قانون جنگل، امریکا سلطان جنگل “قانون افک”(OFAC) برای هرمعامله بایداز وزارت خزانه‌داری آمریکامجوزگرفت


قانون جنگل، امریکا سلطان جنگل “قانون افک”(OFAC) برای هرمعامله بایداز وزارت خزانه‌داری آمریکامجوزگرفت

معافیت ازتحریم چیست؟  چه کشورهایی مشمول معافیت ازتحریم  های امریکا علیه ایران هستند؟   8کشورخریدارنفت ایران- که مشمول معافیت از تحریم های ظالمانه امریکا بودند: چین، هند، ژاپن، ترکیه، کره جنوبی، ایتالیا، یونان و تایوان +عراق ایتالیا، یونان و تایوان، کشورهایی هستند که از فهرست کشورهای مجاز به خرید نفت از ایران، خارج می‌شوندتاتین تاریخ(15 فروردین...

معافیت ازتحریم چیست؟

چه کشورهایی مشمول معافیت ازتحریم های امریکا علیه ایران هستند؟

۸کشورخریدارنفت ایران- که مشمول معافیت از تحریم های ظالمانه امریکا بودند:
چین، هند، ژاپن، ترکیه، کره جنوبی، ایتالیا، یونان و تایوان +عراق

ایتالیا، یونان و تایوان، کشورهایی هستند که از فهرست کشورهای مجاز به خرید نفت از ایران، خارج می‌شوندتاتین تاریخ(۱۵ فروردین ۱۳۹۸)

(OFAC) زیر مجموعه وزارت خزانه‌داری آمریکا ست

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:همانطور که حیوانات جنگل برای خودشان یک قانون نانوشته دارند و«شیرسلطان جنگل» است، ویاهرحیوانی که درنده تروقوی ترباشد،رهبریت حیوانات رابعهده می گیرد،همه حیوانات ازاوحساب می برند،امریکاهم با قلدری های طالمانه ،مهار دیگرکشورها را حتی اروپارا دردستش دارد.

تفاوت امریکا با سلطان جنگل دراین است که اولی قانون مکتوب دارد ودومی بجای بانعره ها وغُرشهای وحشتناک همه را مطیع خودش می کند!( فَاسْتَخَفَّ قَوْمَهُ فَأَطَاعُوهُ ۚ ۵۵زخرف﴾

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا (OFAC) یک آژانس اجرایی و اطلاعاتی مالی است که زیر مجموعه وزارت خزانه‌داری آمریکا محسوب می‌شود و وظیفه آن برنامه‌ریزی و اجرای تحریم‌های اقتصادی و تجاری در حمایت از اهداف امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا است.

اوفک تحت اختیارات ریاست جمهوری و در شرایط اضطراری، اقدامات خود را علیه دولت‌های خارجی و همین‌طور برخی سازمان‌ها و افراد هم‌چون گروه‌های تروریستی که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب می‌شوند اجرایی می‌کند.

به عنوان بخشی از وزارت خزانه‌داری آمریکا، OFAC تحت توجه و حمایت دفتر اطلاعاتی مالی و تروریسم فعالیت می‌کند و اصولا از وکلا و عوامل اطلاعاتی تشکیل شده است.

در حالی‌که بسیاری از اهداف OFAC به طور زیادی با کاخ سفید هماهنگ می‌شود، بیش‌تر موارد فردی در نتیجه بررسی‌های گسترده دفتر هدف‌گذاری جهانی (OGT) اوفک ایجاد می‌شود.

به عنوان یکی از قدرتمندترین و ناشناخته‌ترین آژانس‌های دولتی، اوفک بیش از نیم قرن پیش فعالیت خود را آغاز کرده و نقش چشم‌گیر و فزاینده‌ای را به عنوان اهرم دولت آمریکا در سیاست خارجی بازی می‌کند.

این آژانس قادر است تا مالیات‌های عمده‌ای را علیه نهادهایی که با دولت آمریکا مقابله می‌کنند وضع کند از جمله می‌توان به وضع جریمه‌های بسیار بزرگ، بلوکه کردن دارایی‌ها و بر روی هم رفته منع فعالیت نهادهای متخاصم در آمریکا اشاره کرد.

