آیا منشور حقوق بشر در اسلام قاهره برای قرقیزستان مفید است؟


آیا منشور حقوق بشر در اسلام قاهره برای قرقیزستان مفید است؟

شفقنا- نمایندگان مجمع پارلمانی اتحادیه اروپا اخیرا از آنکه قرقیزستان منشور حقوق بشر در اسلام قاهره را تصویب کرده است اظهار نگرانی کردند . ازدیدگاه آنان قوانین شریعت که سند مذکور بر مبنای آن تدوین شده مغایر با کنوانسیون های حقوق بشر اروپا است . به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان ،در بیانیه مجمع پارلمانی اتحادیه اروپا آمده است: […]

آیا منشور حقوق بشر در اسلام قاهره برای قرقیزستان مفید است؟

شفقنا- نمایندگان مجمع پارلمانی اتحادیه اروپا اخیرا از آنکه قرقیزستان منشور حقوق بشر در اسلام قاهره را تصویب کرده است اظهار نگرانی کردند . ازدیدگاه آنان قوانین شریعت که سند مذکور بر مبنای آن تدوین شده مغایر با کنوانسیون های حقوق بشر اروپا است .
به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان ،در بیانیه مجمع پارلمانی اتحادیه اروپا آمده است: بیانیه های حقوق بشر در اسلام که سال ۱۹۸۰ به تصویب رسیده با حقوق بشر جهانی سازگاری نداشت و منشور حقوق بشر در اسلام که سال ۱۹۹۰ در قاهره تصویب شد از آن جمله است .
برای نمونه دادگاه های غیر رسمی اسلامی که بدون تعهدات قانونی عمل می کنند موجب نگرانی مجمع پارلمانی اتحادیه اروپا هستند.
در بیانیه مذکور آمده است: این واقعیت سبب نگرانی عمیق است که سه کشور عضو مجمع پارلمانی اتحادیه اروپا: آلبانی، آذربایجان و ترکیه و نیز اردن، قرقیزستان، مراکش و فلسطین که پارلمان هایشان شریک دمکراتیک این مجمع محسوب می شوند، منشور قاهره را تصویب کرده اند.
قادر مالکوف، کارشناس برجسته قرقیزستان معتقد است که تفاوت میان هنجارهای مختلف قانونی تنها در رویکردهای ارزشی متفاوت است. نامبرده در مصاحبه با خبرگزاری Vesti.kg گفت: احتمال می رود منظور مجمع پارلمانی اتحادیه اروپا مسائل جنسی و خانواده بوده است.
قادر مالکوف گفت: طبیعی است که منشور قاهره از مفاهم آزادی گرایش جنسی و تغییر جنسیت حمایت نمی کند. در قران آمده است که خداوند مرد و زن را آفرید و در احکام شرعی یک مادر نمی تواند والد شماره اول باشد. در اسلام جایی برای ازدواج همجنس نیست. مفهوم قانون دادرسی ویژه اطفال (juvenile justice) وجود ندارد، هرچند حقوق اطفال برای مراقبت و آموزش و پرورش وجود دارد. همچنین وظیفه فرزندان مبنی بر مراقبت از والدین در پیری وجود دارد که در حقوق کشورهای لیبرال وجود ندارد.
بنا به گفته مالکوف، منشور قاهره قوانین شرعی را به شکل قابل دسترس و فهم بیان می کند . تاکید می شود که بر خلاف کلیشه های موجود یک سند بسیار به روز است : برای مردان و زنان حقوق برابر در راستای آزادی بیان، دیدگاه های سیاسی، پایبندی به دین و پیشرفت اقتصادی قایل است.
این کارشناس قرقیز افزود: اختلاف نظرات موجود بیشتر به مسائل اخلاقی و نظام های ارزشی مربوط است .
تحقیق خبرگزاری Vesti.kg نشان داد که اکثر کارشناسان قرقیز از وجود منشور قاهره اطلاع ندارند و کمتر کسی نسبت به آن شناخت دارد .
کوبات اوارتبایف، آمبودزمن سابق قرقیزستان در این رابطه گفت مفاد سند فوق را مطالعه نکرده است، اما انطباق آن با استاندارد میان المللی حقوق بشر را به راحتی حل شدنی می داند. نامبرده گفت:
در سراسر جهان متمدن استاندارد های مشخصی برای حقوق بشر پذیرفته شده و قانون اساسی ما کاملا با آنان مطابقت دارد . چنانچه منشور قاهره مغایر با قانون اساسی قرقیزستان نیست، پس هیچ مشکلی در میان نیست. اما چنانچه اختلافی در میان است، بدیهی است که مسئله تصویب منشور مذکور باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.
شایان ذکر است، منشور حقوق بشر در اسلام قاهره: بیانیه کشور های عضو سازمان همکاری های اسلامی است . این سند نقطه نظرات اسلامی را در زمینه حقوق بشر ارائه کرده و قوانین شرعی را بعنوان تنها منبع تایید می کند.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مردان با شخصیت چه ویژگی‌هایی دارند؟ 8 ویژگی مردان با شخصیت طبق اصول روانشناسی