توصیه های کوشنر به بن سلمان: از هرگونه درگیری جدید با منتقدان اجتناب کن!


توصیه های کوشنر به بن سلمان: از هرگونه درگیری جدید با منتقدان اجتناب کن!

شفقنا- نیویورک تایمز این هفته فاش کرد که بعد از ماجرای قتل جمال خاشقچی جارد کوشنر به محمد بن سلمان مشاوره داده است. به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، روزنامه اسرائیلی هاآرتص، روز گذشته در گزارشی به نقل از آسوشیتدپرس خبر داد که جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ، بعد از رسوایی جهانی که به دلیل […]

توصیه های کوشنر به بن سلمان: از هرگونه درگیری جدید با منتقدان اجتناب کن!

شفقنا- نیویورک تایمز این هفته فاش کرد که بعد از ماجرای قتل جمال خاشقچی جارد کوشنر به محمد بن سلمان مشاوره داده است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، روزنامه اسرائیلی هاآرتص، روز گذشته در گزارشی به نقل از آسوشیتدپرس خبر داد که جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ، بعد از رسوایی جهانی که به دلیل نقش ولیعهد عربستان سعودی در قتل روزنامه نگار واشینگتن پست جمال خاشقچی پیش آمد، به محمد بن سلمان مشاوره داده و با او درباره راه های غلبه بر موقعیت ناخوشایندی که در آن گرفتار آمده، به کرات صحبت کرده است.

شنبه گذشته روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی عنوان کرد که بعد از قتل خاشقچی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول، جارد کوشنر و محمد بن سلمان ارتباط صمیمانه شان را با هم ادامه داده و بارها با هم گفتگو کرده اند. گزارشگران نیویورک تایمز البته این ارتباط را طبق قانونی که در ایالات متحده ارتباط با رهبران کشورهای خارجی را تنها از طریق وزارت امور خارجه مجاز می داند، غیر قانونی عنوان کردند. در گزارش یاد شده ای میل ها و پیام های رد و بدل شده میان کوشنر و بن سلمان مرور شده بودند.

جارد کوشنر اواخر شب دوشنبه در یک برنامه زنده به نام هانیتی در شبکه تلویزیونی فاکس نیوز وعده داد که آمریکا ماجرای قتل خاشقچی را تا انتها دنبال خواهد کرد و فرد مسئول در این قتل را به همگان معرفی خواهد کرد. البته در آن گفت و گوی تلویزیونی نه جارد کوشنر و نه مجری برنامه شون هانیتی اشاره ای به شواهد موجود و یافته های سازمان سیا مبنی بر نقش محمد بن سلمان در صدور دستور قتل ستون نویس واشینگتن پست نکردند، اما کوشنر با تاکید قول داد که « ایالات متحده امیدوار است در این قضیه عدالت برقرار شود و اغطمینان می دهیم که این اتفاق رخ خواهد داد »

در مقصر ندانستن محمد بن سلمان، کوشنر و گفته هایش دقیقا در راستای رفتار و گفتار دونالد ترامپ قرار دارد که به رغم گزارش سازمان سیا و سنای آمریکا مبنی بر نقش ولیعهد عربستان در قتل خاشقچی هیچ گاه پای او را وسط نکشیده است. کوشنر هم در این برنامه تنها به گفتن این جمله بسنده کرد که « تحقیقات سیا در این زمینه هنوز ادامه دارد ».

نیویورک تایمز هم چنین از قول یک مقام آگاه عربستانی که مایل نبود نامش در گزارش بیاید گزارش داده که کوشنر به محمد بن سلمان «درباره این که چگونه بر طوفان رخ داده فایق بیاید » مشاوره داده و توصیه کرده که در روزهای آینده درگیری هایش را با منتقدینش تمام کرده و از هر گونه درگیری جدیدی اجتناب کند. گزارشگران این روزنامه هم چنین جزئیات گفته های مقامات سعودی را نقل کرده بودند که در روزهای آغازین روی کار آمدن ترامپ، کوشنر را مهره ای کلیدی برای داشتن رابطه ای خوب با آمریکا عنوان کرده بودند. مقامات سعودی به بن سلمان هم گفته بودند که رابطه خوب با کوشنر و به تبع آن با آمریکا مستلزم اتخاذ موضعی مناسب برای حل بحران اسرائیل و فلسطین است که از مهم ترین علاقمندی های جارد کوشنر به شمار می آید.

سناتورهای آمریکایی در واکنش به بحران قتل خاشقچی که در بیانیه های مختلف شان نشان داده اند به نقش مستقیم ولیعهد عربستان در آن باور دارند، خواسته های چند گانه ای را دنبال کرده اند. باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا روز گذشته گفت که سناتورها در جلسه آتی مجلس سنا یک راه حل سه مرحله ای را به رای گیری خواهند گذاشت – که اولین بند آن محکومیت ولیعهد عربستان بابت قتل خاشقچی است، گام دوم تصویب قانون ممنوعیت فروش اسلحه به عربستان و گام سوم نیز اجبار دولت دونالد ترامپ برای قطع همکاری های نظامی و اطلاعاتی با عربستان در جنگ یمن. باب کورکر بعد از دیدار و مذامره با شماری از سناتورها گفت که «ما سه تلاش محتلف در این زمینه انجام می دهیم که هر کدام تاثیرات و تکانه های خود را خواهند داشت. در واقع سناتورها دنبال راهی برای صحبت با عربستان و رساندن پیام شان به ولیعهد این کشور هستند».