تاریخچه OFAC

حضور وزارت خزانه‌داری آمریکا در وضع تحریم‌های اقتصادی علیه کشورهای دیگر به جنگ سال ۱۸۱۲ زمانی که آلبرت گلیتن، وزیر خزانه‌داری آمریکا در واکنش به اذیت و آزار ملوانان آمریکایی تحریم‌هایی را علیه بریتانیا صادر کرد، باز می‌گردد.

دایره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا در دسامبر ۱۹۵۰ تاسیس شد. البته آژانس‌هایی که پیش‌تر این وظیفه را در وزارت خزانه‌داری بر عهده داشتند تحت عنوان “دفتر کنترل اموال خارجی” از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۷ و “دفتر دارایی بین‌المللی” از سال ۱۹۴۷ تا ۱۹۵۰ تشکیل شده و فعالیت می‌کردند.

دفتر کنترل اموال خارجی توسط فرمان اجرایی ریاست‌ جمهوری ۸۳۸۹ به عنوان واحدی از وزارت خزانه‌داری آمریکا در ۱۰ آوریل ۱۹۴۰ تاسیس شد.

دفتر کنترل اموال خارجی بر واردات زمان جنگ نظارت داشت و محدودیت‌هایی را بر تجارت با دشمن اعمال می‌کرد. این سازمان هم‌چنین در اجرایی کردن فهرست سیاه (فهرست کشورهایی که مورد تحریم قرار گرفته‌اند) شرکت می‌کرد. دفتر کنترل اموال خارجی در سال ۱۹۴۷ با انتقال دستورالعمل‌های آن به آژانس تازه تاسیس شده دفتر دارایی‌های بین‌المللی (OIF) منحل شد. در سال ۱۹۴۸ اجرای آن دسته از اقدامات که به بلوکه کردن اموال خارجی مربوط می‌شد به دفتر اموال خارجی (یکی از دپارتمان‌های وزارت دادگستری) منتقل شد.

دایره دفتر کنترل دارایی‌های خارجی در سال ۱۹۵۰ در دفتر اموال بین‌المللی بنا به دستور وزارت خزانه‌داری دایر شد. این اقدام به دنبال ورود چین به جنگ دو کره و دستور هری ترومن، رییس‌جمهور پیشین آمریکا در مورد مسدود کردن همه دارایی‌های چین و کره شمالی که تحت اختیار آمریکا بود، انجام شد. این دفتر علاوه بر مسدود کردن دارایی‌های چین و کره شمالی، مقرراتی را اجرایی کرد و فرمان‌های جدیدی تحت قانون اصلاح تجارت با دشمن صادر کرد.

و در نهایت در ۱۵ اکتبر ۱۹۶۲ دایره کنترل دارایی‌های خارجی به دفتر کنترل دارایی‌های خارجی تبدیل شد.

اختیارات و اقدامات

علاوه بر قانون تجارت با دشمن و چند وضعیت اضطراری ملی که هم اکنون اجرایی هستند، اوفک اختیارات خود را از چندین قانون فدرال آمریکا که مربوط به تحریم‌ها و ممنوعیت‌هاست، کسب می‌کند.

در اجرای تحریم‌های اقتصادی؛ اوفک از “داد و ستدهایی که- به تشخیص امریکا -غیرقانونی است” توسط این سازمان به عنوان داد و ستدهای مالی و تجاری -هرگونه معاملات -هر فرد آمریکایی در آن شرکت داشته باشند، جلوگیری می‌کند،مگر با اجازه اوفک .

اوفک هم‌چنین می‌تواند در مورد داد و ستدهای ممنوع شده استثناء قائل شود. این استثنا هم می‌تواند از طریق صدور یک مجور کلی برای انواع خاصی از داد و ستدها یا از طریق صدور مجوزهای جز به جز برای چند نوع داد و ستد باشد.

اوفک برنامه‌های تحریم‌های اقتصادی را علیه کشورها، تجارت‌ها و گروه‌ها و افراد از طریق مسدود کردن دارایی‌ها و اعمال محدودیت‌های تجاری برای نیل به اهداف مورد نظر در زمینه امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا اداره و اجرایی می‌کند.

