خواص انواع گوشت + مضرات مصرف مرغ ماشینی


خواص انواع گوشت + مضرات مصرف مرغ ماشینی

گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی انواع گوشتهایی است که مصرف می کنیم اما تاکنون در مورد خواص و مضرات تمام…

گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی انواع گوشتهایی است که مصرف می کنیم اما تاکنون در مورد خواص و مضرات تمام این گوشت ها به شکل مقایسه ای به طور کامل صحبت نشده است

خواص گوشت قرمز، گوشت ماهی و گوشت پرندگان

دسته بندی گوشت های مصرفی به شرح زیر است:

گوشت قرمز : گاو، گوسفند، گوساله، بز و شتر متداول ترین نوع گوشت های قرمز مصرفی هستند.

گوشت طیور : به گوشت پرندگان اهلی اطلاق می شود و شامل مرغ ، بوقلمون، مرغابی و غاز می باشد.

گوشت دریایی: گوشت انواع ماهی ها و میگو در این دسته قرار می گیرد.

ارزش غذایی و خواص انواع گوشت

گوشت مهم ترین منبع تامین پروتئیناست. درست است که بعضی منابع گیاهی که فراوان تر وارزان تر نیز هستند سرشار از پروتئین می باشند؛ ولی پروتئین گوشت نسبت به پروتئین گیاهی ارجحیت دارد. زیرا پروتئین موجود در گوشت دارای مقادیر زیادی از اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن می باشد.

همچنین گوشت منبع مهمی برای تامین آهن، روی، فسفر، سدیم، کلر و منیزیم نیز می باشد. منبع ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین B2 به شمار می رود و دارای ویتامین B12می باشد.

بعضی افراد تصور می کنند با مصرف مکمل می توانند کمبود مواد مغذی را در بدنشان تامین کنند، اما این افراد در اشتباهند. زیرا دریافت مواد مغذی از طریق غذای طبیعی بسیار کامل تر و بهتر از مکمل هاست.

همچنین گوشت دارای مقدار زیادی چربی حیوانی است که منبع مهم انرژی بدن است.


آهن موجود در گوشت
خواص انواع گوشت + مضرات مصرف مرغ ماشینی

آهن موجود در گوشت ( یا آهن هِم ) کیفیت بالایی دارد و به راحتی جذب بدن می شود. در حالی که آهن موجود در مواد غذایی گیاهی مثل غلات و سبزیجات (یا آهن غیر هِم) کمتر جذب می شود و 90 درصد آهنی که وارد بدن می شود به هدر می رود.

ناگفته نماند که آهن موجود در گوشت قرمز دو برابر مرغ و ماهی است. غذاهای گیاهی نیز دارای موادی مثل اسید فیتیک های موجود در غلات، حبوبات و مغزها و پلی فنول های موجود در سبزیجات هستند که از جذب آهن جلوگیری می کند.


روی یا زینک موجود در گوشت

گوشت یکی از منابع مهم روی محسوب می شود و حاوی ترکیباتی از روی می باشد که قابلیت جذب بالایی در بدن دارند. کمبود روی نیز با عوارضی از قبیل اختلال در رشد قدی و قوای جنسی ، اختلال در رشد جنین، سقط جنین و کم اشتهایی همراه است. که در بسیاری از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است. در مورد افراد گیاه خوار، خصوصاً نوجوانان و کودکان گیاه خوار، امکان بروز کم خونی، کمبود انرژی، دردهای شکمی، نفخ و مشکلات هضمی و کوتاه قدی وجود دارد.

حتی گیاه خوارهای سابقه دار هم معتقدند، مصرف مقدار کمی از آن برای بدن لازم است. زیرا گوشت کم چرب، منبعی فشرده و کم کالری از مواد مغذی حیاتی است و مصرف آن برای نوجوانان ضروری است. زیرا مصرف آن برای ارتقای سلامتی، افزایش سطح ایمنی و رشد و نمو لازم است. مصرف آن و مواد پروتئینی به طور منظم نوجوان را قوی، قد بلند و سالم می سازد و به رشد مناسب فرد کمک می کند .


گوشت ماهی
خواص انواع گوشت + مضرات مصرف مرغ ماشینی

نسبت به سایر گوشت ها از ارزش‌ غذایی بالاتری برخوردار است. پروتئین حاصل از غلات سالم دارای تمام اسید آمینه های مورد نیاز بدن برای رشد و نمو است. به همین دلیل گوشت آبزیان برای تامین نیازهای روزانه پروتئین اهمیت بسیار زیادی دارد.

در گوشت ماهی، بافت پیوندی کمتری در مقایسه با سایر گوشت‌ها وجود دارد، می‌توان گفت گوشت ماهی کاملا به وسیله بدن جذب می‌شود. به همین دلیل است که در بسیاری از بیماری ها، خوردن گوشت ماهی توصیه می‌شود . ماهی ها و مخصوصا ماهی دریایی، دارای چربی امگا3 هستند که نقش مهمی در جلوگیری از سکته مغزی دارد. زیرا از لخته شدن خون در عروق جلوگیری می کند .

