بازار بی تحرک مسکن


بازار بی تحرک مسکن

مصطفی‌قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک در این زمینه چند روز پیش از کاهش 27 و 66 درصدی معاملات مسکن به ترتیب در کشور و تهران طی دی‌1397 خبر داد

قانون-این روزها انگار غباری غلیظ از بی تحرکی بر سر بازار مسکن کشور آوار شده است. بازار مسکن در رکودی سنگین و بی سابقه به سر می‌برد که تنها مختص خرید و فروش در این بازار نیست.خرید و فروش برای مردم تبدیل به رویایی دست نیافتنی شده و از سویی اجاره‌بهای خانه‌ها نیز آن‌قدر افزایش یافته که مردم مجبور شده‌اند یا به دنبال خانه‌های کوچک‌تر باشند یا از محله‌ای که در آن زندگی می‌کنند چندین محله پایین‌تر بیایند. این تنها وضعیت یکی از بخش‌های پیشران اقتصاد در کشور است. اقتصاد بیماری که نه‌تنها در سال‌های گذشته هیچ چاره‌ای برای حل مشکلات آن اندیشیده نشده بلکه پیشرفت بیماری، آن را در برهه‌هایی تا مرز فروپاشی اقتصادی پیش برده است.

پیشنهاد وزیر

در خصوص نابسامانی‌های وضعیت بازار مسکن چندی پیش وزیر راه‌وشهرسازی گفته بود: «رکود مسکن در سال‌های گذشته و همچنین افزایش ناگهانی قیمت مسکن و اجاره بها، فشار زیادی را بر مردم آورده است. باید بتوانیم شکاف ایجاد شده را کم کنیم. مسکن و ساختمان در رونق اقتصادی نقش مهمی ایفا می‌کنند و این باور در عموم جامعه جا افتاده است و با تاکیدی که رییس‌جمهوری نیز داشتند، باید برای حل مساله مسکن و عمران مردم، اهتمام ویژه ای داشته باشیم. رونق بخش مسکن می‌تواند به عنوان محرک اقتصادی عمل کند. با رونق بخشیدن به مسکن که از طریق افزایش سرمایه بانک به عنوان پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در لایحه بودجه ۱۳۹۸ بر آن تاکید شده، هم می‌توانیم به نیاز مسکن مردم پاسخ دهیم و هم در ایجاد اشتغال و تولید، گام‌های موثری برداریم».

معاملات مسکن در دی

طبق گزارش تازه بانک مرکزی با تایید آمار، وزارت راه وشهرسازی، رشد قیمت مسکن در تهران در دی امسال نسبت به سال گذشته را ۹۰.۸ درصد اعلام کرد. متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در دی‌ سال ۹۷، ۹۸ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۵ و ۹۰.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در دی‌سال جاری به ۶.۷ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۴ و ۶۴.۶ درصد کاهش نشان می‌دهد. گفتنی است، گزارش تحولات مسکن شهر تهران برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است که توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه می‌شود.

وضعیت مسکن در سال 98

مصطفی‌قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک در این زمینه چند روز پیش از کاهش ۲۷ و ۶۶ درصدی معاملات مسکن به ترتیب در کشور و تهران طی دی‌۱۳۹۷ خبر داد و گفت: «در سال آینده جهش سنگینی را در قیمت مسکن نخواهیم داشت و رشد قیمت‌ها متناسب با نرخ تورم عمومی خواهد بود. در دی ۱۳۹۷ بالغ بر ۶۵ هزار و ۳۳۰ قرارداد خرید و فروش در کل کشور امضا شد که نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۲۷ درصد کاهش نشان می‌دهد. در بخش اجاره نیز ۴۰ هزار و ۶۴۷ اجاره‌نامه در کل کشور به امضا رسیده که نسبت به زمان مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش یافته است. در سال آینده نیز انتظار ایجاد ظرفیت جهشی در بازار مسکن نداریم. ممکن است متغیرهایی همچون تورم عمومی، افزایش احتمالی قیمت حامل‌های انرژی و افزایش نرخ دستمزد، تاثیر اندکی بر بازار مسکن ایجاد کند اما بعید است در سال ۹۸ شاهد نوسان مجددی مانند سال ۹۷ در بازار مسکن باشیم و رشد قیمت‌ها با نرخ تورم در حالت تعادل قرار می‌گیرد». در آذر ۱۳۹۷ نیز که آمار آن از سوی رییس اتحادیه املاک اعلام شده بود، تعداد قرارداد خرید و فروش ملک در کل کشور و شهر تهران نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن به ترتیب ۲۲ و ۶۴ درصد کاهش نشان می‌داد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس