خواص هسته انار: 5 فایده معجزه‌آسای هسته انار برای سلامتی


خواص هسته انار: 5 فایده معجزه‌آسای هسته انار برای سلامتی

آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که انار می‌خورید؟ مسلما همه ما نام میوه انار را شنیده‌ایم و حتی آن را مصرف می‌کنیم. شاید هم درخت اناری در حیاط خانه تان دارید و به همین خاطر انار را به عنوان میوه‌ای خانگی و محصول باغچه کوچک خودتان نوش جان می‌کنید و از آن لذت می‌برید. در ادامه این نوشتار با خواص هسته انار آشنا می‌شویم. انار میوه‌ای گرد با قطری...

آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که انار می‌خورید؟ مسلما همه ما نام میوه انار را شنیده‌ایم و حتی آن را مصرف می‌کنیم. شاید هم درخت اناری در حیاط خانه تان دارید و به همین خاطر انار را به عنوان میوه‌ای خانگی و محصول باغچه کوچک خودتان نوش جان می‌کنید و از آن لذت می‌برید. در ادامه این نوشتار با خواص هسته انار آشنا می‌شویم.

خواص هسته انار: 5 فایده معجزه‌آسای هسته انار برای سلامتی

انار میوه‌ای گرد با قطری در حدود ۵ تا ۱۲ سانتیمتر است که پوستی به رنگ سبز ارغوانی، سفید، قرمز قهوه‌ای یا بنفش تیره دارد. این میوه دارای صدها دانه بیضی شکل است که نسبتا حجیم و سفت هستند. هسته انار به رنگ قرمز، صورتی یا سفید است.

اما آیا می‌دانید که هسته‌های انار اگرچه سفت و سخت هستند اما از خواص و ارزش‌های غذایی بالایی برخوردارند؟ در این مقاله با خواص هسته انار بر سلامت انسان آشنا می‌شویم.

ارزش‌های غذایی هسته انار

۲۰% از وزن کلی هسته انار را روغن طبیعی تشکیل می‌دهد. روغن انار دربردارنده بیشترین میزان اسید لینولئیک و امگا ۳ است. علاوه بر آن، پروتئین، فیبر خام، ویتامین ها، مواد معدنی و پلی فنل‌ها دیگر ترکیباتی هستند که در هسته انار وجود دارد.

از آنجایی که انار پالپ بسیار کمی دارد، مصرف و محاسبه ارزش‌های غذایی انار بر اساس هسته‌های آن صورت می‌گیرد. ۲/۱ فنجان انار به همراه پوست یا پالپ آن دارای ۷۲ کالری، ۱.۵ گرم پروتئین، ۱۶ گرم کربوهیدرات، ۳.۵ گرم فیبر خوراکی و ۰ گرم چربی است. علاوه بر این، مصرف روزانه انار به مقدار لازم در افراد بزرگسال ۱۶% از ویتامین K و ۱۰% از ویتامین C روزانه مورد نیاز آنها را تامین می‌کند.

خواص هسته انار برای سلامت انسان

حالا که با ارزش‌های غذایی انار آشنا شدید، بهتر است با ما همراه باشید تا با هم برخی از خواص هسته انار برای سلامت انسان را با هم مرور کنیم.

۱.پیشگیری از سرطان

انار و هسته‌های آن دارای فلاونوئید است و به این ترتیب انار می‌تواند با نشان دادن عملکرد آنتی اکسیدانی در پیشگیری از سرطان موثر باشد. به این منظور می‌توانید انار و آب انار را بطور منظم مورد مصرف قرار بدهید. گفته می‌شود که انار می‌تواند مانع از پیشروی سرطان هایی مثل سرطان پروستات، سرطان سینه و غیره بشود.

۲. درمان بیماری کرمک

بیماری کرمک معمولا در کودکان دیده می‌شود و می‌تواند اختلالاتی را در رشد آنها به وجود آورد. درصورتیکه کودک شما به بیماری کرمک مبتلا شود، می‌توانید برای درمان این بیماری از هسته انار استفاده کنید. روش درمان بسیار آسان است. یک قاشق پودر هسته انار را در یک لیوان آب آناناس نارس بریزید، خوب مخلوط کنید و با شکم خالی میل کنید.

