گاز باید سبدی، اشتراکی و در محلات خاش توزیع شود
به گزارش ایرنا عیدمحمد قلندرزهی روز پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات حوزه سوخت و گاز شهرستان خاش با حضور اعضای شورای شهرستان و مدیران ادارات صنعت، معدن و تجارت و شرکت نفت بیان کرد: برخورد با جایگاه داران متخلف در حوزه سوخت و گاز...
وی اهمیت جمع آوری سیلندرهای گاز در مکانهای عرضه خارج از شبکه توزیع را خواستار شد.
رئیس شورای شهرستان خاش همچنین با اشاره به اینکه حدود 6 هزار خودرو در این شهرستان وجود دارد افزود: سرانه مصرف سوخت در این شهرستان امسال به 330 هزار لیتر افزایش یافته در حالی که آمار قبلی سرانه مصرفی 180 هزار لیتر بوده، لذا لازم است از فعالیت دلالان و سودجویان با هدف حل مشکلات مردم جلوگیری شود.
قلندرزهی تاکید کرد: تلاش برای حمل و بارگیری، تامین و توزیع مناسب و به موقع گاز، نفت، بنزین و نفت گاز باید مورد توجه مسئولان در سطح شهرستان، استان و کشور باشد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان خاش هم بیان کرد: کارکنان و بازرسان این اداره هیچ تعهدی مبنی بر ورود پیدا کردن در مبحث توزیع گاز در سطح تاسیسات و جایگاه ها و سطح شهر را ندارند ولی بر حسب دستور فرماندار شهرستان و در جهت حل مشکلات مردم پای کار هستند و در روزهای تعطیل و خارج از وقت اداری نیز به مردم خدمات ارائه می دهند لذا تاکید می کنیم وظیفه ما با این نیروهای اندک نظارت بر عملکرد توزیع گاز نیست و تنها در زمینه برخورد صنفی و تشکیل پرونده گران فروشی می توانیم دخالت کنیم.
مهدی اسماعیلی اظهار داشت: متاسفانه به دلیل حضور مستمر و جدی کارکنان این اداره در حوزه های توزیع نفت و گاز و سوخت و غیره نوعی انتظار و توقع در جامعه شکل گرفته که مردم همه این مشکلات را از چشم ما می بینند و خبر ندارند که این حضور فیزیکی ما در دو تاسیسات گاز شفق و ایثارگران و توزیع خودرویی گاز فقط در جهت رفع کمبودها و تامین نیازهای اقشار مردمی است.
اسماعیلی ادامه داد: برای جبران کمبودهای گاز شهرستان فقط تا پایان آذر ماه به حمل و تامین افزون بر 500 تن گاز نیاز داریم زیرا در این فصل از سال حدود 730 تن گاز جذب شهرستان شده و این آمار امسال به 238 تن کاهش رسیده است.
وی گفت: امسال از مجموع 6 خودروی تانکر حامل گاز سه خودرو به دلیل نقص فنی و نیز مشکلات اقتصادی کشور از چرخه خدمات دهی خارج شده اند که این امر در تامین گاز مورد نیاز شهرستان اختلال ایجاد کرده است.
حسین حاجی آبادی سرپرست شرکت نفت خاش هم با اشاره به اینکه تامین و پخش فراورده های سوختی در حیطه اختیارات ما هست گفت: مصرف سوخت در خاش از 45 درصد رشد برخوردار بوده، به طوری که سرانه روزانه مصرفی سوخت از 300 هزار لیتر به 420 هزار لیتر در روز رسیده و این در حالی است که شهرستان سراوان همجوار خاش سرانه مصرفی آن 17 درصد رشد منفی را داشته است.
وی افزود: به لحاظ مشکلات حمل و نقل 50 درصد در جذب گاز کاهش داشته ایم که ضرورت دارد بخش بزرگی از فراورده های سوختی و گاز مورد نیاز شهرستان را از طریق راه آهن حمل کنیم.
حاجی آبادی ادامه داد: برنامه نصب دوربین های آی پی دار در 12 جایگاه سوختی، تامین به موقع بنزین جایگاههای خاش و سراوان و پایش آمار فروش و مصرف و ذخیره سوخت در جایگاههای عرضه سوخت در نوبت های صبح و شب از اولویت های ما به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه افزون بر 47 هزار خانوار در شهرستان خاش سهمیه نفت سفید دارند بیان کرد: از کالابرگ شماره 41 اعلام شده تاکنون موفق شده ایم نیاز 75 درصد از مردم را تامین کنیم و 25 درصد دیگر نیز تا پایان همین ماه تامین می شود.
در این نشست بر اهمیت و ضرورت بالا بردن سهمیه سوختی خودروهای شهرستان خاش با توجه به وسعت و پراکندگی آن و نیز بالا بردن سهمیه نفت خانوارها و توزیع آن از مهر ماه با توجه به سردی هوای خاش، اختصاص سهمیه نفت بیشتر جهت مدارس و ایجاد جایگاه عرضه گاز در بخش ایرندگان و نیز سوخت گیری خودروهای خاش در جایگاهی مشخص با هدف رفع مشکلات معطل ماندن مردم در صف های طولانی بنزین بحث و تبادل نظر شد.
خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
7310 **6081