1307 واحد صنعتی راکد در کشور احیا شده است


1307 واحد صنعتی راکد در کشور احیا شده است

به گزارش ایرنا، «رضا رحمانی» عصر پنجشنبه در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک افزود: پیش بینی می شود که تا پایان سال جاری شمار واحدهای احیا شده صنعتی به یکهزار و 693 واحد برسد.وی بیان کرد: 55 بنگاه...

به گزارش ایرنا، «رضا رحمانی» عصر پنجشنبه در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک افزود: پیش بینی می شود که تا پایان سال جاری شمار واحدهای احیا شده صنعتی به یکهزار و 693 واحد برسد.
وی بیان کرد: 55 بنگاه اقتصادی احیا شده مربوط به استان مرکزی است و این خطه در زمینه حیات دوباره صنایع راکد رتبه اول را در کشور داراست و در حال تبدیل شدن به یک الگوی کشوری است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در نشستی فرمودند در شرایط امروز مسئله تولید و حفظ حیات کارخانه ها و اشتغال جهاد است و همه باید این فرموده را تکلیف بدانند.
رحمانی اظهار داشت: 13 آبان امسال برخی افراد امیدوار بودند اتفاقاتی در کشور رخ دهد اما با هوشیاری ملت، تدابیر دولت، تلاش همگانی و همت صنعتگران و اصناف کشور به خوبی سنگرداری و دشمن مایوس شد.
وی تصریح کرد: حمایت از تولید و اشتغال در اولویت برنامه ها قرار دارد و نیاز است که تولیدات حفظ و افزایش یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کارگروه و ساختاری در وزارتخانه در خصوص روند تامین مواد اولیه واحدها شکل گرفته و باید همه تلاش ها به کار گرفته شود تا خطوط تولید در ماه های آتی با نشاط فعالیت داشته باشند و واحدهای تعطیل نیز احیا شود.
رحمانی بیان کرد: صنعت استان مرکزی مهم است و هر اتفاق در این حوزه بخشی از صنایع استان های دیگر را نیز متاثر می کند.
وی عنوان کرد: حوزه کالایی کشور توسط تولت به سه بخش اساسی، غیر اساسی و ممنوعه تقسیم بندی کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کالاهای اساسی را دولت از طریق درآمد نفتی تامین می کند و این مهم را در سال 97 عملیاتی کرد و در سال 98 نیز تضمین و تامین می کند و ذخایر استراتژیک آن نیز تامین شده و کالاهای اساسی تا ماه ها در انبارها ذخیره سازی شده است.
رحمانی بیان کرد: کالاهای ممنوعه که دایره حمایتی نداشته و غیرقانونی هستند و سایر کالاهای غیر اساسی نیز توسط دولت اولویت بندی شده است.
وی خاطرنشان کرد: پیگیری مواد اولیه اولویت اول است و دولت این مهم را نیز از طریق سامانه نیما تضمین کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: بخش عمده ای از مواد اولیه تولید داخل است که صنایع وابسته آن باید مسایل و مشکلات کمی داشته باشند اما وضعیت فعلی قابل قبول نیست و اصلاح روند در دست پیگیری است.
وی اضافه کرد: تولید فولاد کشور 2 و نیم برابر مصرف است، تولید مس یک و نیم برابر و تولید مواد پتروشیمی 2 برابر مصرف است و تنها در خصوص تامین برخی مواد مشکلاتی وجود دارد.
رحمانی بیان کرد: واحدهای هپکو، آذرآب، واگن سازی و ماشین سازی در گذشته با مشکلات مختلفی همراه بودند اما در بازدید امروز مشخص شد که حیات دوباره و نشاط تولید در این واحدها بازگشته و موج می زد.
وی عنوان کرد: نوسان ارز ممکن است مشکلاتی را در بخش هایی ایجاد کرده باشد اما باید آن را تبدیل به فرصت کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اگر واحد تولیدی به خاطر سرمایه در گردش نتواند ظرفیت خود را افزایش دهد قابل قبول نیست، مسئولان باید در این راستا بکوشند تا به اشتغال لطمه وارد نشود.
رحمانی عنوان کرد: طرح رونق تولید 300 هزار میلیارد ریال ابلاغی در کشور دارد که استان مرکزی در بهره مندی از این تسهیلات در رتبه نخست ایستاده است.
وی گفت: بانک های عامل همکاری خوبی در این زمینه داشته اند اما کافی نیست و باید جایی که امکان تولید وجود دارد و نیاز به سرمایه در گردش است حمایت حداکثری انجام شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: دولت بخشنامه کرده که واحدهای کوچک و متوسط که دارای چک برگشتی هستند، بدهی مالیاتی و غیر جاری دارند شرایط ویژه را برای دریافت تسهیلات رونق تولید داشته باشند اما، برای واحدهای بزرگ ساز و کارهای دیگری در کارگروه ملی اندیشیده شده است.
رحمانی تصریح کرد: نمایندگان استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی حمایت های خوبی را در خانه ملت از تولید داشته اند که جای تقدیر دارد.
وی عنوان کرد: احکام خوبی برای اتمام واحدهای نیمه تمام صادر شده است، در استان مرکزی 320 طرح با پیشرفت بالای 60 درصد وجود دارد که باید با جدیت دنبال شوند زیرا این واحدها به راحتی در 2 سال آینده قابل اتمام است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: بحث حمایت از کالای ایرانی در راستای فرمایش رهبر معظم انقلاب به یک طرح ویژه تبدیل شده است وطبق الگوی جهانی یک میلیارد دلار ساخت داخل می تواند 50 هزار اشتغال ایجاد کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بدو ورود خود به شهرستان اراک مورد استقبال مسئولان استان مرکزی قرار گرفت و در گلزار شهدای اراک به مقام شامخ شهیدان مدفون در این مکان ادای احترام کرد.
«رضا رحمانی» در این سفر از شرکت های هپکو، واگن پارس و آذرآب اراک نیز بازدید کرد و آخرین برنامه کاری این سفر نیز بازدید از دوازدهمین نمایشگاه صنعت، معدن و ابزار آلات در محل نمایشگاه دایمی بین المللی اراک است.
بیش از 2 هزار و 800 واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت می کنند.
3005/6013/
انتهای پیام


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

120 عکس بسم الله الرحمن الرحیم برای word (باکیفیت بالا)