خواص هسته انار ۳: درمان اسکوربوت

بیماری اسکوربوت یکی از علائم کمبود ویتامین C در بدن است. برای درمان این بیماری از انار تازه و هسته‌های آن استفاده کنید. دو عدد انار تازه رسیده و هسته‌های آن را بکوبید تا خوب نرم و له شود. سپس یک لیوان آب به آن اضافه کنید و این ترکیب را صاف کنید. با این آب دهان خود را غرغره کنید و آن را بنوشید. روزانه ۲ تا ۳ مرتبه این کار را تکرار کنید تا بهبودی حاصل شود.

۴. کاهش علائم تکرر ادرار

آیا شما هم از آن گروه افرادی هستید که تکرر ادرار برایتان بسیار آزاردهنده و غیر قابل تحمل شده است؟ خبر خوش اینکه با استفاده از هسته انار می‌توانید این مشکل را برطرف کنید. برای این کار به هسته انار تازه و یک مشت سیر شرقی احتیاج دارید. آنها را با سه لیوان آب بجوشانید. ترکیب به‌دست آمده را کناری بگذارید تا خنک شود. روزانه دو بار و هر بار ۴/۳ از این ترکیب را میل کنید.

۵. سلامت بدن

هسته انار با میوه آن خورده می‌شود. گفته می‌شود که هسته انار حاوی پلی فنل‌ها است و به این ترتیب از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها از جمله آنفولانزا، تب، سرماخوردگی و غیره محافظت می‌کند. برای نتایج بهتر می‌توانید انار رسیده را به همراه هسته آن نوش جان کنید.

تاثیرات جانبی هسته انار

مصرف انار به هیچ مقدار استانداردی محدود نمی‌شود. خوردن هسته انار و نوشیدن آب انار به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم کاملا امن و بی‌خطر است. درصورتیکه در هنگام خوردن هسته انار با هرگونه حساسیت غذایی روبه‌رو شدید، فورا از خوردن انار دست بکشید و با پزشک مشورت کنید.

در صورتیکه از مسائلی مرتبط با فشار خون رنج می‌برید یا داروی فشار خون مصرف می‌کنید، بهتر است در خصوص مصرف انار با پزشک خود مشورت کنید. از آنجایی که انار فشار خون را تحت تاثیر قرار داده و آن را کاهش می‌دهد، بهتر است قبل یا بعد از عمل جراحی در خصوص مصرف انار و فرآورده‌های آن با پزشک مشورت کنید.

آب انار در صورتیکه با برخی داروها مثل رقیق‌کننده خون وارفارین( کومادین، جانتون) و بازدارنده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین مثل کاپتوپریل( کاپوتن)، انالاپریل( واسوتک) و لیزینوپریل( پرینیویل، زستریل) مصرف شود، تداخل دارویی ایجاد کرده و عوارض جانبی خطرناکی به همراه خواهد داشت. در صورت مصرف هر یک از این داروها، پیش از مصرف انار یا فرآورده‌های آن با پزشک مشورت کنید.

هسته انار را از کجا و چطور تهیه کنیم؟

اگر می‌خواهید مرغوب‌ترین هسته انار را داشته باشید، بهتر است خود میوه انار را تهیه کنید. در انتخاب انار دقت کنید. انار مرغوب اناری است که سنگین باشد، پوست براق و محکمی داشته باشد و هیچ جای آن له نباشد. شما می‌توانید در فصل پاییز و زمستان این میوه لذیذ را از میوه فروشی ها، تره بارها، یا سوپرمارکت‌ها تهیه کنید.

برای باز کردن انار به یک چاقو، یک عدد کاسه و یک قاشق چوبی احتیاج دارید.

۱.انار را در دست خود بچرخانید تا دانه‌های آن شل و از پوست آن جدا شود.

۲. چاقوی تیزی را در وسط راس انار قرار دهید و با آن خطی بکشید. انار را به دو نیم تقسیم و آن را باز کنید.

۳. نیمی از انار را طوری در دست بگیرید که دانه‌های آن رو به کاسته باشد. با قاشق چوبی به آرامی بر پوست انار ضربه بزنید تا دانه‌ها از پوست جدا شده و داخل کاسه بریزند.

۴. این کار را با نیمه دیگر انار هم تکرار کنید.

۵. دانه‌های خراب میان مغز سفید انار را با قاشق یا انگشت خود جدا کنید.

۶. انار دانه کرده و آب لذیذ آن را بخورید و از نتیجه کار خود لذت ببرید.

ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – فاطمه یحیی

منبع:drhealthbenefits

خواص هسته انار: ۵ فایده معجزه‌آسای هسته انار برای سلامتی

نوشته های مرتبط


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم