وزیر نفت از اختصاص ۱۷ هزار میلیارد تومان برای گازرسانی به روستاها در این دولت خبر داد و بیان کرد: یکی از ویژگیهای این گازرسانیها این بوده که همه پیمانکاران اجرای پروژههای مربوطه ایرانی بودهاند.
به گزارش تجارتنیوز، بیژن نامدار زنگنه، عصر امروز یکم بهمنماه، در مراسم افتتاح گازرسانی به شهرستانهای جیرفت، نرماشیر، فهرج و گازرسانی به ۷۸ روستا و شهرک صنعتی جنوب استان کرمان که با حضور معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، طی ارتباط از طریق ویدئو کنفرانس اظهار کرد: اعتبار هزینه شده برای پروژه گازرسانی به شهرهای جیرفت، نرماشیر، فهرج و گاز رسانی به ۷۸ روستا و شهرک صنعتی جنوب استان کرمان، حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بوده که این اقدام زیربنای بزرگی برای توسعه جنوب استان کرمان است.
وی از اختصاص ۱۷ هزار میلیارد تومان برای برای گازرسانی به روستاها در این دولت خبر داد و بیان کرد: در سالهای فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم حرکت بزرگی برای گازرسانی روستایی و شهری انجام شده است و یکی از ویژگیهای این گازرسانیها در این موضوع بوده که همه پیمانکاران اجرای این پروژهها ایرانی بودهاند.
وزیر نفت با اشاره به میزان برخورداری کشور از نعمت گاز بیان کرد: ۸۰ درصد جمعیت روستایی و بیش از ۹۸ درصد جمعیت شهری کشور هماکنون از نعمت گاز طبیعی بهرهمندند که میتواند در جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی به این موضوع بالید که این موضوع رکورد بینظیری در جهان است.
وی به دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه نفتی اشاره و تاکید کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم، معادل ۱۴ فاز استاندارد پارس جنوبی عملیاتی شده است و برداشت گاز از این میدان مشترک، از ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۹۱ به رقم کنونی حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده که این به معنای پیشی گرفتن از کشور قطر است.
زنگنه خاطرنشان کرد: متوسط مصرف گاز در ۱۰ ماهه گذشته سال جاری، ۸۴۰ میلیون مترمکعب بوده است که بیش از ۳۵ درصد نسبت به سال ۹۱ افزایش یافته است.
وی در پایان با اشاره به میزان برخورداری مردم استان کرمان از گاز عنوان کرد: در استان کرمان هنوز ۵۰ درصد جمعیت روستایی استان کرمان از نعمت گازرسانی برخوردار نیستند که باید در این راستا اقدام جدیتری انجام دهیم.
به گزارش ایسنا، خط انتقال گاز کهنوج -جیرفت، وظیفه گازرسانی به سه شهرستان و ۷۸ روستا، ۲ شهرک صنعتی و یک جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده (CNG) در جنوب استان کرمان را بهعهده خواهد داشت. شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، مجری اصلی این خط لوله ۲۰ اینچی است که از نیروگاه کهنوج آغاز و تا جیرفت به طول تقریبی ۷۱ کیلومتر ادامه دارد. همچنین این خط لوله با ظرفیت انتقال ۷ میلیون مترمکعب گاز و با فشار یک هزار و ۴۰۰ پوند بر اینچ مربع (PSI) طراحی شده است.
اجرای این خط لوله بر اساس پیمان PC به مبلغ ۷۸ میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان از خردادماه ۱۳۹۶ آغاز شد که با اتمام آن، افزون بر گازرسانی صنعتی، شهرستانهای جیرفت، فهرج و نرماشیر در استان کرمان از نعمت گاز بهرهمند میشوند.
منبع: ایسنا