برنامه ریزی ایمیدرو برای ایجاد 3 هزار شغل تا پایان سال


برنامه ریزی ایمیدرو برای ایجاد 3 هزار شغل تا پایان سال

ایمیدرو به عنوان متولی راهبری توسعه و توانمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی در خلال این سال ها تلاش کرده تا قابلیت های ایران در حوزه صنایع و معادن را به شکوفایی برساند و حالا نیز برای ایجاد 3هزار شغل جدید در بخش معدن و صنایع معدنی برنامه ریزی کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بر اساس گزارش عملکرد 9 ماهه تجارت خارجی معدن و صنایع معدنی صادرات این حوزه از مرز 7 میلیارد دلار گذشته و 22 درصد از کل صادرات کشور را طی این مدت به خود اختصاص داده است. در این مدت صادرات بخش معدن و صنایع معدنی از لحاظ وزنی 51 درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داد. در همین حال ارزش صادرات با رشد یک درصدی و وزن کالاهای صادر شده با کاهش 10درصدی همراه شد.

برنامه ریزی ایمیدرو برای ایجاد 3 هزار شغل تا پایان سال

فولاد با 3.4 میلیارد دلار صادرات بزرگترین کالای صادراتی زنجیره معدن بوده است و بعد از آن مس با 642 میلیون دلار، زنجیره سیمان 407میلیون دلار و سنگ آهن با 346میلیون دلار،انواع سنگ 275میلیون دلار، زنجیره روی 203 میلیون دلار و محصولات آلومینیوم 145 میلیون دلار به ترتیب بیشترین سهم از صادرات را به نام خود ثبت کردند.

در 9 ماهه امسال بیش از 440 هزار تن زغال سنگ و کک صادر شده است و ارزش صادرات این محصولات بیش از 68 میلیون دلار بوده و شاهد رشد 234 درصدی بوده است. همچنین در این مدت 470 هزار تن آهن اسفنجی صادر شده و در زنجیره سرب شاهد صادرات 79 هزار تنی و در زنجیره روی 100 هزار تنی هستیم.

برنامه ریزی ایمیدرو برای ایجاد 3 هزار شغل تا پایان سال

بنا بر آمار 9 ماهه صادرات، در مجموع بیش از 44 میلیون تن محصولات معدن و صنایع معدنی صادر شده است. از سوی دیگر واردات این بخش طی 9 ماه امسال به بیش از 2 میلیارد و 500 میلیون دلار رسید که با کاهش 31درصدی از لحاظ ارزشی و افت 38درصد وزنی مواجه شده است.

کشورمان بر اساس این آمارها و آمارهای دیگری که از مرکز معتبر در حوزه صنایع و معادن منتشر می شود دارای قابلیت های ویژه ای در این بخش است و ایمیدرو به عنوان متولی راهبری توسعه، توانمندسازی و رقابت پذیری بخش معدن و صنایع معدنی و تبدیل منابع و محصولات این بخش به ثروت پایدار کشور در خلال این سال ها تلاش کرده است تا قابلیت های ایران در حوزه صنایع و معادن را به شکوفایی برساند.

در همین زمینه و از آنجا که براساس سند چشم انداز 1404 کسب جایگاه نخست اقتصادی و صنعتی با ویژگی های توسعه یافته بر پایه فناوری پیشرفته و نوآور و بالنده، آینده نگر و خودکفا در تامین کالاهای راهبردی، صادرات گرا و تامین کننده بخش قابل توجهی از نیاز ارزی کشور، متوازن در مناطق مختلف کشور بر پایه قابلیت ها و مزیت های منطقه ای، بهره ور در حد مطلوب از منابع در اختیار، هم افزا در قالب شبکه ها، خوشه ها و زنجیره ها و منطبق با استانداردهای بازار منطقه ای و بین المللی در دستور کار قرار دارد و اهداف کمی بخش معدن و صنایع معدنی در چشم انداز 20 ساله شامل تولید 55 میلیون تنی فولاد، 440 هزار تنی مس و 1.5 میلیون تنی آلومینیوم است و ایمیدرو نیز در این راستا برنامه ریزی های کلان خود را انجام داده است و برای تامین اهدف سند چشم انداز 1404 ایمیدرو در پنج سال گذشته 130 هزار متر حفاری انجام داده است. معاون طرح های معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) این خبر را در دومین همایش بین المللی اکتشاف مواد و صنایع معدنی داده است.

در ادامه این مسیر نیز رئیس هیأت عامل ایمیدرو از برنامه راه اندازی ۱.۳ میلیارد دلار پروژه تا انتهای سال ۹۷ خبر داده و گفته است: «این سرمایه گذاری سبب ایجاد ۳هزار شغل جدید در بخش معدن و صنایع معدنی می شود.»

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به نقل از «خداداد غریب پور» در این زمینه نوشته است: «از ابتدای سال جاری تاکنون ۱.۲ میلیارد دلار طرح وارد مدار تولید شده که حاصل آن ایجاد ۳هزار شغل بوده است و پیش بینی می شود تا پایان سال نیز ۱.۳ میلیارد دلار پروژه جدید راه اندازی شود که نتیجه آن اشتغال زایی برای ۳هزار نفر است.»

برنامه ریزی ایمیدرو برای ایجاد 3 هزار شغل تا پایان سال

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته است: «سیاست ایمیدرو قرار گرفتن در کنار بخش خصوصی و گفت و گوی مداوم با نهادها و تشکل های خصوصی است به طوری که بتوان از ارتباط دوسویه به راه حل هایی در حوزه های جذب سرمایه، ایجاد اشتغال، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه گذاری دست یافت. زمانی که تصمیمات با همکاری و جلب نظر بخش خصوصی انجام شود، زمینه تصمیم گیری در پشت درهای بسته از بین می رود و در عین حال از ضمانت اجرایی در خارج از بدنه دولت نیز برخوردار می شود.»

یادآور می شود: دولت در دهه فجر امسال ۱۴۸هزار میلیارد تومان پروژه راه اندازی می کند که ۷۰هزار میلیارد تومان آن مربوط به طرح های عسلویه است؛ چنین رقمی تقریبا معادل نیمی از ارزش بازار سرمایه است. ایمیدرو ۱۵ میلیارد دلار از سال ۸۱ (که تاسیس شده) در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری کرده است که برخی از نتایج چنین سرمایه گذاری، کسب رتبه دهم جهانی در تولید فولاد و دومی در تولید آهن اسفنجی است. می توان اذعان کرد که بعد از انقلاب معدن و صنایع معدنی به ویژه بخش فولاد بیشترین رشد را در اقتصاد داشته اند./

پایان پیام/50

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

تی‌آرتی فارسی و پاشنه آشیل ایران