15500 تومان برای هر کیلومرغ/ نهاده ای برای تولید وجود ندارد


15500 تومان برای هر کیلومرغ/ نهاده ای برای تولید وجود ندارد

قیمت مرغ در کرمان در حالی به نرخ نجومی 15 هزار و 500 تومان برای هر کیلو رسیده و از سبد مصرف مردم خارج شده که مرغداران از عدم وجود نهاده های تولید به خصوص سویا و ذرت خبر می دهند.

کد خبر: 88099 ۱۳۹۷/۱۱/۲۹ ۰۹:۵۱:۴۳

قیمت مرغ در کرمان پر کشید

قیمت مرغ در کرمان در حالی به نرخ نجومی ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلو رسیده و از سبد مصرف مردم خارج شده که مرغداران از عدم وجود نهاده های تولید به خصوص سویا و ذرت خبر می دهند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کرمان خبر؛ اگر به مرغ فروشی های شهر کرمان سر بزنید تابلوهای قیمت این واحدهای صنفی رقمی نجومی معادل ۱۵۵۰۰ تومان برای هر کیلو مرغ را نشان می دهد و به گفته فعالان این صنف احتمال افزایش قیمت مرغ در کرمان به صورت بالقوه وجود دارد و عجیب اینکه هنوز در استان کرمان مدیران ارشد برای حل این مشکل ورود نکرده اند.

طبق علم اقتصاد قیمت را عرضه و تقاضا مشخص می کند اما هر کس اندکی از علم اقتصاد بداند می توان تشخیص دهد که این فرمول زمانی موثر است که عوامل مداخله گر منفی در بازار دخالت عمده نداشته باشند و در چنین شرایطی اتخاذ تصمیم های موثر برای مدیریت موثر یک کالا در جهت حذف مولفه های منفی امری ضروری است.

این در حالی است که قیمت گوشت قرمز نیز به دلیل قاچاق دام از استان به کشورهای عربی افزایش یافته است و گوشت بین ۷۵ تا ۸۵ هزار تومان در قصابی ها به ازای هر کیلو فروش می رود و قیمت ماهی نیز آنقدر افزایش پیدا کرده که نرخ هر کیلو ماهی هوور به ۷۰ هزار تومان و ماهی شیر به ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان رسیده است.

در چنین شرایطی برای بخش قابل توجهی از جامعه خرید مرغ به عنوان یک کالای جایگزین برای گوشت قرمز و ماهی نیز سخت شده است، احمد محمدی که در بخش توزیع مرغ کار می کند در این خصوص می گوید ما فقط سود مصوب را روی قیمت عمده فروشی اضافه می کنیم و نقش واسطه بین مرغ دار و مردم هستیم و عملا نقشی در قیمت گذاری نداریم.

15500 تومان برای هر کیلومرغ/ نهاده ای برای تولید وجود ندارد

وی گفت: بعد از افزایش قیمت مرغ به صورت محسوس تقاضای خرید کاهش یافته است و ما هم سعی می کنیم مرغ کمتری نسبت به قبل وارد بازار کنیم.

بعد از افزایش قیمت مرغ به صورت محسوس تقاضای خرید کاهش یافته است و ما هم سعی می کنیم مرغ کمتری نسبت به قبل وارد بازار کنیم

برای پیگری این مشکل با یکی از مدیران دامپزشکی کرمان به گفتگو نشستیم وی که خواست نامش فاش نشود دلیل افزایش قیمت مرغ را افزایش بی رویه نهاده های تولید دانست و گفت: فردی که وارد کننده عمده سویا و ذرت به کشور است روی مهندسی قیمت سویا و ذرت نقش تاثیر گذاری دارد.

وی افزود: مرغ به میزان مورد نیاز در استان کرمان وجود دارد و با هیچ کمبودی هم مواجه نیستیم، ام هزینه تولید افزایش یافته است، جوجه یک روزه نیز در استان وجود دارد و برای تولید مشکلی نداریم اما مرغ داران با افزایش قیمت در بخش حمل و نقل و نهاده های تولید مواجه هستند به همین دلیل قیمت مرغ در کرمان افزایش یافته است.

رسانه ها با دوربین از انبارهای شرکت تعاونی مرغداران تصویر تهیه کنند

برای بررسی بهتر دلیل افزایش قیمت گوشت مرغ با محمد عسکری یکی از مرغ داران کرمان گفتگو کردیم وی نیز دلیل افزایش قیمت را نابسامانی شدید بازار نهاده های تولید اعلام کرد و به رسانه ها پیشنهاد داد با دوربین به انباری شرکت تعاونی مرغداران کرمان بروند و از انبارهای این شرکت فیلمبرداری کنند.

وی افزود: این انبارها خالی از سویا هستند و ما خوراکی برای تامین نیاز مرغداری ها نداریم، کاش سویا بود و ما به هر قیمتی خریداری می کردیم که مرغ ها تلف نشوند.

انبارها خالی از سویا هستند و ما خوراکی برای تامین نیاز مرغداری ها نداریم، کاش سویا بود و ما به هر قیمتی خریداری می کردیم که مرغ ها تلف نشوند

وی ادامه داد: می گویند سویا با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد کشور می رود اما چرا ما باید هر کیلو سویا را در بازار آزاد کیلویی ۴۰۰۰ تومان خریداری کنیم در حالیکه با نرخ ارز دولتی قیمت تمام شده بسیار کمتر است.

