درمان کم خونی و افزایش گلبول های قرمز با روش های طبیعی و دارویی فوق العاده
کم خونی یا کاهش گلبول های قرمز عوارضی همچون خستگی و ضعف به همراه دارد. افرادی که به کم خونی مبتلا هستند گلبول های قرمز خونشان پایین تر از حد طبیعی می باشد و به همین دلیل بدنشان می بایست بیش از حد تلاش کند تا اکسیژن کافی به سلول ها برساند. نوشته درمان کم خونی و افزایش گلبول های قرمز با روش های طبیعی و دارویی فوق العاده اولین بار در نت نوشت. پدیدار...
کم خونی یا کاهش گلبول های قرمز عوارضی همچون خستگی و ضعف به همراه دارد. افرادی که به کم خونی مبتلا هستند گلبول های قرمز خونشان پایین تر از حد طبیعی می باشد و به همین دلیل بدنشان می بایست بیش از حد تلاش کند تا اکسیژن کافی به سلول ها برساند.
پایین بودن سطح هموگلوبین خون به دلیل عدم اکسیژن رسانی طبیعی به ارگان های بدن باعث خستگی، درد، ضعف و غش و در بعضی افراد حتی مرگ می شود و درمان کم خونی برای این افراد بسیار ضروری است. افرادی که سطح هموگلوبین خونشان پایین است معمولا زندگی معمولی و راحتی ندارند. علاوه بر خستگی ذهنی و جسمی، رنگ پریدگی و ضربان قلب نامنظم از دیگر مشکلاتی است که این افراد با آن باید دست و پنجه نرم کنند. اگر سطح هموگلوبین خون به سطح عادی نرسد قلب مجبور به پمپاژ بیشتر خون می شود که نتیجه آن بزرگ شدن قلب است. آهن ماده معدنی است که نقش کلیدی در بالا بردن هموگلوبین خون بازی می کند. نتنوشت امروز روشهای طبیعی فوقالعاده برای بالا بردن هموگلوبین و درمان کم خونی را به شما می گوید! در صورتی که آزمایش خون شما نشان داد که تعداد گلبول های قرمز خونتان کمتر از حد عادی است، برای افزایش گلبول های قرمز و درمان کم خونی میبایست تغییراتی در شیوه زندگی و رژیم غذایی خود اعمال کنید.
گلبول قرمز چیست؟
گلبول های قرمز خون یکی از پارامترهای موجود در خون انسان است. این سلول ها حاوی میزانی هموگلوبین می باشد که وظیفه حمل اکسیژن و پروتئین را در بدن به عهده دارند. هموگلوبین یک وظیفه مهم دیگر نیز به عهده دارد و آن رنگی کردن خون می باشد. در حقیقت رنگ قرمز خون از همین گلبول ها حاصل می شود.
گلبول های قرمز به طور متوسط ۱۱۵ روز در تمامی بدن به گردش می پردازند پس از آن به کبد می رسند. در کبد گلبول ها شکسته شده و مواد مغذی آن به سلول ها برمی گردد. گلبول های قرمز به صورت مداوم در حال ساخت مغز استخوان هستند. اگر بدن مواد مغذی دریافت نکند، گلبول ها دچار سوء تغذیه می شوند.
حتما بخوانید : علائم کم خونی و فقر آهن که باید جدی گرفته شوند، کم خونی بیماری خاموش و مهلک
کمبود گلبول قرمز و کم خونی را چگونه شناسایی کنیم ؟
کم خونی یک بیماری است که از کمبود گلبول قرمز ایجاد می شود. در صورتی که این بیماری نادیده گرفته شود و یا درمان درستی برای آن لحاظ نشود، منجر به عوارض خطرناک و جبران ناپذیری می گردد. بیماری کم خونی عوارض و نشانههایی دارد از جمله آنها خستگی، سرگیجه، تنگی نفس و تپش قلب است. البته این علائم به تنهایی نمیتوانند نشان دهنده کم خونی باشند. آزمایش خون به طور کاملا دقیق این بیماری را به اثبات میرساند.
درمان کم خونی
برای افزایش گلبول های قرمز و درمان کم خونی چه بخوریم ؟
کم خونی معمولا به دلیل مصرف کم مواد مغذی ضروری پیش می آید. مصرف غذاهای مغذی ضروری تا حدی می تواند این عارضه را درمان کند. ویتامین ها و مواد معدنی حتی به صورت مکمل نیز تا حدی می توانند کمبود گلبول قرمز را جبران کنند.
این چند عنصر غذایی در درمان کم خونی و افزایش گلبول قرمز بسیار موثر هستند.
برای بالا بردن هموگلوبین و درمان کم خونی غذاهای خون ساز بخورید
برای بالا بردن هموگلوبین و درمان کم خونی رژیم غذایی فرد باید سرشار از آهن باشد. از آن جا که آهن در بدن تولید نمی شود، هر شخص بالغ حداقل به ۱/۸ میلیگرم آهن به طور روزانه نیاز دارد. غذاهای زیر به فرد کمک می کند تا آهن بدن تامین و کم خونی برطرف شود. شخص می تواند با توجه به میزان مورد نیاز بدن یعنی ۱/۸ میلیگرم دو تا سه تا از این سوپر غذاها را در برنامه غذایی روزانه خود بگذارد.