بنا بر قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری اقتصادی (IEEPA) رییس‌جمهور آمریکا قادر است تا در زمان شرایط اضطراری ملی از برداشت دارایی‌های کشورهای دیگر که تحت اختیارات آمریکاست، جلوگیری کند. این حکم پس از آن از طریق اوفک و توسط اجرا و صادر کردن مقررات خاصی و انتقال آن به موسسات مالی اجرایی می‌شود.

بین سال‌های ۱۹۹۴ و ۲۰۰۳، هشت میلیون دلار از طریق نقض تحریم‌ها علیه کوبا نصیب اوفک شد، این در حالی است که در همین مدت زمان تنها ۱۰۰ هزار دلار جریمه به دلیل نقض تحریم‌ها علیه تروریسم نصیب این سازمان شد. عواملی که توسط اوفک به کنترل و ردیابی معاملات تجاری و مالی کوبا مامور شدند ۱۰ برابر بیش‌تر از عواملی بود که به دنبال اسامه بن لادن بودند.

ترکش های OFAC به «محمدرضا بانکی»

در پرونده «محمدرضا بانکی» فردی که توسط دادستان کل آمریکا به واسطه نقض تحریم‌های ایران مجرم شناخته شده و به حبس محکوم شد. او موفق نشده بود تا پیش از نقض قانون منع تجارت با ایران مجوز انتقال پول ایران را از اوفک درخواست کند. در ۲۵ آگوست ۲۰۱۰ کانون وکلای ایرانی ـ آمریکایی اعلام کرد که یک مشاور را به دادگاه تجدیدنظر ناحیه دوم فرا می‌خواند. این کانون هم‌چنین چند وکیل را برای دریافت رهنمودها و دستورالعمل‌های بیش‌تر و واضح‌تر از اوفک در مورد واردات کالا از ایران استخدام کرد.

شباهت OFAC باپرداخت خلافی «کمسیون۱۰۰شهرداری»،باصرفه ترازگرفتن مجوزپروانه ساخت

با این حال پرونده‌های مختلف نشان‌ دهنده آن است که شرکت‌ها مایل هستند تا به جای گرفتن مجوز از اوفک، جریمه پرداخت کنند.

در اوایل سال ۲۰۱۲، یک پرونده باعث افزایش اختیارات اوفک به دلیل نیاز به توافق با شرکت خارجی به دنبال افزایش اختیارات آمریکا از طریق وزارت دادگستری شد. در واقع یک بانک فرانسوی توسط وزارت دادگستری به نقض تعداد زیادی از قوانین آمریکایی از جمله دستورالعمل‌های اوفک متهم شناخته شد. در سال ۲۰۱۴ اوفک در بزرگ‌ترین پرونده خود علیهB.N.P.P بانک فرانسوی بزرگ‌ترین جریمه خود در طول تاریخ به ارزش ۸.۹ میلیون دلار علیه یک موسسه مالی وضع کرد. این بانک فرانسوی که به دلیل تسهیل تراکنش میلیاردها دلار پول کشورهای ایران، کوبا و سودان (که در فهرست تحریم‌های آمریکا بودند) در سیستم مالی آمریکا جریمه شد، خود به نقض سیستماتیک و گسترده تحریم‌های اقتصادی آمریکا اعتراف کرد و از آن پس بانک‌های بزرگ بین‌المللی از ورود به تعاملات اقتصادی و مالی با ایران سر باز زدند./۲۲ مرداد ۱۳۹۵ ایسنا بااصلاحات مدیرسایت

***

OFAC مخفف عبارت Office for Foreign Assets Control یا دفتر کنترل دارایی های خارجی است.

این دفتر از زیرمجموعه های وزارت خزانه داری آمریکا محسوب می‌شود و وظیفه اعمال تحریم های تعریف شده توسط دولت آمریکا یا نهادهای بین المللی را از طریق جمع آوری اطلاعات تجاری و مالی و نظارت بر مبادلات اقتصادی بر عهده دارد.

سال تاسیس افک (OFAC)

OFAC رسماً در سال ۱۹۵۰میلادی( ۱۳۲۹شمسی) تاسیس شده است.