البته روشن نیست پیام سناتورها چگونه خواهد بود و از چه صراحتی بهره مند خواهد بود. مجلس سنا هفته آینده این سه هدف را به رای گیری خواهد گذاشت، اما این نگرانی وجود دارد که موافقان مواضع دولت ترامپ با بحث های حاشیه ای وقت جلسه را گرفته و مانع اجماع آرای سناتورها شوند. باب کورکر می گوید ما تلاش خواهیم کرد حداقل در دو مورد مرتبط با عربستان سعودی بتوانیم به آرا و نتایج مناسبی دست یابیم، اما فراموش نمی کند اشاره کند که این نگرانی وجود دارد که بحث های بی حاصل وقت جلسه را هدر داده و مانعی برای ارسال پیام به عربستان شوند.

در شرایطی که به نظر می رسد نمایندگان دو حزب جمهوری خواه و دموکرات با رای علیه عربستان موافقند، کارشناسان سیاسی این اجماع و رای نهایی مجلس سنا را بیشتر از تاثیرگذاری، دارای ارزش سمبولیک می دانند. در حقیقت سناتورهای دموکرات و جمهوری خواه از قتل خاشقچی و البته مواضع بعدی دونالد ترامپ به شدت خشمگین هستند. به خصوص گفته های صریح ترامپ که از عربستان به دلیل خرید صدها میلیارد دلاری اسلحه و البته پایین نگه داشتن قیمت نفت تشکر کرده و از محمد بن سلمان به رغم گزارش های سیا حمایت کرده بود. ناراحتی سناتورها از ترامپ بیشتر به دلیل نادیده گرفتن تحقیقات سیا است که عنوان کرده بود صفر درصد احتمال وجود دارد که ولیعهد عربستان نقشی در قتل خاشقچی نداشته باشد.

موضوع مهم دیگر رای گیری مجلس سنا موضوع جنگ یمن است. هفته گذشته ۶۳ نماینده پیشنهاد کردند که در جلسه آتی سنا این موضوع به رای گذاشته شود و از همین حالا احتمال می رود سنا به خروج آمریکا از این جنگ و ممنوعیت حمایت این کشور از ائتلاف عربستان رای دهد. این موضوع را سناتور مستقل، برنی ساندرز نیز با تاکید می گوید که به احتمال زیاد سناتورهای هر دو جناح سیاسی آمریکا به این قضیه رای خواهند داد.

ممنوعیت فروش اسلحه به عربستان و تحریم سعودی هایی که مانع رسیدن کمک های انسان دوستانه به غیر نظامیان یمنی می شوند، دیگر موضوعی است که در سنا به رای گیری گذاشته خواهد شد. گروه های حقوق بشری به این بند توجه فراوانی نشان داده اند و ممنوعیت فروش اسلحه را بهترین راه برای کاستن از حجم بمباران های سعودی ها که ده ها هزار غیر نظامی را به کشتن داده است، نامیده اند.

آخرین موضوعی که گفته می شود سناتورها به رای خواهند گذاشت، محکوم کردن محمد بن سلمان بابت قتل جمال خاشقچی است. سناتور دموکرات لیندسی گراهام روز چهارشنبه گفت که سنا قطعا بن سلمان را به عنوان شریک قتل خاشقچی محکوم خواهد کرد. گفته می شود مذاکراتی در سنا در جریان است که این بند قطعا به رای گذاشته شود و ظاهرا هیچ مانعی نخواهد توانست مانع محکومیت ولیعهد عربستان در جلسه سنا شود.

جمال خاشقچی که از روزنامه نگاران منتقد جکومت عربستان سعودی بود، دو ماه پیش در استانبول کشته و سپس مثله شد. گفته می شود او برای انجام مراحل اداری ازدواجش به کنسولگری عربستان رفته بود. مقامات امنیتی و اطلاعاتی آمریکا در ادامه اعلام کردند که بن سلمان دستور قتل را داده و حداقل این که از این نقشه خبر داشته است، اما دونالد ترامپ از محکوم کردن او خودداری کرد و عربستان سعودی را متحد نزدیکش در منطقه خواند. او گفت که « ولیعهد شاید از این قتل خبر داشته، شاید هم نه » که به این معنا بود که نتایج تحقیقات سازمان سیا را جدی نگرفته است. رئیس جمهور آمریکا دیروز هم درباره جلسه آینده سنا به رویتر گفت که « هر کسی هر چه دلش بخواهد می تواند بگوید، اما من به حمایت از ولیعهد عربستان ادامه خواهم داد ».

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مادر فوت شده