ماده غذایی اندازه میزان آهن – میلیگرم
اسفناج پخته نصف فنجان بین ۲/۰ تا ۳/۴ میلیگرم
جو پرک پخته سه چهارم فنجان بین ۴/۵ تا ۶/۶ میلیگرم
سویا نصف فنجان بین ۱/۹ تا ۲/۴ میلیگرم
آب آلو نصف فنجان ۱/۶ میلیگرم
گوشت اردک ۷۵ گرم ۱/۸ تا ۲/۴
گوشت گاو یا گوساله ۷۵ گرم ۱/۴ تا ۳/۳
جگر مرغ – بوقلمون و گوسفند ۷۵ گرم ۶/۲ الی ۹/۷
گوشت خرچنگ ۷۵ گرم ۳/۳ الی ۹/۰
عدس پخته سه چهارم فنجان ۴/۱ الی ۴/۹
لوبیای پخته سه چهارم فنجان ۲/۴ الی ۴/۹
تخم مرغ ۲ عدد بزرگ ۱/۲ الی ۱/۸
حتما بخوانید: مواد غذایی حاوی آهن که سلامت بدن را تضمین می کنند بشناسید!
ویتامین B9 یا فولات
ویتامین B9 یا با نام دیگر اسید فولیک یا فولات نیز از دیگر پارامترهای موثر در کم خونی می باشد. اسیدفولیک جهت سیستم عصبی و همچنین غدد آدرنال و ایجاد سلول های جدید بسیار ضروری محسوب می شود. افراد مبتلا به سطح پایین فولات ممکن است دچار کم خونی شوند.
مواد غذایی همچون عدس، مارچوبه، اسفناج و نان و غلات غنی شده میزان زیادی فولات یا اسیدفولیک دارند.
برای درمان کم خونی حتما ویتامین C مصرف کنید
برای جذب بهتر آهن و درمان کم خونی بهتر است این ماده معدنی را به همراه غذاهایی میل کنید که حاوی ویتامین C است. با این روش میزان جذب آهن را بین ۱۰ تا ۳۰ درصد از همان میزان ماده غذایی افزایش داده اید. غذاهای حاوی ویتامین C که می توانید با غذاهای حاوی آهن میل کنید به شرح زیر است.
ماده غذایی اندازه میزان ویتامین C به میلیگرم
فلفل قرمز شیرین خام نصف فنجان ۹۵
آب پرتقال تازه ( نه صنعتی) سه چهارم فنجان ۹۵
پرتقال یک عدد متوسط ۷۰
آب گریپ فروت نصف فنجان ۷۰
کیوی یک عدد متوسط ۶۴
بروکلی پخته نصف فنجان ۵۱
توت فرنگی تازه حلقه شده نصف فنجان ۴۹
کلم بروکسل پخته نصف فنجان ۴۸
آب گوجه فرنگی سه چهارم فنجان ۳۳
مس
مس یک ماده معدنی بسیار ضروری برای بدن انسان است. مس به بدن کمک می کند تا از آهن موجود در جریان خون استفاده شود. مس را می توانید در این چند عنصر غذایی به وفور پیدا کنید: جگر گاو، میگو، بادام هندی، دانه آفتابگردان و عدس.
برای درمان کم خونی ویتامین B6 را فراموش نکنید
شخصی که بدنش کمبود ویتامین B6 دارد همیشه کم خون است. در واقع این ویتامین ارتباط مستقیمی با سطح هموگلوبین خون دارد. میزان مورد نیاز روزانه یک فرد بالغ به ویتامین B6 حدود ۱/۳ میلی گرم است. غذاهای زیر حاوی این ویتامین خون ساز است:
ماده غذایی اندازه میزان ویتامین B6 به میلیگرم
لوبیا چشم بلبلی پخته یک فنجان ۱
جگر گاو ۷۵ گرم ۰/۹
ماهی تن پخته ۷۵ گرم ۰/۹
( منظور خود ماهی تن است نه کنسرو آن)
ماهی سالمون پخته ۷۵ گرم ۰/۶
سیب زمینی پخته یک فنجان ۰/۴
گوشت بوقلمون کبابی ۷۵ گرم ۰/۴
موز یک عدد متوسط ۰/۴
ویتامین B12 حتما مصرف کنید
ویتامین B12 به اندازه ویتامین B6 برای خون سازی و درمان کم خونی مهم است. در صورت کمبود این ویتامین سلول ها یا گلبول های قرمز خون ساخته نمی شود و در نتیجه آهن خون کاهش پیدا می کند.