آن زمان درگیری در کره و ورود چین به جنگ کره باعث شده بود که آمریکا مراقب باشد که پول و سرمایه و تجهیزات از هیچ طریقی به دست کشورهای سرخ نرسد.

تشکیلات قبل ازOFAC

قبل از OFAC، مجموعه‌ای به نام FFC یا Foreign Fund Control وجود داشت که فعالیت مشابهی را در سطحی محدودتر برای محدود کردن آلمان نازی انجام می‌داد.

مکانیزم فعالیت OFAC

OFAC مکانیزم‌های متفاوتی را برای اعمال تحریم‌ها و نیز ایجاد ضمانت اجرایی برای آنها به کار می‌گیرد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

*تغییر تعرفه تجارت با کشورها

* محدود کردن یا ممنوع کردن معامله و تجارت با افراد یا سازمان‌ها یا کشورها

* ممنوع کردن یا محدود کردن مجوز سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دیگر کشورها

مفهوم اصطلاح متابعت از قواعد افک تا OFAC Compliance

همه‌ی اشخاص حقیقی و حقوقی آمریکایی چه در داخل آمریکا و چه بیرون آمریکا موظف هستند برای هر نوع معامله یا عملیات بازرگانی یا سرمایه گذاری، ابتدا اطمینان حاصل کنند که طرف مقابل آنها در فهرست‌‌های منع OFAC قرار ندارد.

به این فرایند، چک کردن متابعت از OFAC یا OFAC Compliance گفته می‌شود.

***

تحریم های مالی تجاری ایران توسط آمریکا باعث شده تا تمام ساکنان دائمی (حتی صاحبان گرین کارت آمریکا)، سیتیزن های آمریکا و شرکتهای تجاری و حتی غیر انتفاعی (NGO) ثبت شده در آمریکا و تمام شعبه های خارجی این شرکتها در سایر کشورها، نیازمند دریافت اجازه نامه کتبی اوفک اصطلاحأ یعنی OFAC license از اداره خزانه داری فدرال آمریکا برای ارسال و دریافت پول یا بسیاری کالاها و سرویسها به ایران (قبل از هرنوع اقدامی) هستند.

OFAC مخفف( Office of Foreign Assets Control ) دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا است و زیر مجموعه ایست از اداره کل خزانه داری فدرال آمریکا (U.S. Department of the Treasury ) و لیستی دارد از نام کشورها، افراد و بانکها و شرکتهای ممنوعه یا محکوم شده توسط OFAC بنام (SDN List ) که دایمأ در حال تغییر است. sdn مخفف( Specially Designated National, SDN) است.

برای معاملات و ارسال و دریافت‌های ۱۰ هزار دلار به بالا، و یا پول‌های کمتر اما به دفعات مکرر، باید از این اداره مجوز اوفک دریافت شود. برای درخواست این مجوز، و یا برای روشن شدن مسئله، افراد یا شرکتها باید با ارسال یک نامه کوتاه و دقیق از این اداره تقاضای مشورت و استعلام کنند که چند ماه زمان می برد.

اطلاعات متقاضی
دراین نامه باید اطلاعات دقیقی از نام و آدرس و شماره کارت ملی یا کد تجاری (Bussines Number) و کد شناسایی مالیاتی (Tax ID Number) و تلفن متقاضی همراه با اطلاعات دقیقی ازنوع و مبلغ معامله، از کجا با کدام آدرس و شماره تلفن و توسط کدام موسسه مالی یا کدام بانک به کدام آدرس و کدام بانک و موسسه مالی در کجای آمریکا یا بیرون آمریکا این پول یا کالا یا سرویس به آنجاارسال می شود.

و یا اگر وکالتنامه ای به کسی داده اید برای انجام این کارباید ذکر بشود. و در کدام تاریخ ها و اینکه این انتقال پول با چه نیت و قصدی هست .و اگر از وکیل یا رابط هایی داره استفاده میشود نام و آدرس و تلفن و نوع شغل آنها هم باید نوشته شود. نامه نگاری با اوفک باید فقط به زبان انگلیسی باشد. و یک کپی از مدارک لازمه هم باید ضمیمه شود به همراه ترجمه انگلیسی. مجوزهای اوفک را باید تا ۵ سال اعتباردارد.

