ترانزیت کالا و دسترسی به حوزه قفقاز و ماورای آن از اولویتهای دولت است
وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از ایستگاه راهآهن رشت سه عامل تکمیل خطوط ریلی ترانزیتی کشور، اتصال ریل به کانونهای تولید بار و احداث خطوط دوم به طور همزمان را عوامل تاثیرگذار بر تحقق هدفگذاری حمل سالانه 100 میلیون تن بار در افق 1400 عنوان کرد و گفت: تا پایان سال جاری بیش از 50 میلیون تن بار از طریق ریل جابهجا میشود.
وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از ایستگاه راهآهن رشت سه عامل تکمیل خطوط ریلی ترانزیتی کشور، اتصال ریل به کانونهای تولید بار و احداث خطوط دوم به طور همزمان را عوامل تاثیرگذار بر تحقق هدفگذاری حمل سالانه ۱۰۰ میلیون تن بار در افق ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: تا پایان سال جاری بیش از ۵۰ میلیون تن بار از طریق ریل جابهجا میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی پس از بازدید از مسیر راهآهن قزوین-رشت مسیر خود را به سمت رشت ادامه داد و ضمن بازدید از پل ۵۵ در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت راهآهن قزوین-رشت و نقش ترانزیتی آن در کریدور شمال-جنوب اظهار داشت: این پروژه از پیشرفت خوبی برخوردار است و امیدواریم مراحل تکمیلی طبق زمانبندی به انجام برسد و در پایان دهه اول اسفندماه این خط آهن آماده افتتاح شود و به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: نکته حائز اهمیت در اقتصاد کشور و استانهای واقع در این مسیر ریلی، علاوه بر تسهیل تردد هموطنان و فراهم کردن آسایش و راحتی در طول سفر، موضوع ترانزیت کالا و دسترسی به حوزه قفقاز و ماورا آن به عنوان یکی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی و دولت است.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ساخت ادامه مسیر ریلی قزوین-رشت تا آستارا در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و طی بازدید فردا وضعیت فعلی پروژه احداث راهآهن رشت-آستارا مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا سرانجام شاهد برگزاری مناقصه و شروع عملیات اجرایی این پروژه ریلی توسط پیمانکار در سال آینده باشیم.
اسلامی تصریح کرد: مادامی که رشت به آستارا متصل نشده است، حملونقل جادهای وظیفه تکمیل فرایند حمل بار در کریدور شمال-جنوب در این قطعه را دارد.
وی در ادامه از تکمیل و بهرهبرداری خط دوم راهآهن کرج-قزوین در اوایل سال آینده خبر داد و گفت: با این اقدامات ظرفیت جابجایی مسافر حومهای و بار ترانزیتی استانهای واقع در این مسیر با هدف ارتقای ایمنی و روانسازی ترافیک عبوری محور قزوین-کرج-تهران از جاده به روی ریل منتقل میشود.
وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: انتقال بار و مسافر از جاده به روی ریل جزو اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است و امیدواریم سال آینده شاهد آن باشیم.
اسلامی با اشاره به هدفگذاری انجام شده برای جابجایی بار و مسافر از طریق حملونقل ریلی بیان داشت: جابجایی ۱۰۰ میلیون تن بار برای راهآهن برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است و تا پایان امسال از ۳۰ میلیون به حمل بیش از۵۰میلیون تن دست خواهیم یافت.
وی تحقق این جهش چشمگیر در حملونقل ریلی را سه عامل برشمرد و گفت: این سه اقدام شامل تکمیل خطوط ریلی ترانزیتی کشور، اتصال ریل به کانونهای تولید بار و افزایش ظرفیت خطوط با احداث خطوط دوم به صورت موازی است که در دستور کار قرار دارند. البته در حال پیگیری برای تامین اعتبارات لازم جهت سرعت بخشیدن به اینگونه پروژهها هستیم تا هدفگذاری حمل ۱۰۰ میلیون تن بار در سال در افق ۱۴۰۰ تحقق یابد.
اسلامی یادآور شد: ظرفیت بهرهبرداری از راهآهن قزوین-رشت، جابجایی ۵ میلیون مسافر و ۱۰ میلیون تن بار پیشبینی شده است.