میزان مورد نیاز یک فرد بالغ ۲/۴ میکروگرم، زنان باردار ۲/۶ میکروگرم و زنان شیرده ۲/۸ میکروگرم به طور روزانه می باشد. این غذاها حاوی ویتامین B12 است
ماده غذایی اندازه میزان به میکروگرم
انواع جگر ۷۵ گرم ۷۰/۷
غلات غنی شده یک فنجان ۶
ماهی سالمون ۷۵ گم ۴/۹
ماست یونانی کم چرب ۱۵۰ گرم ۱/۳
شیر کم چرب یک فنجان ۱/۲
تخم مرغ یک عدد بزرگ ۰/۶
حتما بخوانید: اسید فولیک : فولات و منابع ویتامین b 9 برای دوران بارداری را بهتر بشناسید
ورزش کنید
بله باورش سخت است ولی ورزش های هوازی باعث بالا بردن هموگلوبین و خون سازی و درمان کم خونی میشود. ورزشهایی مثل پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری، دویدن آهسته یا پیاده روی تند از جمله ورزشهایی است که باعث افزایش سطح هموگلوبین خون می شود.
درمان های گیاهی کم خونی
مویز : سرشار از آهن و ویتامین C و برای درمان کم خونی بسیار مفید است، ویتامین C توانایی بدن برای جذب آهن را افزایش میدهد و در نتیجه سلولهای قرمز و هموگلوبین افزایش مییابند. به این منظور ۱۰ تا ۱۲ عدد مویز را به مدت یک شب در آب بخیسانید. روز بعد پیش از صبحانه مویز ها را میل کنید. این درمان را به مدت چند هفته ادامه دهید.
انار : سرشار از آهن و مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است. همچنین حاوی ویتامین C است که در جذب آهن کمک میکند. یک فنجان آب انار را با یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین و دو قاشق چایخوری عسل مخلوط و صبحانه میل کنید.
ملاس نیشکر یا چغندر : ملاس حاوی آهن، ویتامین ب و دیگر مواد معدنی ضروری است که به افزایش سلولهای قرمز خون کمک میکند. یک قاشق غذاخوری ملاس تقریباً ۱۵ درصد نیاز روزانه را به آهن برطرف میکند. به این منظور، یک قاشق ملاس را با یک فنجان آب گرم یا شیر مخلوط کنید و دو بار در روز بنوشید. این نوشیدنی برای زنان باردار بسیار مفید است. هر چند زنان باردار باید حتما با پزشک خود در هر مورد مصرف هر گونه داروی گیاهی مشورت کنند.
موز، لبو، کنجد، خرما و شنبلیله از دیگر منابع خوب آهن محسوب می شود که می توانید روی آن حساب کنید.
چگونه زندگی کنیم تا به کم خونی دچار نشویم ؟
علاوه بر تغذیه و مصرف مواد غذایی یک سری عادات نادرست نیز وجود دارد که با ترک آن ها و تغییر در شیوه زندگی می توان از بروز کم خونی جلوگیری به عمل آورد. کاهش مصرف الکل، ورزش روزانه، پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا کردن و در کنار همه این ها استفاده از یک رژیم غذایی سالم می تواند تا حد زیادی از بروز کم خونی جلوگیری کند.
نتایج آزمایشات را چگونه متوجه شویم؟
تعداد گلبول های قرمز خون به صورت طبیعی بین ۷/۴ تا ۱/۶ میلیون سلول در هر میکرو لیتر (μL) برای مردان می باشد. برای زنان نیز این میزان متغیر است. شمارش گلبول های قرمز خون برای کودکان نیز بین ۰/۴ تا ۵/۵ میلیون سلول در هر میکرو لیتر است.
البته این میزان در هر فرد می تواند متغیر باشد.
تعداد گلبول های قرمز خون به دلایل مختلفی می تواند کاهش پیدا کند از جمله این عوامل می توان به خونریزی، سوء تغذیه، بیماری کلیوی، بارداری، پوکی استخوان و . . . اشاره کرد. همان طور که کمبود گلبول های قرمز می تواند مشکل ساز باشد، تعداد بالای این عنصر نیز می تواند به مشکلاتی همچون بیماری های قلبی، بیماری های مغز استخوان، مشکلات کلیوی و کاهش آب بدن منجر شود.
برای درمان کم خونی چه وقت به پزشک مراجعه کنیم ؟
در برخی مواقع تغییراتی در شیوه زندگی و رژیم غذایی برای از بین بردن کم خونی کافی نیست و این گونه است که می بایست به پزشک مراجعه کرد تا با درمان قطعی از این بیماری رهایی پیدا کنیم. زمانی که شما به علت کم خونی به پزشک مراجعه می کنید داروهایی جهت تحریک گلبول های قرمز خون تجویز می شود. و یا اینکه ممکن است از طریق درمان هورمون ها، کم خونی را بر طرف کنند.
گاهی کم خونی ناشی از سرطان، بیماری کلیوی، دیابت و یا هر اختلال دیگر در بدن است. که این عوامل می توانند سبب تخریب هورمون ها در بدن شوند.
منابع :
curejoy
طب سنتی ایران
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty