سوپ ماست گیاهی مناسب روزهای سرد سال+دستور پخت
رکنا: سوپ ماست با گیاهانی مانند زنجبیل و برگ بو در زمستان برای هر بیماری مفید است.
سوپهای پر ادویه و نسبتا تند هندی، طرفدارهای زیادی دارند. یکی از پیشغذاهای معروف برای ادویه دوستها، سوپ ماست گوجراتی است. سوپی که با وجود ترکیب شدن ماست در آن، گرم سرو میشود و طعمهای متعدد و خاصی در جریان پخت به آن اضافه میشود.
مواد لازم
آرد لپه (الک شده): یک سوم پیمانه
آب: ۳ پیمانه
ماست: ۲ پیمانه
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
شکر: ۴ قاشق چایخوری
نمک: ۴ قاشق چایخوری
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
تخم خردل سیاه: ۴ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز: ۱ تا ۲ قاشق چایخوری
زنجبیل: ۴ قاشق چایخوری
برگ بو: ۸ تا ۱۰ عدد
تخم شنبلیله: ۴ قاشق چایخوری
انغوزه: یک چهارم قاشق چایخوری
گشنیز تازه خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
برای آمده کردن این سوپ گرم، آرد لپه و یک سوم پیمانه از آب را در کاسه مناسبی خوب مخلوط کنید. بقیه آب را هم به آن اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید.
سپس ماست، زردچوبه، شکر و نمک را هم اضافه و مخلوط کنید. مخلوط به دست آمده را در یک قابلمه مناسب بریزی دو با حرارت متوسط به طور مستمر آن را هم بزنید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید تا ۱۰ دقیقه بخار کند و گهگاه هم بزنید.
حالا روغن را در ماهیتابه کوچکی با حرارت متوسط داغ کنید. تخم خردل سیاه را در آن تفت دهید. وقتی تخم خردل سیاه شروع به ترکیدن کرد، فلفل، زنجبیل، برگ بو و تخم شنبلیله را اضافه کنید و هم بزنید. چند لحظه این ادویه ها را تفت دهید تا تخم شنبلیله کمی تیره شود. انغوزه را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
حالا محتویات ماهیتابه را به سوپ اضافه کنید، خوب مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید. در آخر گشنیز (خرد شده) را هم اضافه کرد و سوپ ماست گوجراتی را با تزیین دلخواهتان سرو کنید.