روغنگیری آزمایشی از گیاه لِمون گِراس برای نخستین بار در هرمزگان
مدیر شرکت تعاونی کشاورزی تاک سبز طبیعت رودان گفت: برای نخستین بار در هرمزگان به صورت آزمایشی از گیاه لِمون گِراس در شهرستان رودان روغن گیری شد. ...
مدیر شرکت تعاونی کشاورزی تاک سبز طبیعت رودان گفت: برای نخستین بار در هرمزگان به صورت آزمایشی از گیاه لِمون گِراس در شهرستان رودان روغن گیری شد.
به گزارش ایلنا، منوچهر ضیایی مدیر شرکت تعاونی کشاورزی تاک سبز طبیعت رودان گفت: امسال ۱۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان زیر کشت گیاه لمون گراس رفته که تاکنون ۸۰ تن برداشت شده است.
وی پیش بینی کرد در فصل برداشت ۱۰۰ تن لمون گراس خشک تولید شود.
ضیایی افزود: کاشت گیاه لمون گراس در شهرستان رودان از یک سال و نیم پیش آغاز شده و برای راه اندازی این مزرعه ۲ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی با سود ۲ درصد هزینه شده است.
وی در ادامه گفت: خاستگاه این گیاه در آمریکای جنوبی، آفریقا و شرق آسیاست و بذر به کار رفته در این مزرعه از کشور نیجریه تهیه شده است.
مدیر شرکت تعاونی کشاورزی تاک سبز طبیعت رودان گفت: گیاه برداشت شده پس از فرآوری به کشورهای عراق، قطر و امارات عربی متحده صادر میشود.
ضیایی افزود: هر کیلو گیاه فرآوری شده لیمو گراس ۲۰ دلار ارزآوری دارد.
وی گفت: کارخانه فرآوری نیز با ظرفیت ۲۵۰ تن در سال در دهه فجر امسال به بهره برداری میرسد و در این کارخانه انواع گیاهان دارویی، سبزی، صیفی و میوههای خشک فراوری میشود. در مزرعه و کارخانه لمون گراس ۲۶ نفر شاغل هستند.
گیاه لمون گراس نوعی دمنوش دارویی است که برای درمان انواع بیماریهای عفونی، دستگاه عصبی، رفع اضطراب، کاهش کلسترل، جلوگیری از عفونت، تقویت سلامت دهان، کاهش درد و افزایش سطح گلبولهای خون مفید است. روغن این گیاه در درمان بیماریهای پوستی کاربرد دارد. گیاه لمون گراس در سال دوبار در شهریور و دی ماه برداشت میشود.