6 نکته کاربردی برای مدیریت استرس مادران شاغل


6 نکته کاربردی برای مدیریت استرس مادران شاغل

مادران شاغل بیشتر مواقع با کمبود وقت مواجه هستند و اغلب دچار استرس اضافه بر سازمانی مواجه هستند که ناشی از غیرقابل پیش‌بینی بودن اتفاقاتی است که طی رشد و تربیت فرزندان، به ویژه کودکان کم سن و سال، رخ می‌دهند؛ اما نکاتی وجود دارند که می‌توانند به آن‌ها کمک کنند آرامش خود را حفظ کرده و از تنش زندگی پر مشغله خود بکاهند.

به گزارش فانوس، مادران شاغل بیشتر مواقع با کمبود وقت مواجه هستند و اغلب دچار استرس اضافه بر سازمانی هستند که ناشی از غیرقابل پیش‌بینی بودن اتفاقاتی است که طی رشد و تربیت فرزندان، به ویژه کودکان کم سن و سال، رخ می‌دهند. برای مثال یک اتفاق در کلاس سفالگری می‌تواند یک روز کامل را هم برای مادر و هم برای فرزند او تلخ کند.

اگر یک مادر شاغل پردغدغه و مضطرب باشد، به احتمال زیاد در محل کار، کارآمدی کمتری خواهد داشت، همچنین مستعد اشتباهاتی خواهد شد که نیاز به اصلاح دارند و در نهایت بهره‌وری کار را کاهش خواهند داد. نکاتی وجود دارند که می‌توانند به مادران شاغل کمک کنند آرامش خود را حفظ کرده و از تنش زندگی پر مشغله خود بکاهند.

1) منظم باشید و برای آینده برنامه داشته باشید
توانایی سامان دادن به امور یک مهارت حیاتی برای مادران شاغل است. برای مثال اگر همیشه در صندوق عقب ماشین یک دست لباس اضافه همراه خود داشته باشید، کثیف شدن لباس کودک شما به خاطر یک اتفاق پیش‌بینی نشده، تبدیل به یک فاجعه نخواهد شد! اگر برنامه‌ریزی داشته باشید و از قبل آماده باشید، کارهایتان روی روال‌ قرار خواهد گرفت، مشکلات کمتری خواهید داشت، چیزی را فراموش نخواهید کرد، و در طول روز درگیر استرس کمتری خواهید شد.

6 نکته کاربردی برای مدیریت استرس مادران شاغل

2) «مرز» تعریف کنید
مادران شاغل نقش‌های اجتماعی زیادی را بر عهده دارند و می‌خواهند در تمام آن‌ها بهترین باشند؛ و این موضوع باعث می‌شود گاهی احساس کنند قادر به نه گفتن نیستند.

6 نکته کاربردی برای مدیریت استرس مادران شاغل

با این حال، «بهترین بودن» برای یک مادر شاغل، نباید همیشه پاسخگوی خواسته‌های اطرافیان باشند. در واقع، "نه" گفتن به درخواست‌ها و مسئولیت‌هایی که برای موفقیت او و خانواده‌اش حیاتی نیست، مادر را قادر می‌سازد که به کارهای واجب زندگی خود برسد. تمرین کنید که چگونه می‌توانید مرز کارهای ضروری و غیرضروری خود را مشخص کنید.

3) با فرزندان خود ارتباط قوی داشته باشید
به همان اندازه که مقرر کردن مرز برای موفقیت مادران شاغل حیاتی است، حفظ ارتباط با فرزندان نیز برای آن‌ها حائز اهمیت است. از طرفی کودکانی که احساس می‌کنند مورد توجه والدین نیستند، دچار سوء رفتار می‌شوند و از طرف دیگر مادرانی که احساس می‌کنند به اندازه کافی به کودکان خود بها نمی‌دهند، دچار احساس گناه و عذاب وجدان می‌شوند؛ این دو موضوع موجب افزایش درگیری‌ها و استرس مادران شاغل می‌شود. برقراری ارتباط کافی و حسنه بین شما و فرزندتان هم از لحاظ احساسی و هم از لحاظ عملی مفید است.

