کدام اسباب بازی برای بچه های 7 تا 12 ماهه مناسب است؟


از نظر فیزیکی، بین 7 تا 12 ماهگی سنی است که نوزاد شما تحرکش بیشتر از قبل می‌شود، می‌تواند به تنهایی بنشیند، خزیدن و چهار دست و پا رفتن را آغاز می‌کند، ایستادن و بلند شدن و بعد از آن راه رفتن را تمرین خواهد کرد.

شهرزاد:بازی کردن بخش مهمی از زندگی نوزادان و کودکان را در برمی‌گیرد و اسباب‌بازی‌ها مهم‌ترین وسایل بازی به حساب می‌آیند. خرید این وسایل دوست داشتنی هم وظیفه‌ای است که بزرگ‌تر‌ها بر عهده دارند و شاید انتخاب بهترین و مناسب‌ترین اسباب‌بازی یکی از حساس‌ترین انتخاب‌ها در فرآیند رشد و تربیت کودک باشد.

کدام اسباب بازی برای بچه های 7 تا 12 ماهه مناسب است؟

۷کودکان تا ۱۲ ماه

از نظر فیزیکی، بین ۷ تا ۱۲ ماهگی سنی است که نوزاد شما تحرکش بیشتر از قبل می‌شود، می‌تواند به تنهایی بنشیند، خزیدن و چهار دست و پا رفتن را آغاز می‌کند، ایستادن و بلند شدن و بعد از آن راه رفتن را تمرین خواهد کرد و برداشتن اجسام از روی زمین را با دو انگشت شست و سبابه یاد می‌گیرد. پرت کردن، تکان دادن، پر و خالی کردن و کشیدن و هل دادن را هم تمرین می‌کند.

از نظر توانایی‌های ذهنی، رفته رفته مفهوم پیدا و پنهان، پر و خالی و... را درک می‌کند و به بازی‌هایی که این مفهوم‌ها را در برمی‌گیرند، علاقه فراوانی نشان می‌دهد. بیرون ریختن کمد‌ها و کابینت‌ها و خالی کردن ظرف حبوبات و... از این سن شروع می‌شود و یک سرگرمی مفرح برای کودک است. مکانیسم‌های ساده مانند باز و بسته کردن و کشیدن و هل دادن، داخل و خارج بردن، پر و خالی کردن را به خوبی یاد می‌گیرد و این مکانیسم‌ها به یک جز اصلی از سرگرمی‌های روزانه او تبدیل می‌شوند.

علاقه به کتاب‌های عکس‌دار در نوزادان از این سن شکوفا شده و از نگاه کردن به کتاب‌های تصویری یا آلبوم‌های عکس خانوادگی لذت می‌برند. در روابط اجتماعی، نوزاد غریبی کردن را در این سن شروع می‌کند، ممکن است از چهره‌های ناآشنا بترسد، تقلید بیشتری از اطرافیانش می‌کند و حالا که رابطه علت و معلولی را به خوبی درک کرده از بازی‌های تعاملی مانند دالی بازی بیش از پیش استقبال می‌کند.

بازی‌های حرکتی: اسباب بازی‌های هل دادنی برای این سن نوزاد که در حال کشف مکانیسم‌های ساده مانند هل دادن و کشیدن است، انتخاب خوبی به نظر می‌رسند. این اسباب‌بازی‌ها فعلا نباید دسته داشته باشند چون نوزاد هنوز به خوبی قادر به ایستادن و هل دادن نیست. فرزند شما چه دختر باشد چه پسر، مطمئنا اسباب‌بازی‌های چرخ‌دار مانند ماشین یا حیواناتی که روی چرخ سوارند در این سن او را ساعت‌ها سرگرم نگه می‌دارند و او با دقت اسباب‌بازی را در دست خواهد گرفت و بار‌ها و بار‌ها با عقب و جلو کردن آن حرکتش را دنبال می‌کند. فراموش نکنید که فرزند شما حین این بازی‌ها در حال یاد گرفتن هم هست.

اسباب بازی‌های ساختنی: مکعب‌های پارچه‌ای هنوز هم برای نوزاد جذابند. می‌توانید مکعب‌های چوبی بزرگ را هم به مجموعه اسباب‌بازی‌های او اضافه کنید تا تفاوت آن‌ها را از نظر جنس و بافت متوجه شود. پازل‌ها و جورچین‌ها را از این سن می‌توانید در اختیار کودک بگذارید، منتها برای شروع کار باید قطعات بزرگ و کمتری داشته باشند. پازل‌های ۲ تکه که شکل‌های مانوس و شناخته شده برای کودک دارند بهترین گزینه است. اسباب‌بازی‌هایی که در هم فرو می‌روند و از بزرگ به کوچک روی هم سوار می‌شوند هم از انتخاب‌های مفید برای این سن است.

اسباب‌بازی‌های خلاق: هنوز هم عروسک‌های انگشتی و عروسک‌های پارچه‌ای جایگاه ویژه‌ای برای کودک دارند، یک تکه مقوای بزرگ و مداد‌های پهن هم در این سن یک اسباب‌بازی سرگرم‌کننده برای کودک به حساب می‌آید و او می‌تواند با کشیدن مداد روی کاغذ، علاوه بر مشاهده علت و معلول، اثری هنری هم خلق کند. او را در نقاشی‌هایش آزاد بگذارید و اجازه دهید هر چه دوست دارد بکشد. ساز‌ها و لوازم موسیقی ساده مانند یک کیبورد یا یک طبل کوچک هم خلاقیت کودک و هم انگیزه تولید صدا و هم مهارت‌هایی مانند ضربه زدن را تقویت می‌کند.



آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران