به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، وعده صبحانه، مهم‌ترین وعده غذایی روز است و افرادی که حداقل ۴ روز در هفته، صبحانه نمی‌خورند، ۵۵ درصد احتمال دارد که به دیابت نوع ۲ مبتلا شوند.

محققان مرکز دیابت دوسلدروف آلمان بر این باورند، این افراد به جای خوردن صبحانه، بیشتر به سمت خوراکی‌های حاضری و هله‌هوله متمایل می‌شوند. آنها هنگام تحقیق در زمینه اثر رژیم غذایی روی دیابت و همچنین در نظر گرفتن نتایج ۶ تحقیق گذشته در این خصوص، به این نتیجه دست یافتند.

در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از مردم سراسر دنیا به دیابت مبتلا هستند و معمولا افرادی که اضافه‌وزن دارند، صبحانه نمی‌خورند و به اشتباه تصور می‌کنند که بدین ترتیب می‌توانند کالری کمتر به بدن‌شان رسانده و لاغر شوند. اما بیشتر این افراد به دیابت نوع ۲ مبتلا می‌شوند.

از آنجایی‌که بیشتر افراد دارای اضافه وزن، به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، دانشمندان نگران بودند که نتیجه تحقیق‌شان درست نباشد. اما با بررسی حجم توده بدنی افراد با هر وزنی، متوجه شدند که نخوردن صبحانه می‌تواند افراد را در خطر ابتلا به دیابت قرار دهد.

محققان می‌گویند، افرادی که صبحانه نمی‌خورند، به سراغ هله‌هوله‌ها رفته و کالری بیشتری نسبت به نیاز روزشان، مصرف می کنند. همچنین هنگام ناهار، غذا زیاد می‌خورند و مقدار زیادی گلوکز به بدن خود وارد کرده و موجب افزایش بیش از حد انسولین در بدن می‌شوند که این وضعیت برای متابولیسم بدن، مضر است و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

صبحانه سرشار از غلات کامل و مصرف کم گوشت قرمز و شکر، می‌تواند این بیماری را دور کند. دیابت در دنیا به سرعت در حال تبدیل شدن به بحران سلامتی است و افراد بسیاری به آن مبتلا شده‌اند. همچنین ۹۰ درصد افراد چاق، به دیابت مبتلا هستند که مربوط به سبک زندگی و رژیم غذایی‌شان است.

به گزارش طبنا، محققان می‌گویند، انتخاب تغذیه صحیح و سالم در صبح که بتواند فرد را تا موقع ناهار سیر نگهدارد، جلوی تمایل او به مصرف خوراکی‌های حاضری را گرفته و او در معرض ابتلا به دیابت قرار نمی‌گیرد. در ضمن بهتر است وعده صبحانه از تنوع غذایی البته نوع سالم آن برخوردار باشد.

مترجم: نادیا زکالوند