به گزارش افکارنیوز،

قسمت هشتاد و پنجم از برنامه "بدون توقف" به تهیه کنندگی رضا غلامحسین نژاد چهارشنبه 17 بهمن ماه در ساعت 19:20 به روی آنتن شبکه سه سیما رفت.

سیدمحمد صادق خرازی، دیپلمات و سیاستمدار اصلاح‌طلب که به عنوان میهمان این هفته در برنامه حضور داشت، در حضور جمعی از فعالان رسانه‌ای، با تأکید بر اینکه باید دوباره شعارهای انقلاب را احیا کنیم، گفت: اینکه باید شعارهای انقلاب را احیا کنیم به معنای گرفتن رأی مردم نیست بلکه به معنای این است که از آنها برای بازگشت و رجعت به هویت خویشتن استفاده کنیم و این‌ها نکاتی است که بزرگان کشور باید بنشینند و دوباره آن‌ها را هم‌خوانی کنند تا در حل بسیاری از موانع به جمع‌بندی و راه حل برسند، ما در بسیاری از موارد مشکل عمده نداریم مشکل استقلال نیست، آزادی نیست، مشکلات کوچک و قابل حل است.

وی در ادامه به مدیریت در بخش‌های مختلف اشاره کرد و افزود: مثلا یک سال در بخش کشاورزی تصمیم می‌گیریم 13 میلیون تن، گندم تولید کنیم، بعد به مشکل برمی‌خوریم مگر در این سال‌ها در کشور کم مسکن ساخته شد، پس چرا مشکل حل نمی‌شود، نحوه مدیریتش باید درست شود، رسیدگی به فقیر فقط دستگیری از مردم فقیر نیست به عقیده من آن کارفرمایی هم که 20 هزار کارگر دارد از زندگی خودش می‌زند تا در اوج مشکلات آنها را اخراج نکند آن هم مظلوم است و باید به مشکلش رسیدگی شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد:در سالگرد چهلمین سال پیروزی انقلاب دولت می‌آید و از موفقیت‌ها و عدم موفقیت‌هایش صحبت می‌کند، اما بنده از این زاویه نگاه می‌کنم که این مردم علی‌رغم میل و خواسته همه قدرت‌های جهانی برای برپایی قسط الهی قیام کردند و به صحنه آمدند، هر دفعه در انتخابات شرکت کرده و تبعیت هم می‌کنند، پس باید زندگی این مردم درست شود، همان طور که باید به معاد مردم برسیم باید فکر معاش‌شان هم باشیم، من عقیده دارم همه مشکلات در پناه تغییر رفتار مدیریتی قابل حل است.

خرازی همچنین در این برنامه در خصوص نقش و جایگاه مهم احزاب در کشور عنوان داشت: احزاب دارای قدرت تشخیص هستند، مثلا نیروهای انسانی برای حضور در عرصه‌های سیاسی کشور در کجا باید آموزش ببینند، شما وقتی متعلق به یک حزب هستید، متعلق به یک تفکر هستید، تفکری که مبتنی مثلا بر اقتصاد عدالت محور است، وقتی می‌گوئید من اقتصاد مبتنی بر توسعه عادلانه منابع را دوست دارم، اقتصادی مبتنی بر گام‌های بلند و سترگ آبادانی را دوست دارم.

وی اضافه کرد: آزادی مبتنی بر پیشرفت را دوست دارم، یک جایی باید آنها آموزش داده شود، در جایی باید بین افراد بحث شود، هیچ نهادی محکم‌تر و مهم‌تر از حزب نیست، احزاب می‌توانند مدرسه ارتقای دانش و اندیشه جامعه در ابعاد سیاسی باشند، جایگاه پرش، نوآوری و بلندپروازی انسان‌ها باشند، همه انسان‌ها ذات‌شان دوست دارند در جهت ارتقای فکری،‌ سیاسی و صنعتی جامعه تلاش کنند، این تلاش‌ها تنها در جامعه حزبی به خوبی محقق می‌شود.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در ادامه تصریح کرد: یک نکته مهمی که دارم و به دوستان شورای نگهبان نیز گفتم این است که بس است که بعد از 40 سال نظام بخواهد هزینه رویش و ریزش نیروی انسانی را بدهد، کاری که شورای نگهبان می‌کند مسئولیتش را به احزاب بدهید، چرا در یک انتخابات ریاست جمهوری 20 هزار نفر ثبت‌نام می‌کنند، اگر جامعه حزبی باشد از درون یک جامعه حزبی بیش از 20 تا 30 نفر بیشتر نمی‌توانند ثبت‌نام کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد:مردم هم در تشخیص و هویت آن فردی که می‌خواهند به آن رأی دهند زودتر و بهتر به نتیجه می‌رسند، مرحوم شهید بهشتی در زمان تشکیل حزب جمهوری اسلامی که به نظر من از احزاب مهم تاریخ سیاسی ایران بود دارای یک نظریه بود که کادر جمهوری اسلامی را باید در اینجا تربیت کنیم. کادر جمهوری اسلامی را باید در درون احزاب خودمان پرورش دهیم. حالا در جامعه خودمان کجاست چنین کادری، شما خیلی جاها می‌گوئید قحط‌‌ الرجال داریم، افراد هستند اما آنها را پیدا نمی‌کنیم. اگر همین انتخابات مجلس مبتنی بر نقش احزاب شود، خیلی از مشکلات راحت‌تر حل می‌شود، اگر این‌طور بود خیلی از مشکلات کشور شفاف‌تر دیده می‌شد.

وی در پاسخ به این سوال که «پس در این میان رأی مردم چه می‌شود، چون بر اساس قانون اساسی اصل ورود مردم به انتخابات است» گفت: احزاب دیدگاه فکری یک جریان را بیان می‌کنند، شما متعلق به دیدگاه جریان مجموعه اندیشه ارزشی هستید، جامعه چطور می‌تواند شما را بشناسد، جامعه چطور باید نیروهای ارزشی و اصلاح‌طلب را بشناسد.

خرازی با بیان اینکه قانون اساسی هم قدرت و هم نقش حزب را مشخص کرده است، اظهار داشت: این مفهومی که قانون اساسی می‌گوید بر اساس آرای مستقیم مردم مفهومش این نیست که نقش احزاب نادیده گرفته شود، نمی‌شود این را القا کرد خوب زمانی که حزب هست نیازی به انتخابات نیست، نه یک حزب می‌آید، آن اندیشه‌ها و دیدگاه‌های خود، آن دکترین و باورهای خود را در نوع نگاه خودش خوب تربیت و عرضه کرده و نیری انسانی‌اش را پرورش می‌دهد.

این چهره اصلاح‌طلب در ادامه برنامه تلویزیونی بدون توقف با تأکید بر اینکه هیچ نظامی استوارتر از نظامی مبتنی بر نقش کارآمدی احزاب در دنیا وجود ندارد، اظهار کرد: تمام سیستم‌های سیاسی که دارای موفقیتی اجتماعی هستند بر این اساس پا گرفته‌اند، همین مهاتی محمد که نزدیک به 90 سالش است، نماد برخاسته از از حزبش است، حزب او را انتخاب کرد، مردم به آن حزب رأی دادند و او توانست به موفقیت دست پیدا کرده و اندیشه‌هایش را بیان کند.

وی در پاسخ به این سوال که « برخی از مردم عقیده دارند که احزاب حرف آنها را نمی‌زنند» گفت: اتفاقاً اگر همه این موضوعات شفاف شود و مردم بدانند که این حزب مانیفستش، اندیشه‌اش براساس دغدغه‌ها و آلام مردم است، مردم به آن حزب ایمان می‌آورند و رأی می‌دهند و از آن پاسخ می‌خواهند، خیلی از این افراد که در انتخابات می‌آیند و وعده می‌دهند که چنین می‌کنیم و چنان می‌کنیم، کی و به چه کسی پاسخگو هستند چه کسی می‌تواند آنها را بازخواست کند.

خرازی در پاسخ به این سوال که «عملا بسیاری از احزاب هیچ‌کاره بوده و دست‌شان در امور باز نیست» یادآور شد: عملاً ما حزب درستی که مبتنی بر ساختار تشکیلاتی و حزبی باشد نداریم، حزب در اصول یک سری مانیفست و در فروع یک سری گفتمان دارد، حزب در اصول می‌گوید نظام مبتنی بر ولایت فقیه، نظام مبتنی بر قانون اساسی، نظام مبتنی بر محوریت داشتن رهبری در جامعه، نقش بین رهبری و مردم و جامعه، جزو مؤلفه‌هایی است که من به آن باور داردم و جزو مسلمات من است. من بحثم راجع به اقتصاد است، راجع به اجتماع است، راجع به نوع نگاه‌مان به امنیت ملی است، این نکاتی است که باید در احزاب گفته شود. یک سری محکمات داریم که اگر حزبی آن را قبول نداشته باشد به آن مجوز نمی‌دهند. حزبی مجوز دارد که در چارچوب سیاسی آن کشور اصول و مبانی قانون اساسی آن کشور را قبول داشته باشد.

این فعال سیاسی در ادامه برنامه تلویزیونی بدون توقف ادامه داد: انقلاب ما سه شعار اصلی داشته، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، اگر کسی بخواهد عرض و طول این شعارها را تغییر دهد، در جامعه ما از منظر یک کنشگر سایسی قابل قبول نیست. این‌ها عرض و طولش را انقلاب تعیین کرده، قانون اساسی و مردم تعریف کرده‌اند، بعضی‌ها امروز می‌گویند استقلال و آزادی هم‌عرض هم هستند و جمهوری اسلامی هدف غایی است، حالا بشود یا نشود، اول آزادی است، بعد استقلال، نه، بر اساس قرائتی که من از جمهوری اسلامی دارم معتقدم اگر کشوری استقلال نداشته باشد هویتی برای پیگیری آزادی و مبانی پیشرفتش و مبانی توسعه‌اش نمی‌تواند پیدا کند، این‌ها مباحثی است که در باب توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی نتوانستیم پیدا کنیم.

