر فرهنگی حذف شده و در سطح ملی و فراملی تمرکز کند.
وی با تاکید بر استفاده از تجربیات سایر استان ها از جمله اصفهان در تجلیل از مفاخر فرهنگی افزود: در سال های گذشته برنامه هایی در جهت انتخاب چهره های ماندگار با همکاری شهرداری برگزار شد اما به دلیل نبود شیوه نامه مشخص، نحوه عمل کرد ما در این زمینه مشخص نبود.
وی افزود: با توجه به اینکه لایحه تنظیم شده تجلیل از هنرمندان و مفاخر را برای هر فرد تنها یک بار در 8نظر گرفته و چون تعداد جوایز هنری فراملی کمتر از ورزشی است می توان این تجلیل ها را در 2 بخش جداگانه در قالب نفرات برتر جشنواره ها و مسابقات و همچنین تجلیل از مفاخر و چهره های پیشکسوت و ارزشمند استانی در نظر گرفت.
***هزینه های تجلیل از هنرمندان به صورت دقیق مشخص شود
سیده منیره قوامی عضو دیگر شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این خصوص گفت: هنرمندان از تاثیرگذارترین اقشار جامعه بوده و با وجود محدودیت های زیاد در خلق آثار موفق هستند.
وی افزود: هنر باید در خدمت فرهنگ و اجتماع باشد تا دردی از جامعه دوا کند و باید برای آثار فرهنگی و هنری با چنین شرایطی، امتیاز ویژه ای قائل شد.
وی پیشنهاد کرد کف و سقف هزینه های تجلیل و اینکه چند درصد از بودجه سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری به آن اختصاص یابد مشخص شود.
قوامی نیز با تجلیل هنرمندان و فرهیختگان در سطح رقابت ها و جشنواره های استانی مخالفت کرد.
*** لایحه تجلیل از نام آوران فرهنگ و هنر مورد تایید شورای پنجم است
حکمت الله داودی رییس شورای اسلامی شهر قزوین نیز در پایان بررسی این لایحه گفت: اصل این لایحه مورد توافق است اما برای رسیدن به جزییات دقیق تر این لایحه مجددا در کمیسیون فرهنگی شورا بررسی شده و پس از رفع ایرادها و کاستی ها به صحن شورا بازگردانده شود.
وی افزود: کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی برای رفع نقاط ضعف لایحه در نشستی مشترک با تمام دستگاه های مربوط، آن را بررسی کند تا به شیوه نامه ای دقیق تر در این خصوص دست یابیم.
انتهای پیام/