غذاهای دریایی میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهند. ماهی به دلیل برخورداری از مواد مورد نیاز بدن مانند آهن، کلسیم، ویتامین ها و پروتئین‌ها بخش مهمی از رژیم غذایی را تامین می کند.

اسکیموها با وجود مصرف مقادیر بالای چربی و پروتئین، به بیماری‌های قلبی دچار نمی‌شوند و این تفاوت به علت نوع چربی مصرفی آنهاست. چربی ماهی و محصولات آبزیان غیراشباع است، در حالی که چربی موجود در گوشت قرمز و حتی گوشت سفید طیور به طور عمده چربی‌های اشباع شده است.

چربی امگا 3 سبب کاهش میزان چربی خون می‌شود و نقش ضد سرطان دارد. مقادیر امگا 3 موجود در ماهی های دریایی بیشتر از ماهی رودخانه ای است

از طرفی میزان چربی ماهی‌ها و سایر آبزیان در مقایسه با گوشت قرمز بسیار کمتر است.

بیشتر ماهی‌ها کمتر از 5 درصد چربی دارند. فقط چربی گوشت مرغ بدون پوست مانند ماهی است.


مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز

مصرف زیاد گوشت قرمز، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد. کسانی که بیشتر گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و ژامبون مصرف می کنند در مقایسه با سایر افراد بیشتر با خطر ابتلا به بیماری های خطرناک قلبی و سرطان مواجه هستند.

همچنین گوشت یکی از منابع اصلی چربی اشباع شده است که با ابتلای به سرطان پستان و سرطان روده بزرگ ارتباط مستقیم دارد. مواد سرطان زا در طول پخت گوشت قرمز با حرارت بالا تولید می شود.

به غیر از سرطان روده ی بزرگ، به نظر می‌ رسد که مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را هم افزایش می‌ دهد. ترکیبات نیتریت که در کارخانجات برای دوام بیشتر موادغذایی و گوشت اضافه می‌ شوند، سرطان ‌زا هستند.


سکته

یکی از منابع اصلی چربی اشباع شده است که مهم ترین عامل ایجاد کننده امراض قلبی، مانند فشار خون و افزایش سطح کلسترول به حساب می آید. گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است که وجود آن ها یک عامل شناخته شده ی بیماری‌ های قلبی به شمار می رود .


نقرس

مصرف گوشت قرمز فراوان، باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می ‌شود. در بیماری نقرس، مقدار اسید اوریک خون بالا می رود و رسوب کریستال‌های اسیداوریک در مفاصل ایجاد شده و باعث درد شدید می‌ شود. اسید اوریک در اثر تجزیه پروتئین‌ها ایجاد می ‌شود و گوشت قرمز منبع کاملی از پروتئین است.


مضرات مصرف مرغ ماشینی
خواص انواع گوشت + مضرات مصرف مرغ ماشینی

مرغ ماشینی به علت اینکه 40 تا 45 روز اجازه خوابیدن پیدا نمی کند، بدنش مملو از اسید لاکتیک است. غذاها و داروهایی که به مرغ می دهند در نسوج مغز استخوان مرغ رسوب می کند. سعی کنید پوست مرغ را نخورید، مرغ ها با دانه های غنی شده به سرعت رشد کاذب پیدا کرده و پروسه طبیعی رشد خود را طی نمی کنند. بدین ترتیب کیفیت آنها بسیار کاهش می یابد.

مرغ های ماشینی از نور آفتاب محروم هستند که باز سبب نزول کیفیت گوشت آن ها می شود. آنتی بیوتیک های متنوعی به مرغ ها خورانده می شود که سبب ایجاد مقاومت میکروبی در بدن انسان می شود.


مضرات مصرف ماهی

همچنین ماهیان دریایی به علت آلوده بودن دریاها به پساب های صنعتی، احتمال انتقال مواد سمی از قبیل جیوه به انسان را دارند. توصیه شده بیش از 2 ویا 3 بار در هفته ماهی نخورید.


نکاتی درباره فریز کردن گوشت ها

برای بسته‌بندی از کیسه‌های پلاستیکی ضخیم یا کیسه‌های ایجاد کننده خلاء استفاده کنیم. کیسه‌های ایجاد کننده خلاء، کیسه‌هایی با در زیپی هستند که با بستن در آن ها، هیچ هوایی داخل بسته نمی ‌ماند.

نبودن هوا باعث می‌ شود تا کیفیت و ارزش غذایی ماده بهتر حفظ شود. کیسه فریزر نباید هیچ گونه منفذی داشته باشد. قطعه‌ها را در هر بسته به تعداد مورد نیاز برای هر بار مصرف بگذاریم. چون مواد غذایی خارج شده از فریزر، به هیچ وجه نباید دوباره به فریزر بازگردانده شوند.


بیشتر بدانید : مضرات گوشت قرمز را با این روشها کاهش دهید!!

بیشتر بدانید : گوشت قرمز برای سلامت مفید است یا مضر؟

بیشتر بدانید : خواص گوشت ها از گوشت گاو تا گوشت بلدرچین

بیشتر بدانید : گوشت قرمز بخوریم یا نخوریم؟

بیشتر بدانید : گوشت گوسفند بخوریم یا گوشت گوساله؟

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : kermany.com



روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