پسوریازیس تناسلی چیست؟ + علت، علائم و راه های درمان
پسوریازیس تناسلی نوعی بیماری پوستی است که آلت تناسلی و ناحیه اطراف آن را تحت تاثیر قرار میدهد. این عارضه اساسا به علت ضعف دستگاه ایمنی بدن ایجاد میشود. برای درمان پسوریازیس تناسلی میتوان از هیدروکورتیزون، کلسپتروژن و لیزر درمانی استفاده کرد.
ستاره | سرویس سلامت – در بیماری پسوریازیس مرتبط با دستگاه تناسلی علاوه بر ناحیه تناسلی، بسیاری از افراد ممکن است همزمان دچار خارش و بروز لکههای قرمز در دیگر قسمتهای بدن نیز شوند. اگر فکر میکنید به این بیماری مبتلا هستید، سریعا با پزشک خود صحبت کنید. این بیماری قابل درمان نیست، اما میتوانید از روشهایی برای تسکین علائم و بهبود سلامت پوست خود استفاده کنید. در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.
پسوریازیس تناسلی چیست؟
علت
عوامل وراثتی نیز ممکن است در ابتلا به پسوریازیس تناسلی نقش داشته باشند. اما این بدان معنا نیست که اگر فردی در خانواده به این بیماری مبتلا باشد، شما هم حتما مبتلا خواهید شد. به یاد داشته باشید که شما مبتلا به پسوریازیس نخواهید شد مگر اینکه چیزی آن را تحریک کند. عوامل محرک زا برای همه افراد یکسان نیست. شایعترین آنها عبارتند از:
علائم
زنان ممکن است پلاکهای خاکستری و پوسته پوسته بر روی مهبل خود داشته باشند، اما لکهها در لایههای پوستی اغلب قرمز براق هستند. در مردان، لکههای کوچک قرمز رنگ ممکن است بر روی آلت تناسلی یا سر آن ایجاد شوند. لکههای پوسته پوسته و خشک، بیشتر در مردان ختنه شده شایع است.
از آنجایی که آلت تناسلی بسیار حساس است، شدت علائم پسوریازیس شدیدتر هستند. این علائم عبارتند از:
۱. خارش زیاد
بسیاری از افراد دچار خارش زیاد و شدید میشوند که بدترین بخش این بیماریست. احساس خارش میتواند فرد را در طول شب بیدار نگه داشته و حتی خارش شدید باعث خونریزی شود.
۲. .سوزش
در پسوریازیس تناسلی، ممکن است احساس کنید که یک کبریت داغ بر روی پوست شما قرار گرفته است. عرق، گرما و سایش میتوانند این وضعیت را بدتر کنند.
۳. درد
پسوریازیس همیشه دردناک نیست، اما نادیده گرفتن آن سخت است. تحرک یا عرق باعث تحریک پذیری بیشتر پوست میشوند. ورزش و رابطه جنسی میتوانند علائم را بدتر کنند. در برخی افراد، حتی نشستن هم ممکن است باعث ایجاد درد شود.
۴. عفونت
پوست نازک و ظریف به راحتی شکافته شده و باعث خونریزی میشود. در این شرایط، احتمال ابتلا به عفونتهای باکتریایی یا قارچی افزایش پیدا میکند. اگر هم زمان دچار عفونت و پسوریازیس هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. در این شرایط، ممکن است نیاز به درمانهای متفاوتی داشته باشید.
تشخیص
درمان
معمولا برای درمان کوتاه مدت پسوریازیس تناسلی، داروی هیدروکورتیزون (۱.۰ درصد) توصیه میشود. برای درمان طولانی مدت، کلسپتروژن (کرم ویتامین D) در نظر گرفته میشود.آیا فرد یا افرادی را میشناسید که به این بیماری مبتلا باشند؟ روش درمان آنها چگونه بوده است؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه و در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.