به گزارش تجارتنیوز، ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی شامل ۱۰۰ هزار واحد در بافتهای فرسوده شهری، تعداد ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید و ۱۰۰ هزار واحد در شهرهای ۵۰ هزار نفری که در دستور کار امسال قرار دارد و همچنین با تولید ۵۰۰ هزار واحد مسکن نیمهتمام مهر تا پایان سال ۹۹، در مجموع ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور جز برنامههای اعلامشده توسط وزیر راه و شهرسازی است. آیا این طرح دولت میتواند تاثیری در بازار مسکن داشته باشد؟
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در پاسخ به این سوال که آیا با تولید ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور قیمت این کالای سرمایهای کاهش مییابد یا خیر، به تجارتنیوز گفت: تولید و عرضه مسکن یکی از اقدامات ارزندهای است که دولت دوازدهم نسبت به اجرای آن وعده داده و همچنین بخش خصوصی از اجرای این نوع پروژهها از سوی دولت دفاع میکند.
مصطفی قلی خسروی افزود: به هر حال قیمت هر کالایی را عرضه و تقاضا در بازار مشخص میکند. در این بازه زمانی باید ساختوساز در حوزه مسکن را کلید زد. چرا که با تحریک صنعت ساختمان، ۱۲۰ صنعت دیگر نیز از رکود خارج خواهند شد و علاوه بر آن نیز روند اشتغالزایی افزایش مییابد.
او اظهار کرد: بدون شک تولید انبوه مسکن عرضه را افزایش داده و در مقابل میتواند بار روانی مثبتی را در قیمت مسکن ایجاد کند.
۹۰۰ هزار واحد مسکونی قیمت مسکن را تغییر نمیدهد
در حالی که رئیس اتحادیه املاک تهران تولید ۹۰۰ هزار واحد مسکونی را گام مثبتی برای کاهش قیمتها میپندارد، یک کارشناس بازار مسکن نظر متفاوتی را در این زمینه ارائه میدهد و معتقد است که ۲٫۵ میلیون مسکن مازاد در شرایط مکانی مناسبی جانمایی نشده و به همین دلیل طی این سالها هیچگاه تقاضایی برای خرید این نوع واحدها از سوی مردم وجود نداشته است.
عطا آیتالهی به تجارتنیوز گفت: در این بازه زمانی ما همچنان با کمبود مسکن روبهرو هستیم. در حقیقت هیچگاه پروژه مناسبی که با شرایط کمدرآمدها سازگاری داشته باشد، وجود نداشته است.
او اظهار کرد: وعده ساخت این ۹۰۰ هزار واحد مسکونی نیز بیشتر برای اقشار کمدرآمد است. بنابراین ساخت این واحدها نمیتواند در مراکز شهرها رخ دهد، بلکه ممکن است این واحدها نیز در بخشهای دورافتاده شهر اجرا شود. با این اوصاف ورود دولت به این پروژهها نیز نمیتواند تاثیری در شکست قیمت مسکن داشته باشد؛ چرا که هماکنون قیمتهای جدید مسکن برای مردم ملموس شده است.