بانکها در انتظار ابلاغ 2900 میلیارد تومان تسهیلات مرحله دوم اشتغال روستایی
عصر اعتبار- مدیر پروژه های طرح تسهیلات اشتغال فراگیر وزارت کار با اشاره به اینکه بانک های عامل در اشتغال روستایی حدود 90درصد سهیمه خود در دور اول را پرداخت کرده اند گفت: اکنون منتظر ابلاغ صندوق توسعه ملی برای 2900 میلیاردتومان تسهیلات اشتغال روستایی هستیم.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از تسنیم، رامین اسدی، مدیر پروژه های طرح تسهیلات اشتغال فراگیر و روستایی وزارت تعاون، کار اظهار داشت اعتبار اولیه که به 4بانک ابلاغ شد حدود 6هزار میلیارد تومان بود که به 4 بانک( پست بانک،بانک کشاورزی،صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون) ابلاغ شد.
وی ادامه داد: براساس مصوبه سال گذشته مجلس شورای اسلامی مقرر شد معادل ریالی 12 هزار میلیارد تومان از طریق صندوق توسعه ملی و بانک های عامل در اختیار متقاضیان روستایی و عشایری قرار گیرد که سهم صندوق توسعه ملی 6 هزار میلیارد تومان و سهم بانک های عامل نیز 6 هزار میلیارد تومان است. از این میزان تاکنون 3 هزار میلیارد تومان توسط صندوق توسعه ملی در اختیار بانک های عامل قرار گرفته است و 3هزارمیلیارد تومان هم سهم بانک ها بوده است.
اسدی اظهار داشت:تقریباً سایت کارا بسته است. فقط برای سیستان بلوچستان و کرمانشاه سایت کارا باز است. با توجه به اینکه اعتبار استان های مختلف در مرحله اول در تسهیلات اشتغال روستایی به پایان رسیده است. تا کنون سایت کارا برای اشتغال روستایی بسته شده است، اکثر استان ها اعتباری که برای آنها ارسال شده است استفاده کرده اند.تا اعتبار جدید امکان باز شدن سامانه برای استان ها وجود ندارد. استقبال از تسهیلات بسیار زیاد بوده است.
مدیر پروژه های طرح تسهیلات اشتغال فراگیر با بیان اینکه بیش از 6هزار میلیارد تومان طرح های منعقد شده در بانک ها داریم گفت: در حال حاضر بانک ها منتظرهستند که ابلاغ بعدی بیاید. با توجه به اینکه بانک ها بیشتر از حدی که اعتبار داشتند طرح ابلاغ کرده اند، در نتیجه تا زمان اعتبار جدید دیگر امکان باز شدن سامانه وجود ندارد. تفاهم نامه برای اعتبارات جدید بین بانک ها و صندوق توسعه ملی بسته شده است.
اسدی اظهارداشت: منتظر ابلاغ بعدی هستیم.این ابلاغ اعتبار صورت گیرد، می توانیم سامانه را باز کنیم و کارهای بعدی را آغاز کنیم. سامانه نظارتی راه اندازی شده است، در همین راستا نظارت می کنیم که در هر کجا در پرداخت و اشتغالی که باید ایجاد می شد نشده باشد، سامانه نظارتی کنترل می کند،در نهایت برای آن دسته از واحدهایی که کار خود را به خوبی اجرا نکرده اند، نرخ 18درصد را اعمال و جریمه لازم صورت خواهد گرفت. یعنی در صورتی که انحراف منابع صورت گرفته باشد ،مراحل بازگرداندن پول به سیسم را دنبال خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای 55هزار و 882 طرح تسهیلات مصوب شده است، در حال انعقاد و پرداخت تسهیلات هستیم. پیش بینی اشتغال حدود 139هزار نفر را برای این تعداد طرح داریم.
اسدی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات سه جور اشتغال را با خود به همراه دارد افزود:تسهیلات زمانی که پرداخت می شود یک گردش مالی ایجاد می کند. این گردش مالی امکان دارد در یک پروسه انجام شود. در بخش اول ممکن است تسهیلات به دست کسانی برسد که سازنده ماشین آلات است یا به دست کسانی که نهاده تولید می کنند یا به دست کسانی که می خواهند کارهای دیگر کنند برسد. این نوعی از ایجاد اشتغال است. اشتغالی که غیر مستقیم در بافت عمرانی ایجاد می شود.اشتغال بعدی اشتغال عمرانی است و اشتغال دیگر سوله سازی است.
مدیر پروژه های طرح تسهیلات اشتغال فراگیر افزود:یک اشتغال مربوط به زمانی است که طرح به بهره برداری برسد که اشتغال دائمی است. زمانی که مسکن مهر شروع شد، از ابعاد مختلف تأثیر در اشتغال داشت. به طور مثال کارگری که گرسنه می شد با پولی که داشت یک تن ماهی می خرید،همین باعث می شد که علاوه بر اینکه خودش کار می کرد، در چرخه تولید خرید کند و سیلک اشتغال در ابعاد مختلف صورت گیرد. زمانی که مسکن مهر رکود شد تأثیرات در کارخانه های مختلف گذاشت.
وی گفت:در سال 97 حدود 134هزار طرح تا کنون به بانک ها ارسال شده است که از این میزان حدود 63 هزار طرح مصوب شده است و در بانک ها آماده بررسی هستند. به اندازه کافی طرح به بانک ها ارسال شده است و در حال حاضر بانک ها منتظر اعتبار جدید هستند تا بتوانند تسهیلات را پرداخت کنند.
اسدی گفت: با اشتغال روستایی مهاجرت معکوس از شهر به روستا صورت می گیرد. سازمان مدیریت مبلغ را مشخص کرده و به صندوق توسعه ملی فرستاده است،تنها ابلاغ اعتبار از سوی صندوق توسعه ملی باقی مانده است. مبلغی که از سوی صندوق توسعه ملی تصویب شده است حدود 2900 میلیارد تومان است.
وی در پاسخ به اینکه طبق اطلاعات کسب شده از مسئولان وزارت کار، 50 درصد دوم وام اشتغال روستایی در صورتی پرداخت می شود که موسسات عامل 75 درصد از سهمیه دور اول را پرداخت کرده باشند، وضعیت به چه صورت است، گفت: تا کنون موسسات عامل 90 درصد از سهمیه دور اول را پرداخت کرده اند.