6 نکته کاربردی برای مدیریت استرس مادران شاغل

خوشبختانه، کاهش استرس نیازی به دوری از بچه‌ها ندارد. صرف زمان متمرکز همراه با انجام یک فعالیت لذت بخش مانند بازی می‌تواند یک فعالیت چندمنظوره محسوب شود که ارتباط شما با فرزندتان را تقویت کرده و همزمان موجب کاهش استرس شما می‌شود. مورد قبل مبتنی بر مرزبندی کارها می‌تواند وقت لازم را برای شما فراهم کند.

4) از خودتان مراقب کنید
همانطور که می‌دانید، اگر شما به لحاظ جسمی و احساسی در وضعیت مناسبی نباشید، در دراز مدت نه در محل کار و نه برای فرزندانتان نمی‌توانید مفید واقع شوید.

برای حفظ استقامت و تمرکز مورد نیاز برای بهترین عملکرد به عنوان یک مادر شاغل، باید همانطور که مراقب فرزند خود هستید از خودتان نیز مراقبت کنید: به اندازه کافی بخوابید، غذای سالم بخورید و به طور روزانه هرچند کم، استراحت کنید.

6 نکته کاربردی برای مدیریت استرس مادران شاغل

گنجاندن تمام این موارد در یک برنامه دشوار است، اما خودمراقبتی مناسب باعث می‌شود که مادران شاغل در زندگی خود کارآمدتر باشند، بنابراین ارزش دارد که به سلامتی خود بیشتر اهمیت دهید.

5) کمک بخواهید
از بین اقوام و دوستان، همیشه کسانی هستند که مایل باشند به شما کمک کنند، به شرطی که در زمان درست و به شکل مناسب از آن‌ها درخواست کنید. می‌توانید فهرستی از دوستان، همکاران و اقوام تهیه کنید و شبکه‌ای از کسانی که می‌توانند به شما کمک کنند را تشکیل دهید.

می‌توانید گاهی اوقات از شرکت‌های خدماتی نظافتی کمک‌های مقرون به صرفه‌ای بگیرید. برای کار نیز می‌توانید از کمک همکاران خود استفاده کنید و به طور موقت وظیفه‌ای را به کسی محول کنید. داشتن این لیست می‌تواند به مادران شاغل کمک بسیار زیادی کند تا استرس و اضطراب خود را کاهش دهند.

6 نکته کاربردی برای مدیریت استرس مادران شاغل
6) از تکنیک‌های مدیریت استرس استفاده کنید
استرس مادران شاغل یکی از عوامل مهم مشکل‌زا در زندگی کاری و زندگی شخصی آنان محسوب می‌شود؛ بنابراین داشتن یک موضع فعالانه در مدیریت استرس بسیار مهم است. داشتن چندین آرامبخش دم‌دستی و سریع مانند تمرینات تنفس و تکنیک‌های بازنگری (روش‌های تغییر دیدگاه نسبت به موقعیت استرس‌زا) و همچنین استراتژی‌های مدیریت استرس درازمدت، مانند ورزش منظم، مدیتیشن، تفریح و سرگرمی یا حضور در گروه‌های حمایتی، می‌تواند میزان قابل‌توجهی از استرس را برای مادران شاغل و خانواده آن‌ها کاهش دهد.

علاوه بر این، مدیریت استرس کودکان نیز بسیار مهم است ولی اغلب نادیده گرفته می‌شود. حتی کودکان نیز می‌توانند از تکنیک‌های مدیریت استرس مانند تنفس عمیق و تمرینات تمرکز استفاده کنند. از آنجا که مادران و کودکان پیوند بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند، کاهش استرس هر یک به کاهش استرس دیگری کمک می‌کند.

مترجم: فرید ناهید


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل روز مادر _ عکس نوشته مادرانه