اداره اوفک جریمه های متفاوتی بنا به هر کیس و سابقه شخص یا شرکت دارد که البته در بسیاری اوقات ممکن است که صرفأ به ارسال یک نامه اخطاریه ای ساده ختم شود. این اداره حتی ممکن است که ، فعلأ و عمدا،کاری بکار این معاملات بظاهر کوچک اما تکراری نداشته باشد اما در درازمدت و با کنترل نامحسوس اینگونه معاملات ، در آینده و به یکباره وارد ماجرا شده و کیس رابررسی و جریمه کند.لیست سرویسها و کالاهاو مبالغ مجاز و غیر مجاز هم سالانه و یا بنا به دلایل سیاسی دایمأ در حال تغییر است.
محدویت سفر برای مردم کشورهای تحریم شده
بعضی ازکشورهای در تحریم( کوبا )بسیار سخت تر از ایران است به طوری که یک شخص دارای گرین کارت یا سیتیزنی آمریکا بدون مجوزاوفک اجازه سفر به کوبا راندارد،اما ایرانیهای مقیم آمریکا آزادند به آمریکاوایران مسافرت کنند.

قبل از ارسال پول از ایران به آمریکا شما باید به بانک خودتان در آمریکا که این پول قرار است در آنجا واریز شود کتبأ اطلاع دهید.( به صورت سوگند نامه REMITTANCE AFFIDAVIT Form ) . جزییاتش را باید ازآن بانک بپرسید. قبل از انجام هرگونه خرید و فروشی در ایران – مثلا خانه مغازه زمین و غیره- هم باید ابتدا مجوز اوفک را از این اداره بگیرید که ممکن است تا چند ماه هم طول بینجامد.

اوفک؛ بزرگ‌ترین سد اجرای مطلوب برجام

قانون جنگل، امریکا سلطان جنگل “قانون افک”(OFAC) برای هرمعامله بایداز وزارت خزانه‌داری آمریکامجوزگرفت

از حیث تنوع و گستردگی، تحریم‌های آمریکا علیه ایران یکی از وسیع‌ترین تحریم‌های تصویب شده یک جانبه علیه یک کشور است و وزارت خزانه‌داری آمریکا بدون شک مهم‌ترین عامل در ایجاد چنین رژیمی از تحریم‌ها علیه ایران است. اما هم‌چنان این وزارت‌خانه و نهاد کنترل‌کننده دارایی‌های خارجی آمریکا به شکلی کاملا پلیسی شرکت‌ها و موسسات کشورهای مختلف را در رابطه با تعامل با ایران دنبال می‌کنند. به گفته بسیاری از کشورها و طرف‌های تجاری و مالی ایران، رویکرد به شدت سخت‌گیرانه “دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا” مانع اجرای مطلوب و کامل برجام در بخش تعهدات مربوط به آمریکاست.

با توجه به ارتباطات وسیع سیاسی و تجاری با کشورهای مختلف جهان، آمریکا بسیاری از تحریم‌های یک جانبه‌اش علیه ایران را توانسته عملاً به دیگر کشورها تسری دهد. برخی از شرکت‌هایی که عمده سهام آن‌ها متعلق به شرکت‌ها یا سرمایه‌گذاران آمریکایی است، در عمل مجبور به پیروی از تحریم‌های آمریکا شدند. بسیاری از کشورها و شرکت‌های خارجی نیز از بیم اقدامات تلافی‌جویانه آمریکا، از جمله محدودیت دسترسی آن‌ها به امکانات و تسهیلات مالی و تجاری این کشور به درجات مختلف از این تحریم‌ها تبعیت کرده‌اند.

با دستیابی ایران و شش قدرت جهانی به توافق هسته‌ای در تیرماه سال گذشته(۱۳۹۴) و پس از اجرایی شدن برجام از دی ماه سال گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا و در صدر آن دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) آن بنا به تعهدات آمریکا در برجام برخی تحریم‌های هسته‌ای ایران از جمله تحریم‌های بانکی، نفتی و فروش هواپیما به ایران را لغو کرد(بایدمی کرد).

با این حال در برخی موارد “اوفک” پیام‌هایی را به برخی بانک‌های خارجی مخابره می‌کند که از همکاری آن‌ها با ایران به نحوی جلوگیری کرده است.

از همین رو اوفک بنا بر وظیفه‌ای که در برجام به عهده دولت آمریکا در برداشته شدن تحریم‌ها گذاشته است و اعتراض‌های شدید مقامات ایرانی چندی پیش اعلام کرد، در نظر دارد تا به دلیل شکایت‌های واصله از برخی تجار و حقوقدانان مبنی بر این‌که پیام‌های اوفک برای آغاز تجارت با ایران مبهم، غیرصریح و کند است و هم‌چنین برای سرعت دادن به رسیدگی درخواست‌های تجارت با ایران، نیروهای بیش‌تری را به این کار اختصاص دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جان اسمیت، سرپرست دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری گفته است که این وزارت‌خانه از زمان اجرای توافق هسته‌ای تاکنون، صدها تقاضانامه برای گرفتن مجوز تجارت یا سرمایه‌گذاری در ایران دریافت کرده است. هر یک از این درخواست‌ها باید مطابق با مقررات پیچیده که با یکدیگر هم‌پوشانی هم دارند توسط کارکنان دفتر کنترل دارایی‌های خارجی ارزیابی شود.

جان اسمیت گفت: برای حل این مسأله، بخش صدور مجوز خود را از طرق اساسی تقویت کرده و بازرسان بیش‌تری در این بخش اضافه کرده‌ است. برای این منظور یک سرپرست قرار داده‌ایم تا به روند صدور مجوز سرعت دهد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:

دکترمحمدجوادظریف(وزیر امورخارجه) که بهمراه تجارایرانی به ۶ کشور امریکای لاتین رفته بود
در همایش بررسی فرصت‌های اقتصادی مشترک ایران و شیلی (پنج شنبه۴ شهریور ۱۳۹۵)اعلام کرد که ایران آمادگی دارد برای رفع برخی نگرانی‌های بانک‌های خارجی در زمینه همکاری با ایران از بخش ویژه نظارت بر تحریم‌ها در خزانه‌داری امریکا(اوفک) ، (Letter of Comfort) دریافت نماید.
خبرگزاری تسنیم بنقل ازیک منبع مطلع در توضیح اظهارات وزیر امور خارجه بیان داشت؛ (letter of comfort) یا همان «نامه اطمینان بخش» نام مصطلح و فنی نامه ای است که برای مشخص شدن نظر موافق OFAC با انجام تعامل با ایران به بانک ها و موسسات ارسال می شود و تا کنون ده ها مورد از این نامه ها از دوران توافق ژنو تا به امروز صادر گردیده است و این روند همچنان ادامه دارد.
در مواردی که بانک یا مؤسسه ای برای تعامل با ایران نگرانی داشته باشد، درخواست چنین نامه ای بکندوزارتخارجه چنین کاری می کند /پایان توضیحات مدیرسایت.

شرکت ایرباس و پژو فرانسه همین مشکلات رادارند.

بلومبرگ گزارش کرد: در فرانسه، دولت برای رفع نگرانی‌هایش در خصوص از دست دادن فرصت‌های صادرات این شرکت‌ها مذاکراتی را با دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا آغاز کرده است تا از آن‌ها این تضمین را دریافت کند که بانک‌ها می‌توانند بدون ترس از این جریمه‌ها تجارت کنند.

در رابطه با عملکرد نه چندان شفاف اوفک که با اعتراض شرکت‌های اروپایی و به ویژه طرف ایرانی مواجه شده است، سید حسین موسویان یکی از دیپلمات‌های با سابقه پیشین کشورمان به المانیتور گفته است: دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی (اوفک)، مسوول اجرای رژیم تحریم‌هاست اما با جدیت بیش‌تری به روش گذشته خود در فرستادن پیام‌های هشدارآمیز در ارتباط با ایران ادامه می‌دهد و گاه هشدارهای ناخوانده‌ای به شریکان تجاری می‌فرستد.
موسویان به یک مثال دربارهٔ درخواست ایران از یک بانک آمریکای لاتین برای انتقال ۲۵ میلیون دلار جهت خرید دانهٔ سویا اشاره کرده و می‌گوید: بانک مربوطه در برابر درخواست ایران پاسخ داده است که «باید به اطلاع شما (ایران) برسانیم که بانک ما در هیچ معامله‌ای که شامل ایران باشد وارد نمی‌شود زیرا این کشور در فهرست‌های اوفک قرار دارد.

کره جنوبی هم برای خرید نفت ایران به امریکا می رود تامجوزبگیرد

مقام‌های دولت کره جنوبی در سفر روزهای آینده خود به واشنگتن به دنبال تمدید معافیت از تحریم‌های نفت علیه ایران باشند.

معاون وزیر خارجه کره جنوبی و برخی از دیگر مقام‌های این کشور روزهای چهارشنبه و پنجشنبه برای گفت‌وگو درباره تمدیداین معافیت با مقام‌های وزارت خارجه آمریکا دیدار خواهند کرد.

واشنگتن در ماه نوامبر برای هشت کشور از جمله کره جنوبی که چهارمین مشتری بزرگ نفت ایران در آسیا است معافیت از تحریم‌های نفتی صادر کرد. فارس۶ فروردین ۱۳۹۸ بنقل ازرویترز

عراق هم برای اجازه می رودامریکا تااجازه خریدبگیرد!

نخست وزیر عراق می‌گوید قصد دارد هیئتی را به آمریکا بفرستد تا با مقام‌های آمریکایی در خصوص معافیت این کشور از تحریم‌های گازی ایران مذاکره کند.

عادل عبدالمهدی روز سه‌شنبه ۲۰ آذر با اعلام این مطلب افزود که امیدوار است طرف آمریکایی عراق را از تحریم‌های ایران مستثنی کند./ ۲۰ آذر ۱۳۹۷یورونیوز

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا همزمان با بازگشت تحریم‌ها، اعلام کرد که عراق فقط ۴۵ روز اجازه خواهد داشت به معامله با ایران ادامه بدهد

قرار بود که دولت عراق طی ۴۵ روز، راه‌حلی برای بی‌نیاز شدن از ایران ارائه دهد اما در پایان این دوره اعلام شد که معافیت، سه ماه دیگر ادامه خواهد داشت.

روز پنج‌شنبه و در آستانه پایان مهلت ۴۵ روزه، عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق گفت که هیاتی از این کشور برای مذاکره با مقام‌‌های آمریکایی درباره این مسئله، راهی واشنگتن می‌شوند. آقای عبدالمهدی از سیاستمداران شیعه عراق است که سالها در ایران زندگی کرده و ارتباط نزدیکی نیز با مقام‌های جمهوری اسلامی ایران دارد.

در ساعت‌های پایانی روز پنج‌شنبه۲۹آذر۱۳۹۷ مقام‌های عراقی به خبرگزاری فرانسه گفتند که موفق شده‌اند واشنگتن را راضی کنند معافیت را نود روز دیگر تمدید کنند تا عراق کماکان از ایران برق و گاز بخرد./۳۰ آذر ۱۳۹۷ فارسیBBC

***

امریکا:دیگرتمدیدنمی کنیم«مجوزنمی دهیم»

تمدید معافیت از تحریم‌های ایران به هیچ کشوری داده نمی‌شود.

«برایان هوک» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور ایران عصر چهارشنبه(۷ فروردین ۱۳۹۸) در مصاحبه با شبکه خبری اسکای‌نیوز گفت که به هیچ کشوری تمدید معافیت‌ از تحریم‌های ایران داده نمی‌شود.

۸ کشوری که معاف ازتحریم هستند؟

رئیس جمهور آمریکا بایستی تا اولین هفته ماه مه میلادی درباره صدور معافیت برای ۸ کشور شامل :

چین، هند، ژاپن، ترکیه، کره جنوبی، ایتالیا، یونان و تایوان تصمیم‌گیری کند و بر اساس گزارش‌ها در آستانه نزدیک شدن به موعد تمدید معافیت‌های تحریمی برای مشتری‌های نفت ایران بین اعضای تیم امنیت ملی دونالد ترامپ درباره تمدید یا عدم تمدید این معافیت‌ها اختلافات شدید وجود دارد.

