درمان کمخونی با آش گیلدیک آذری/ کودکان و سالمندان مصرف این غذا را فراموش نکنند
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف آش گیلدیک آذری را در رفع کمخونی و تقویت کودکان موثر دانست.
برای بررسی خواص آش گیلدیک آذری و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص آش گیلدیک گفت: این غذا به علت دارا بودن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کم خونی میشود، لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
وی افزود: آش گیلدیک حاوی پروتئین فراوان گیاهی و حیوانی است و باعث تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ بنابراین برای ورزشکاران و کارگران بسیار سودمند و اثربخش است.عظمایی بیان کرد: این آش یک غذای مناسب و مقوی برای کودکان در حال رشد و سالمندان به شمار میرود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: آش گیلدیک حاوی ویتامین D، کلسیم، منیزیم، سلنیوم و فسفر است که موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی گفت: مصرف این غذا باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر میشود.
عظمایی افزود: تقویت بینایی، تقویت سیستم قلبی عروقی، کنترل قند، فشار و چربی خون از دیگر خواص بی نظیر این آش است که میتوان به آن اشاره کرد.
-گل نسترن ۴۰۰ گرم
-سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) یک کیلو
-گوشت چرخ کرده گوسفندی ۲۵۰ گرم
-پیاز ۲ عدد متوسط
-نخود نصف پیمانه
-لوبیا چیتی نصف پیمانه
-لوبیا قرمز نصف پیمانه
-برنج یک پیمانه
-برگ زردآلو یک پیمانه
-آلوچه یک پیمانه
-لواشک ۲۵۰ گرم
-مغز گردو یک پیمانه
-آب به مقدار لازم
-نعناع داغ برای تزئین به مقدار لازم
-پیاز داغ برای تزئین به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
-برای تهیه این آش ابتدا پیازها را رنده کرده و آب آن را میگیریم.
-پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط میکنیم.
-نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه میکنیم.
-ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز را به صورت قلقلی در میآوریم.
-برنج را با ۶ پیمانه آب روی حرارت قرار داده تا بجوشد.
-نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را که قبلا در آب خیس کرده ایم به برنج اضافه میکنیم.
-سبزیجات را به غذا اضافه میکنیم.
-اجازه میدهیم غذا تا رسیدن به مرحله نیم پز برسد.
-سپس گوشت قلقلیها را اضافه میکنیم.
-آلوچه، لواشک و برگ زردآلو را که از یک روز قبل در آب خیس کرده ایم اضافه میکنیم.
-گل نسترن را که از ۳ روز قبل در آب خیس کرده ایم، صاف کرده و اضافه میکنیم.
-سپس مغز گردو خرد شده را به آش اضافه میکنیم.
-صبر میکنیم تا آش کاملا بپزد و جابیفتد.
-وقتی آش گیلدیک پخته شد به همراه نعناع داغ و پیاز داغ تزئین میکنیم.
آش آماده میل کردن است.