به گزارش ایسنا، مصطفی قانعی در نخستین نشست صنایع تخمیری سبز ایران که توسط کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری کشور برگزار شد، گفت: کشور های پیشرفته دنیا با استفاده از الگوی اقتصاد غیرنفتی به اقتصاد زیستی ورود کردهاند. کشور ما نیز قصد دارد تا سه درصد سهم جهانی اقتصاد زیست فناوری جهان را کسب کند.
قانعی با تاکید بر ضرورت نزدیکتر شدن دانشگاه به صنعت، عنوان کرد: داشتن ۱۵ هزار فارغالتحصیل زیستفناوری در کشور یک فرصت بزرگ محسوب میشود. باید از این فرصت خوب برای کاهش ارزبری و افزایش تولید در کشور بهره برد.
وی ادامه داد: انتظاری که از ستاد توسعه زیستفناوری وجود دارد، این است که اشتغالهای پایداری در حوزه زیست فناوری ایجاد کند. همچنین سهم قابل توجهی از اقتصاد دانشبنیان را به خود اختصاص دهد.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی با اشاره به عدم اعتماد کامل صنعت به دانشگاه، افزود: ستاد توسعه زیست فناوری با ایجاد هم افزایی میان دانشگاه و صنعت از مدل سرمایهگذاری جسورانه برای حمایت از صنایع داخلی استفاده میکند.
این نشست با حضور اعضای انجمن تولیدکنندگان اتانول و خمیرمایه ایران، استادان و پژوهشگران دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده سازمان حفاظت محیط زیست، واحدهای صنعتی مرتبط، فعالانی از صنعت آب، صنایع پاییندستی مرتبط با فرآوری پسماندهای صنعت اتانول و استارتاپها برگزار شد.
انتهای پیام
افزایش ارزش افزوده صنایع با کمک فناوری زیستی
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری تاکید کرد: استفاده از فناوری زیستی در صنایع میتواند ارزش افزوده صنعت را افزایش و هزینهها را کاهش دهد. در نهایت نیز میتواند ظرفیت صادرات در کشور را بالا ببرد.