فال شب یلدا | طالع بینی پوست هندوانه ویژه شب یلدا
فال شب یلدا در پایین بعد از خواندن نکاتی در مورد فال شب یلدا یک طالع بینی جالب براتون قرار دادیم…طالع بینی هندوانه شب یلدا . حتماً در شب یلدا فال حافظ بگیرید و از دور هم بودن با خواندن فال حافظ لذت ببرید. شعر زیبای شب یلدا از نور دو چشمانت روشن شده اسـت راهم یک شب بـه جواره تـو رؤیا شده اسـت برمن سر مشق زبان تـو ذکره همه ی ی ی شبهایم تردیده دلم...
فال شب یلدا
در پایین بعد از خواندن نکاتی در مورد فال شب یلدا یک طالع بینی جالب براتون قرار دادیم…طالع بینی هندوانه شب یلدا .
حتماً در شب یلدا فال حافظ بگیرید و از دور هم بودن با خواندن فال حافظ لذت ببرید.
شعر زیبای شب یلدا
از نور دو چشمانت
روشن شده اسـت راهم
یک شب بـه جواره تـو
رؤیا شده اسـت برمن
سر مشق زبان تـو
ذکره همه ی ی ی شبهایم
تردیده دلم در تـو
تنبیه دلم یک عمر
از نهی وصال تـو
چون بید هراسانم
در بحر هجای تـو
یلدا شده شبهایم
فال پوست هندوانه
شب یلدا فقط با هندوانه خوردن و تخمه شکستن نیست که جذاب و دوست داشتنی است بلکه از سنت های دیرینه این شب، حافظ خوانی و شاهنامه خوانی است که از قدیم الا یام در بین خانواده های ایرانی رواج داشته است.
به گزارش تالاب البته برخی معتقدند که تنها خانواده های با فرهنگ و اهل دانش و ادب به سنت حافظ خوانی وفادار مانده اند. همان گونه که درگذشته هم افراد فرهیخته و اهل سواد و دانش این شب رابا شاهنامه خوانی همراه می کردند.
سنت های ایرانی همواره جذاب و دلنشین بوده اند و البته پراز فلسفه و حکمت های خاص! این که کتاب حافظ در بلندترین شب سال در محفل گرم خانواده حضور مییابد و افراد حاضر در جمع تفالی به لسان الغیب میزنند درکنار قدمتش جای تامل هم دارد.
عده ای از محققین براین باورند که مراسم حافظ خوانی در شب یلدا متعلق به طبقه خاص و اهل ادب نیست چرا که تقریباً در تمام خانه ها کتاب حافظ وجوددارد و فقط مختص این شب نیست بلکه اصولا مردم به حافظ خوانی و فال حافظ اعتقاد دارند ودر عامه مردم باور و اعتقاد به فال حافظ بسیار قوی است.
اگر رسم ها و آیین های یلدا را میراثی از فرهنگ چند هزار ساله بدانیم، به یقین باید گفت که فال حافظ در سده های اخیر به رسم های شب یلدا اضافه شده است. شاهنامه خوانی و قصه گویی وحافظ خوانی پدر بزرگ و مادربزرگ در کرسی برای کوچکترها از آیین های کهن شب یلداست که اینروزها در خاطر بزرگترهای فامیل حک شده است و ریشه دار بودن این سنت شیرین را نشان میدهد.
فال حافظ گرفتن در شبنشینی های زمستان و مناسبت هایی چون چهارشنبه آخر ماه صفر، چهارشنبه سوری، شب سیزده صفر، بعداز ظهر سیزده به در، تیرماه سیزده شو«جشن تیرگان درمازندران» هم از باور های همگانی است اما با این حال سنت حافظ خوانی درشب یلدا بیشتر وصف الحال است و رواج بیشتری بین خانواده های ایرانی دارد.
غیر از فال حافظ فال کوزه هم از دیگر سنت های شب یلداست که دربرخی نقاط رواج دارد.
با این حال مردم ایران در شب یلدا اشعار لسان الغیب رابا نیت بهروزی و شادکامی می گشایند و آرزوی دل خویش رااز اوطلب می کنند. در بعضی دیگر از نقاط ایران هم شاهنامه خوانی رواج دارد. نقل خاطرات و قصه گویی پدربزرگ ها و مادربزرگ ها هم از دیگر مواردی است که یلدا را برای خانواده ایرانی دلپذیر تر میکند.
اما اینها همه ی ترفند هایی است که خانواده گرد هم جمع شوند و بلندترین شب سال را باشادی و صفاسحر کنند. به امید این که این سنت های دیرین جای خود رابه زندگی ماشینی ندهد و اشعار حافظ برای فرزندان ما هم ماندنی وخاطره انگیز باشد.
طالع بینی پوست هندوانه ویژه شب یلدا
فال پوست هندوانه مخصوص شب یلدا,یلدا و جشن هایی که دراین شب برگزار می شود، یک سنت باستانی است. این جشن مراسمی آریایی است و پیروان میتراییسم ان را از هزاران سال پیش در ایران برگزار می کرده اند. یلدا روز تولد میترا یا مهر است.
شب یلدا یا شب چله آخرین روز آذرماه، شب اول زمستان و درازترین شب سال است. ایرانیان باستان با باور این که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، روزها بلندتر شده و تابش نور ایزدی افزونی می یابد، آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید می خواندند و برای ان جشن بزرگی برپا می کردند.
یلدا و جشن هایی که دراین شب برگزار می شود، یک سنت باستانی است. این جشن مراسمی آریایی است و پیروان میتراییسم ان را از هزاران سال پیش در ایران برگزار می کرده اند.
آیین های شب یلدا
در عده ای از نقاط ایران نیز شاهنامه خوانی رواج دارد.
در سراسر ایران زمین، جایی را نمی یابید که خوردن هندوانه در شب یلدا جزء آداب و شیوه ان نباشد.
مردم در شب یلدا به شب زنده داری میپردازند و برخی نیز تعداد زیادی از دوستان و بستگان خودرا دعوت می کنند.
یلدا جشن کهن ایران باستان
«یلدا» برگرفته از واژهٔ سریانی به معنای «زایش» و «تولد» است. ابوریحان بیرونی از این جشن با نام «میلاد اکبر» نام برده و منظور از ان را «میلاد خورشید» دانسته است.
چلّه، دو موقعیت گاهشمارانه در طول یکسال خورشیدی با کارکردهای فرهنگ عامه، یکی در آغاز تابستان «تیرماه» و دیگری در آغاز زمستان«دی ماه»؛ هر یک متشکل از دو بخش بزرگ«چهل روز» و کوچک«بیست روز» است.
پیشینه یلدا
چله و جشنهایی که دراین شب برگزار می شود، یک سنت باستانی است.
آنان ملاحظه می کردند که در بعضی ایام و فصول روزها بسیار بلند می شود ودر نتیجه در ان روزها، از روشنی و نور خورشید بیشتر میتوانستند استفاده کنند.