خرازی اظهار داشت:عده‌ای معتقدند اولویت کشور توسعه اقتصادی است، عده‌ای معتقدند اولویت عدالت است، اینجا پارادوکس بین عدالت و توسعه مطرح می‌شود. آیا توسعه اقتصادی منهای عدالت در جامعه اسلامی مفهوم پیدا می‌کند؟ نه، ما این را در دولتی تجربه کردیم که اقتصاد مبتنی بر توسعه بود، تفاوت‌ها، تناقض‌ها و پارادوکس‌های زیادی در جامعه پیدا شد. در دولتی هم آمدیم اقتصاد مبتنی بر عدالت را پیگیری کردیم آنجا هم در نگاه انتزاعی که داشتیم شکست خوردیم، لذا به یک جمع‌بندی می‌رسیم که عدالت و توسعه همانند دوبالند و باید با هم در نظر گرفته شوند.

سفیر سابق کشورمان در فرانسه در پاسخ به این سوال که «امروز استقلال کشورمان در مقایسه با قبل از انقلاب در چه جایگاهی قرار دارد» ادامه داد:: استقلالی که امروز کشورمان دارد قابل مقایسه با هیچ دوره‌ای از تاریخ سیاسی ایران نیست، اول از همه دستاوردهایی که در انقلاب داشتیم را باید در نظر بگیریم، به معرفت‌های سه گانه‌ای که می‌خواستیم در انقلاب به آن رسیدیم، معرفت‌های دینی، سیاسی و اخلاقی، و در این مؤلفه‌هایی که به عنوان معرفت‌های‌مان بیان می‌کنیم، مسائل اصولی انقلاب و نظام را داریم، مؤلفه‌هایی داریم که با آن تعریف قدرت می‌کنیم.

خرازی در همین راستا افزود:فکر می‌کنم در این زمینه‌ها صحبت‌های زیادی شده، اما وقتی صحبت از استقلال می‌کنیم آیا انقلابی بزرگ‌تر از این هست که علی‌رغم خواست قدرت‌های جهانی ملت ایران روز به روز دارد شکوفاتر می‌شود، نمی‌خواهم بحث‌هایی یک‌طرفه کنم و نادیده بگیرم تمام کمبودها را، نه، کشورمان آمیخته با کمبودهاست، یک جاهایی بی‌عدالتی، هست، رانت‌ها و تجاوز به حقوق مردم وجود دارد و باید حل شود، مگر امیرالمؤمنین(ع) جامعه آن روز را به عنوان جامعه اسلامی قبول داشت، در برخی جاها مدیرانی تعهد می‌دهند به مردم، حالا در قالب ملی، استانی یا منطقه‌ای بعد که می‌آ‌یند سر کار رفتارشان بسیار زشت شده یا رفتارشان حاکم و رعیتی می‌شود، از آن طرف هم به کسی که مسئولیت زندگی، معاش و اشتغال مردم را دادیم باید احترام بگذاریم و اختیار بدهیم تا مسئولیتش را انجام دهد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تأکید بر اینکه اگر ما بخواهیم دستاوردهایی که در بُعد استقلال در بُعد آزادی، در پیشرفت تکنولوژیک داریم بیان کنیم از حوصله جمع خارج است، آمار و ارقام وجود دارد و شاخص‌ها در این‌باره مشخص است، یادآور شد: اما من اعتقاد دارم باید آلام مردم را در چهلمین سال پیروزی انقلاب بیان کنیم، اگر به عنوان صداوسیما، اگر به عنوان دولتمرد یا کارشناس مسائل سیاسی نیائیم واقعیت‌ها را به مردم بگوئیم واقعیت‌ها رنگ دیگری به خودش می‌گیرد، غبار ناامنی و عدم باورها و غبار بدبینی روی واقعیت‌ها را می‌گیرد و خودش را نشان نمی‌دهد، غبار بدبینی زمانی پاک می‌شود که با مردم شفاف صحبت کنیم.

وی در پایان سخنانش تصریح کرد: ما در برخی از موارد نمی‌توانیم اسم جامعه‌مان را اسلامی بگذاریم، در جامعه اسلامی دروغ گفته نمی‌شود، تهمت زده نمی‌شود، خلاف گفته نمی‌شود، تلاش می‌کنیم به مؤلفه‌هایی از جامعه اسلامی برسیم، تمام اینها پروسه است، پروسه یعنی مرحله به مرحله، گام به گام، غربال می‌کند، تا به دستاوردهایی برسیم که به آن می‌اندیشیدیم، در بعضی موارد نزدیک شدیم و در برخی از موارد دور شدیم، بزرگترین نکته این است که باید فقر را لمس کنیم، درک فقر، فهم فقر واقعیتی است که حاکمان باید آن را بفهمند.