رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریکپذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در رفع خارش، اگزما و سندروم روده تحریکپذیر موثر دانست.
برای بررسی خواص شربت آرتیشو و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت آرتیشو گفت: از مهمترین خواص این شربت میتوان به تصفیه خون، پاکسازی کبد، کلیهها، رفع چربی کبد و مشکلات پوستی اشاره کرد.
وی افزود: سینارین موجود در شربت آرتیشو به شکستن مولکولهای چربی در کبد و بهبود جریان صفرا کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف این شربت موجب چربی سوزی، لاغری و تناسب اندام میشود؛ لذا برای افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند بسیار مفید و اثربخش است.
عظمایی بیان کرد: شربت آرتیشو به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.وی اظهار کرد: مصرف این شربت تاثیر چشمگیری در پاکسازی کبد، کلیه و مجاری ادراری دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: تقویت سیستم قلبی عروقی، بازکننده عروق، پیشگیری از تصلب شرایین و کاهش چربیخون از دیگر خواص شربت آرتیشو است.
عظمایی گفت: این شربت تاثیر بسزایی در درمان سندروم روده تحریکپذیر دارد؛ لذا برای افراد مبتلا به این بیماری بسیار مفید است.
وی اظهار کرد: مصرف شربت آرتیشو تاثیر فوقالعادهای در درمان بیماریهای تنفسی از جمله آسم دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این شربت میتوان کنترل قندخون، تصفیه خون، رفع غلظت خون، دفع اسیداوریک بدن و کنترل اسید معده را نام برد.
عظمایی گفت: مصرف شربت آرتیشو موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.وی بیان کرد: این شربت دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود؛ همچنین به درمان خارش پوست، کهیر، اگزما و بیماری پسوریازیس (بیماری پوستی همراه با خارش) کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد؛ شربت آرتیشو باید نیم ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از غذا مصرف شود.
-گیاه خشک آرتیشو ۱۲۰ گرم
-عرق کاسنی یک لیتر
-عرق شاتره نیم لیتر
-عرق کیالک نیم لیتر
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا عرقیجات شامل عرق کاسنی، شاتره و کیالک را با هم ترکیب میکنیم.
-گیاه آرتیشو را خرد میکنیم و درون عرقیجات میریزیم.
-اجازه میدهیم این گیاه به مدت ۴-۳ ساعت درون عرقیجات بماند.
-سپس آن را در حرارت ملایم به مدت ۱۰-۵ دقیقه میجوشانیم و صاف میکنیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد عسل را اضافه میکنیم.
-در مرحله آخر شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید.
-شربت در ظرف شیشهای میریزیم و درون یخچال قرار میدهیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴-۳ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم استفاده میکنیم.
-شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای استفاده از این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده میکنیم.