وی بیان کرد: قیمت جوجه یک روزه از هزار تومان در سال گذشته در چنین روزی به ۴۳۰۰ تا ۴۷۰۰ تومان رسیده است، سوال ما این است که دلارهای دولتی برای واردات سویا و ذرت کجا می رود و چرا نمودی در تامین نهاده های تولید ندارد؟

عده ای قیمت سویا با ارز دولتی را افزایش داده اند/ دولت و مسئولان چرا ورود نمی کنند؟

علی سجادیان یکی دیگر از مرغ دارن استان کرمان است که در خصوص وضعیت فعلی مرغ در کرمان می گوید: از مسئولان می خواهیم برای حراست و نگهداری از صنعت پرورش مرغ وارد عمل شوند و اجازه ندهند عده ای چنان قیمت نهاده های تولید را به هر بهانه ای بالا ببرند که در نهایت قیمت مرغ افزایش یابد و فشار نهایی به مردم وارد شود.

وی بیان کرد: سویا و ذرت در کشور به صورت عمده وارد می شود که برای واردات این نهاده ها از ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی استفاده می شود اما در نهایت سویا را با ۱.۵ برابر قیمت تمام شده به مرغداران در کشور می فروشند ما از دولت می خواهیم در این زمینه ورود کند و سوال ما این است که دستگاه های نظارتی چرا با اشخاصی که در بازار نهاده های تولید مرغ اخلال می کند برخورد قاطع نمی کنند.

15500 تومان برای هر کیلومرغ/ نهاده ای برای تولید وجود ندارد

وی بیان کرد: مشکل اساسی صنعت مرغ همین وارد کنندگان نهاده ها هستند باید انحصار واردات در این زمینه از بین برود و رقابت ایجاد شود تا یک نفر نتواند روی قیمت ها اینگونه تاثیر مستقیم بگذارد.

مشکل اساسی صنعت مرغ همین وارد کنندگان نهاده ها هستند باید انحصار واردات در این زمینه از بین برود و رقابت ایجاد شود تا یک نفر نتواند روی قیمت ها اینگونه تاثیر مستقیم بگذارد

سجادیان ادامه داد: در حال حاضر سویا در استان پخش نمی شود یک روز بهانه کامیون داران مطرح می شود و یک روز بهانه تخصیص ارز دولتی و این رویه ادامه دارد.

این تولید کننده مرغ افزود: ذرت بعد از گرانیها کیلویی ۷۲۰ تومان بود که در ادامه روند نوسانات ارزی با احتساب کرایه حمل و نقل باید کیلویی هزار تومان دست تولید کننده مرغ برسد اما قیمت این کالا هم اکنون اگر در بازار موجود باشد ۱۴۵۰ تا ۱۵۰۰ تومان برای هر کیلو است، سویا هم بعد از گرانیها ۲۴۵۰ تومان بود که با احتساب متغیرهای بازار و کرایه ها باید قیمتی معادل ۲۶۰۰ داشته باشد اما هم اکنون ما هر کیلو را در بازار آزاد ۳۶۰۰ تومان خریداری می کنیم.

وی گفت: سوال این است که مگر این نهاده ها با ارز دولتی وارد نمی شود و قیمت ارز ثابت نیست؟ پس چرا قیمت نهاده ها هر روز در حال افزایش است؟

افزایش قیمت جوجه یک روزه

سجادیان افزود: قیمت نهاده های تولید سر به فلک می کشد و قیمت جوجه یک روزه نیز نسبت به سال قبل چندین برابر شده است این آشفته بازار را دولت باید مدیریت کند که تولید کننده هم بتواند قیمت را پایین نگه دارد اما اگر همه چیز رها شود تولید کننده نمی تواند با قیمت پایین تولید را ادامه دهد از سال گذشته تا کنون بسیاری از مرغداریهای استان کرمان تعطیل شده اند و این رویه ادامه دارد.

حمایت از دلال به جای تولید کننده

وی در خصوص حمل و نقل هم گفت: کامیون دار در زمان بارنامه هر پارت بار به ما می گوید جدا از بارنامه باید ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان جداگانه پرداخت کنید در غیر این صورت حمل و نقل را انجام نمی دهد. از سوی دیگر دلال بازی هم کمر تولید کننده ها را خم کرده است در حال حاضر دلال روی هر کیلو مرغ بین ۵۰۰ تا هزار تومان سود می کند.

وی افزود: مرغ را به صورت عمده و با چک دو ماه از ما می خورند و به صورت نقد به مردم می فروشند اما جالب اینکه قوانین و دولت به جای حمایت از تولید از دلال حمایت می کنند و تولید کننده با فشار مضاعف در بازار مواجه می شود.

عدم مدیریت صحیح بازار به خصوص در بخش نهاده ها و سود اندوزی دلال ها و انحصارگران در بخش واردات سویا و ذرت حالا در کنار افزایش قیمت نهایی تولید فشار مضاعفی برقشر مستضعف جامعه وارد کرده است و حداقل انتظار این است مدیریت ارشد استان به این موضوع ورود کند و مشکلات پیش روی تولید کنندگان را رفع کند.

مهر

انتهای پیام/


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

شرایط ثبت نام حج عمره 1403 اعلام شد