کتابخانه‌ها باید به نهاد مبلغ سرمایه‌ اجتماعی بر مبنای کتاب تبدیل شوند


کتابخانه‌ها باید به نهاد مبلغ سرمایه‌ اجتماعی بر مبنای کتاب تبدیل شوند

گروه فرهنگی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مساله‌های مهمی که به عنوان یک رویکرد مورد توجه ما در این دوره است، این است که حوزه خدمات کتابخانه‌ها باید تنوع بیشتری پیدا کنند، کتابخانه‌ها تبدیل به یک فرهنگسرای اجتماعی، یک کانون وسیع اجتماعی و یک نهاد مبلغ سرمایه‌ اجتماعی بر مبنای کتاب شوند.

کتابخانه‌ها باید به نهاد مبلغ سرمایه‌ اجتماعی بر مبنای کتاب تبدیل شوندبه گزارش اینکا از خراسان رضوی سید عباس صالحی دیروز، 15 بهمن، در آیین افتتاحیه کتابخانه مرکزی مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مجموعه اتفاقات مختلفی در ارتباط با حوزه کتاب و کتاب‌خوانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال انجام است و در برخی محورها سرعت بیستری پیدا می‌کند؛ بخشی از آن به حوزه زیرساختی برمی‌گردد که بحث توسعه کتابخانه‌ها به نحو جدی مورد توجه است.
وی ادامه داد: افتتاح همین کتابخانه مرکزی مشهد و پاره‌ای از کتابخانه‌های دیگر در امسال و سال‌های آینده هم در استان و هم در کشور در دست اقدام است؛ اما در کنار بحث‌های زیرساختی باید بحث‌های رویکردی به شکل خاصی مورد توجه قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مساله‌های مهمی که به عنوان یک رویکرد مورد توجه ما در این دوره است، این است که حوزه خدمات کتابخانه‌ها باید تنوع بیشتری پیدا کنند، کتابخانه‌ها تبدیل به یک فرهنگسرای اجتماعی، یک کانون وسیع اجتماعی و یک نهاد مبلغ سرمایه‌ اجتماعی بر مبنای کتاب شوند.
صالحی بیان کرد: یکی از ده‌ها خدمت اجتماعی تازه در این کتابخانه‌ها دیده شده؛ هم‌چنین توجه به اقشار ویژه اجتماعی که احیانا کمتر می‌توانند از خدمات فرهنگی استفاده کنند. حوزه نابینایان و ناشنوایان نیز باید به نحوی قابل توجه باشد؛ هم‌چنین اقشار دیگر نیز باید در فضای کتابخانه‌ها مورد توجه قرار بگیرند.
وی افزود: توجه به اینکه ما کودکان و نوجوانانمان را به فرهنگ کتاب‌خوانی نزدیک‌تر کنیم، این‌که کتاب‌خانه‌ها یک محیط مأنوس داشته باشند و یک الفتی بین حوزه کتابخانه‌ها و کودک و نوجوان ایجاد شود، نیز مهم است. با همین نگاه اتفاقات مختلفی که در کتابخانه‌های عمومی شکل می‌گیرد و در حوزه کودکان هم کتابخانه‌های اختصاصی‌ای شکل می‌گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در کنار این حرکت که در حوزه کتابخانه‌ها در حال صورت گرفتن است، بحث باشگاه‌های کتاب‌خوانی، پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب و ده‌ها فعالیت دیگر هم در حوزه کتاب‌خوانی در حال انجام است.
صالحی عنوان کرد: بودجه‌های مربوط به زیارت ترکیبی از بودجه‌های استانی است و فضایی که از سطح کلان تعقیب می‌شود. این بودجه رقمی را داشته اما بالاخره شرایط عمومی دخیل بوده و ما امیدواریم شهرهایی که فضای کانون‌های زیارت را دارند هم بودجه‌های مستقل و هم بودجه‌های هم‌افزا را داشته باشند.
وی در خصوص کاهش بودجه‌های فرهنگی گفت: بخشی از تقلیلی که بودجه‌های فرهنگی تا حدودی پیدا کرده، مربوط به یارانه‌های حوزه نشر و کتاب بود؛ البته قطعا همه شرایط عمومی بودجه دولت را درک می‌کنند اما ما امیدواریم که مسیری که تا نهایت بودجه حرکت می‌کند، به کمک حوزه فرهنگ و کتاب بیاید.
انتهای پیام


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران