پیگیری مطالبات صندوق بازنشستگی نفت از باقری درمنی ادامه دارد
رییس هیات مدیره صندوق بازنشستگی نفت گفت: «حمید باقری درمنی» (مفسد اقتصادی محکوم به اعدام) تاکنون مطالبات این صندوق را تادیه (پرداخت) نکرده است.
به گزارش ایران اکونومیست؛ باقری درمنی که گاه از او به عنوان سلطان قیر نام برده می شود، متهم ردیف اول پرونده فساد اقتصادی است که پس از تشکیل 9 جلسه علنی در شعبه 15 دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد.
رییس هیات مدیره صندوق بازنشستگی نفت عصر شنبه اعلام کرد: شکایت صندوق بازنشستگی نفت فقط برای دریافت مطالبات این صندوق است.
به نوشته تارنمای وزارت نفت، «نصرت رحیمی» افزود: بر اساس حکم قاضی، باید رد عین مال صورت گیرد و اگر این کار انجام شود صندوق بازنشستگی نفت ادعای دیگری ندارد و مطابق قانون و نظر قاضی عمل می کند.
وی تصریح کرد: بقیه مسایل مرتبط با این پرونده به صندوق بازنشستگی نفت ارتباطی ندارد.
سخنگوی قوه قضاییه هجدهم آذرماه امسال اعلام کرد: حکم اعدام حمید باقری درمنی به جرم ارتشا و کلاهبرداری که در دادگاه بدوی صادر شده بود، در دیوان عالی کشور تایید شد.
افساد فی الارض از طریق کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از شرکت نفت جی (از زیرمجموعه های صندوق بازنشستگی نفت) به میزان 322 میلیون و 343 هزار و 336 کیلوگرم قیر از جمله اتهام های باقری درمنی است.
**تلاش برای رهایی از چوبه دار
در همین پیوند وکیل مدافع باقری درمنی بتازگی ادعا کرد: با شرکت نفت جی به عنوان شاکی این پرونده مذاکراتی داشتیم و احتمالا رضایتنامه نفت جی را روی پرونده می گذاریم.
شرکت پالایشگاه نفت جی این ادعا را تکذیب و اعلام کرد: سابق بر این پیشنهادهایی از سوی نمایندگان متهم به شرکت ارائه شده بود که به لحاظ نداشتن توافق، مراتب اجرایی نشد.
بر پایه اطلاعیه این شرکت، «پس از صدور رای محکومیت حمید باقری درمنی مبنی بر افساد فی الارض (اعدام) و رد مال از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران نیز تاکنون مذاکره منتج به حصول نتیجه مبنی بر جلب رضایت این شرکت و بالطبع سهامداران آن به عمل نیامده است؛ بنابراین شرکت پالایش نفت جی با جدیت تا احقاق کامل حقوق تضییع شده کارکنان صندوق های بازنشستگی پس انداز و رفاه صنعت نفت، اقدامات قانونی و قضایی را پیگیری می کند.»
سابقه بازداشت باقری درمنی به سال 1386 باز می گردد که آن زمان از او به عنوان بدهکار 2 هزار میلیارد تومانی بانکی یاد شد و یک روز پس از دستگیری با اخذ تعهد اخلاقی آزاد شد.
پس از آن باقری درمنی بارها به اتهام های مختلف بازداشت و دوباره آزاد شد.
در آخرین مورد، وی به اتهام مشارکت در شروع کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از شرکت سهامی بیمه ایران با وصف سردستگی و سرگروهی، مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از بانک ملی ایران با وصف سردستگی و سرگروهی به مبلغ 41 میلیارد و 500 میلیون تومان، مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از بانک گردشگری با وصف سردستگی و سرگروهی به مبلغ 9 میلیارد تومان و غیره از سوی قوه قضاییه بازداشت شد.
مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از شرکت سامان مجد به مبلغ 57 میلیارد و 271 میلیون و 400 هزار تومان از شرکت صرافی اقتصادنوین به مبلغ 70 میلیارد و 402 میلیون و 800 هزار تومان با وصف سردستگی و سرگروهی و پرداخت رشوه با واحد پولی دلار و در موردی دیگر پرداخت رشوه 10 میلیون تومانی از دیگر عناوین اتهامی باقری درمنی بود که در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به آنها رسیدگی و وی به اعدام محکوم شد.