دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه سنتی در ایران و خاورمیانه است که در برخی فصول سال که برگ های تازه مو در همه سبزی فروشی ها و سوپرمارکت ها پیدا می شود بیشتر طبخ و میل می شود. اما باید گفت که شما در هر زمان از سال می توانید از خوردن آن لذت ببرید. من در زمستان نیز، که برگهای تازهی مو وجود ندارند، دلمه درست کردهام. برای درست کردن دلمه از برگهای کنسرو شدهی مو نیز استفاده میکنم – این کنسروها را میتوان از بسیاری فروشگاه ها خرید. ولی روش بهتری نیز وجود دارد؛ از برگهای تازهای استفاده کنید که به روشهای خاصی آنها را تازه نگه داشتهاید. بله، برگهای تازهی مو در وسط زمستان! این برگها چگونه و کجا اینقدر تازه میمانند؟ در ادامه درباره روش های نگهداری برگ مو تازه به شما خواهم گفت.
داستان پختن دلمه!
وقتی روز پختن دلمه فرا میرسد، من تمام خانواده را برای جمعآوری برگ بسیج میکنم و خودم هم به آمادهسازی مواد مشغول میشوم؛ البته، چنین روزهایی گهگاه و به طور تصادفی پیش میآیند؛ روزهایی که یکهو احساس میکنم، میتوانم در لابهلای برنامهی کاری پرمشغلهام، زمانی را برای پیچیدن مقداری برگ مو اختصاص بدهم. افراد خانواده کارشان را به خوبی انجام میدهند؛ برگهای جوان و نازکی را میچینند که هیچ لکهای رویشان وجود نداشته باشد. برگهای مو را کمی میجوشانم و میان هر دسته از این برگها، مقداری گوشت و ادویه و سایر مواد را میگذارم. سپس آنها را میپیچم و میپزم تا نرم و آبدار شوند. و در آخر، با یکی از دلپذیرترین اختراعات آشپزی دنیا، دلی از عزا در میآوریم. دلمه؛ ما عاشق این غذا هستیم و از خوردن آن واقعا لذت میبریم.
اما در فصل زمستان که آفتاب هنوز رمقی نداشته تا برگهای سبز و زیبا و شاداب به ما بدهد هم باز امکان درست کردن این غذای خوشمزه و لذیذ وجود دارد. نه اشتباه نکنید همیشه راه حل ما خرید کردن برگ مو کنسروی نیست! ۲ روش برای حفظ تازگی برگ مو وجود دارد که در تابستان انجام می دهیم و تمام طول سال دلمه های تازه و خوشمزه می خوریم! اگر می خواهید با این روش ها آشنا شوید با ما همراه باشید تا از بهترین روشهای نگهداری برگ مو تازه باخبر شوید.
نگهداری برگ مو تازه
۱. نگهداری برگ مو تازه در بطری های پلاستیکی
متاسفانه، بطریهای پلاستیکی یا آب معدنی به طور کامل و اساسی در بسیاری از کشورها بازیافت نمیشوند، ولی وقتی بتوان از آنها برای تازه نگه داشتن برگهای مو استفاده کرد، فعلا دور انداخته نمیشوند. آنها میتوانند برگهای تازه و لطیف مو را به مدت خیلی طولانی، شاید بیشتر از ۲ سال، به خوبی تازه نگه دارند! در این روش، برگها در دستههای ۳ الی ۵ تایی روی هم چیده میشوند، و سپس به آرامی دور هم پیچیده میشوند و به صورت یک بسته در میآیند.
این بستهها را باید داخل بطریهای پلاستیکی بیندازید و با استفاده از یک چوب نازک، آنها را داخل بطری جا به جا کنید و به آرامی روی هم فشار بدهید تا جای بیشتری برای سایر برگها باز شود. وقتی بطریها به اندازهی کافی از برگها پر شدند، درب آنها کاملا محکم ببندید و آنها را داخل انباری یا کنار سایر مواد غذایی نگه دارید. وقتی میخواهید از این برگها دلمه درست کنید، کافی است که بطریها را از وسط ببرید و برگهای با ارزش را از داخل آن بیرون بیاورید. به این ترتیب، دلمهتان را با برگهایی درست میکنید که کاملا تازه هستند.
مطلب مرتبط: طرز تهیه دلمه برگ مو ترش و شیرین مجلسی که محشر است
۲. نگهداری برگ مو تازه در کیسههای فریزر زیپدار
این روشی است که بسیاری از افراد در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. در این روش، برگهای تازهی مو را روی هم بچینید؛ تا قدری که داخل یک کیسهی فریزر زیپدار جا شوند. سپس هوای داخل آن را خالی کنید و آنها را روی هم فشار دهید؛ درب کیسه فریزر را به خوبی ببندید و آنها را داخل فریزر قرار دهید. قبل از استفاده از این برگها، میتوانید آنها را مدتی داخل یخچال بگذارید تا به تدریج از حالت انجماد خارج شوند یا اینکه آنها را داخل آب گرم بیندازید و به سرعت برگها را از داخل کیسهها بیرون بیاورید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده -امیر رضا مصطفایی
منبع:azcookbook