ضربان قلب جنین چند باید باشد؟


قلب یکی از اولین ارگان های در حال رشد در جنین است؛ و شنیدن ضربان این قلب کوچک یکی از اولین خاطرات بارداری برای بسیاری از والدین است.

قلب یکی از اولین ارگان های در حال رشد در جنین است؛ و شنیدن ضربان این قلب کوچک یکی از اولین خاطرات بارداری برای بسیاری از والدین است. در دوران بارداری قلب نوزاد تغییرات زیادی در جهت توسعه و کامل شدن می کند؛ که بر اندازه، عملکرد و میزان ضربان آن تأثیر می گذارد.
ضربان قلب جنین چند باید باشد؟
شکل گیری قلب در نوزاد
در جنین به سرعت در حال رشد، قلب حدود ۲۲ روز پس از تخمک گذاری شروع به تپیدن می کند. اغلب این اتفاق قبل از اینکه مادر حتی متوجه شود که باردار است رخ می دهد. در طول این مرحله اولیه رشد، قلب از یک شکل ساده لوله به یک قلب دارای ضربان و چهارگانه رشد می کند. در طول این دوره است که قلب در حال رشد بیشتر در معرض خطر نقایص قلبی قرار دارد و کودک در معرض خطر سقط جنین است.
ضربان قلب نوزاد و تشخیص سن آن در سه ماهه اول بارداری
کمی بعد از تشکیل جنین، قلب کوچک او دارای ضربانی شبیه به ضربان قلب بزرگسال است؛ و سپس شروع به افزایش در تعداد ضربه در هفته می کند. قلب نوزاد با حدود ۸۰ ضربه در دقیقه در پنجمین هفته حاملگی می تپد. سپس به طور مداوم این عدد افزایش یافته و به میانگین ۱۷۵ ضربان در هفته نهم افزایش می یابد.
افزایش میزان ضربان قلب جنین در این مرحله در دوران بارداری بسیار پایدار است؛ یک مطالعه توسط sonographers، یک فرمول به شرح زیر برای کمک به تعیین سن جنین بر اساس ضربان قلب ارائه داده است:
سن جنین (روز) = تعداد ضربان قلب جنین (۰٫۳) + ۶
در نهایت پس از رسیدن به این نقطه (۱۷۵ ضربه در هفته نهم) ضربان قلب به تدریج در باقی مانده دوران بارداری، کاهش می یابد.
پیش بینی جنسیت از روی ضربان قلب نوزاد
یک افسانه نزدیک به واقعیت می گوید که با ضربان قلب کودک نوزاد ممکن است بتوان جنسیت آن را پیش بینی کرد. این دیدگاه می گوید که سرعت قلب بالا (بیش از ۱۴۰ دسی بل) نشان دهنده جنین دختر و میزان ضربان قلب پایین تر نشان دهنده جنین پسر است. مبنای این امر متابولیسم سریع جنین دختر است.
در این زمینه مطالعات متعددی انجام شده است، از جمله مطالعات زیادی توسط متخصصان رادیولوژی آستین در دهه ۱۹۹۰ انجام شده است؛ اما هیچ کدام همبستگی آماری درستی را نشان نداده اند.
ضربان قلب جنین چند باید باشد؟
ضربان قلب نوزاد در سه ماهه دوم و سوم بارداری
از هفته بیستم به بعد می تواند ضربان قلب نوزاد را به کمک گوشی پزشکی شنید و بررسی کرد.
با پایان یافتن سه ماهه اول (حدود ۱۰ هفته) بارداری، ضربان قلب کودک باید با دستگاه داپلر دستی قابل شنیدن باشد. پیش از این، تنها راه تأیید ضربان قلب، توسط بررسی به کمک سونوگرافی است. با استفاده از دستگاه داپلر، ضربان قلب نوزاد که به طور شگفت انگیزی سریع است (۱۲۰ تا ۱۶۰ ضربه در دقیقه) به راحتی احساس می شود. پدر و مادرها اغلب صدای ضربان قلب نوزاد را شبیه به تاختن اسب ها توصیف می کنند.
با ورود به هفته بیستم حاملگی، میزان ضربان قلب نوزاد توسط استتوسکوپ یا فتوسکوپ قابل تشخیص است؛ اما اگر جفت به سمت رحم برگردد، یا اگر کودک به گونه ای قرار گرفته باشد که به عقب برگردد و پشت به مادر باشد ممکن است بررسی توسط گوشی پزشکی مشکل و حتی غیرممکن باشد.
وضع حمل و ضربان قلب نوزاد
انجام زایمان، وظیفه سختی برای مادر و کودک است. کودک می تواند در برابر انقباض رحم با ایجاد نوسان های طبیعی در ضربان قلب که در طول این زمان رخ می دهد واکنش نشان دهد. در این زمان، ضربان قلب نوزاد را می توان از طریق درون یا بیرون، به طور مداوم یا متناوب کنترل کرد. ضربان قلب نوزاد معمولا در طی یک انقباض تسریع می شود و پس از آن مادر و کودک بهبود می یابند.
البته اگر ضربان قلب کودک نتواند به اندازه کافی بهبود پیدا کند، انحراف قابل توجهی از حالت طبیعی خود نشان می دهد یا به کار انقباض به درستی پاسخ نمی دهد؛ و این می تواند مشکلاتی را که به مراقبت های پزشکی جدی نیاز دارد، ایجاد کند.


چادر بازی، خانه بادی و کلبه بازی کودک؛ هیجان‌ روزهای تابستانی