استفاده از پرتو فروسرخ برای درمان خارش پوست
پژوهشگران اروپایی با استفاده از پرتوهای فروسرخ، روش جدیدی برای مقابله با خارش پوست ارائه دادهاند.
دانشمندان "آزمایشگاه زیست شناسی مولکولی اروپا"(EMBL)، راهحل بلندمدتی برای این مشکل ارائه دادهاند. در این روش، داروی فعال شده با نور را در پوست تزریق میکنند.
این گروه پژوهشی به سرپرستی "پاول هپنستال"(Paul Heppenstall) و "لیندا ناچی"(Linda Nocchi)، یک ماده شیمیایی ارائه داده که فقط به این سلولها متصل میشود. با قرار گرفتن ماده شیمیایی در معرض پرتو فروسرخ، سلولها از سطح پوست خارج میشوند اما سلولهای عصبی دیگر که احساس گرما، درد یا لرزش را منتقل می کنند، تحت تاثیر قرار نمیگیرند.
در آزمایشهایی که با این دارو روی موشهای مبتلا به اگزما و یک بیماری پوستی ژنتیکی موسوم به "آمیلوئیدوز"(amyloidosis) صورت گرفت، خارش تا چندین ماه متوقف شد. در نتیجه قطع شدن احساس خارش، التهاب پوست نیز کاهش یافت و ترمیم آن آغاز شد. از آنجا که یکی از مشکلات احساس خارش، وخامت آسیب پوستی است، دارو میتواند به حل این مشکل نیز کمک کند.
دانشمندان در حال حاضر سعی دارند آزمایشهایی را روی بافت انسانی انجام دهند. هپنستال گفت: ما امیدواریم روزی روش ما، برای کمک به افراد مبتلا به بیماریهای پوستی از جمله اگزما کارآمد باشد. هدف ما همکاری با شرکای صنعتی برای ابداع روشهای درمانی انسانی و حیوانی است.
این پژوهش، در مجله "Nature Biomedical Engineering" به چاپ رسید.