هوک در ادامه این مصاحبه مدعی شد که نظام ایران به تامین مالی تروریسم می‌پردازد و آمریکا در تلاش است تا مانع از این کار شود.

قانون جنگل، امریکا سلطان جنگل “قانون افک”(OFAC) برای هرمعامله بایداز وزارت خزانه‌داری آمریکامجوزگرفت

نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به این موضوع که آمریکا فشار اقتصادی بی‌سابقه‌ای را علیه ایران اعمال کرده هشدار داد که واشنگتن کسانی را که به دنبال نقض تحریم‌های ایران هستند مجازات خواهد کرد.

هوک در ادامه مصاحبه با اسکای‌نیوز مدعی شد که ایران به فعالیت‌های بی ثبات کننده در منطقه ادامه می‌دهد و (سردار) قاسم سلیمانی (فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران) سیاست خارجه ایران را به پیش می‌برد. /۷ فروردین ۱۳۹۸فارس

ایران:برای خریدهواپیمای روسی هم بایدمجوز امریکاراداشته باشیم

اردیبهشت‌ماه امسال دو شرکت هوایی آسمان و ایران‌ایرتور تفاهم‌نامه‌ای برای خرید چهل فروند هواپیمای مسافربری سوخو را با روسیه امضا کرده‌اند

درادامه نقش افکOFAC درمعاملات جهانی راخواهیدخواند مشخصات وعلت تأخیر _هواپیمای مسافربری «سوخو سوپرجت ۱۰۰» (Сухой Суперджет ۱۰۰)

واما «دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران» امروز (دوشنبه) اعلام کرد:

«خرید هواپیماهای سوخوی روسی نیز نیازمند صدور مجوز اوفک از سوی خزانه‌داری آمریکاست.»

قانون جنگل، امریکا سلطان جنگل “قانون افک”(OFAC) برای هرمعامله بایداز وزارت خزانه‌داری آمریکامجوزگرفت

اوفک (OFAC) مخففی برای اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا است.

«مقصود اسعدی سامانی» دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، روز دوشنبه ۲۱ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم گفت :

روس‌ها «فروش هواپیما به ایران را منوط به صدور مجوز اوفک از سوی خزانه‌داری آمریکا کرده‌اند.

حدود ۱۵ درصد هواپیمای سوخو قطعات آمریکایی است و به همین دلیل مشمول مجوز اوفک می‌شود، در واقع بدون این مجوز امکان فروش هواپیما به ایران وجود ندارد

سامانی گفت: «مگر این‌که روس‌ها تغییراتی در تجهیزات و قطعات هواپیما ایجاد کنند تا دیگر برای فروش سوخو به ایران نیازی به مجوز اوفک نداشته باشند

سرنوشت «۲۰ فروند سوخو سوپرجت ۱۰۰ »

این در حالی است که مرضیه جعفرزاده، مدیر روابط عمومی شرکت ایران‌ایرتور، پیش از این گفته بود: «با بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته، در مجموع ۲۰ فروند سوخو سوپرجت ۱۰۰ با ظرفیت صد صندلی از سال آینده به مرور به ناوگان هواپیمایی ایران ایرتور اضافه می‌شود». به گفته خانم جعفرزاده «ارزش کلی این تفاهم نامه یک میلیارد دلار است».

خبر امضای تفاهم‌نامه دو شرکت هواپیمایی ایران با روسیه برای خرید سوخو در حالی منتشر شده بود که در همان زمان «دنیس مانتوروف» وزیر صنعت و بازرگانی روسیه، گفته بود:

«در بین قطعات و تجهیزات هواپیمای سوپر جت ۱۰۰ قطعاتی وجود دارند که در آمریکا تولید می‌شوند و طبق تحریم‌های آمریکا ما باید از خزانه‌داری این کشور مجوز بگیریم

این مقام روس در اردیبهشت‌ ۱۳۹۷ افزوده بود که «فعلاً پاسخی از واشینگتن در این باره دریافت نکرده‌ایم و متأسفانه زمان بررسی این درخواست نیز در دولت آمریکا نامشخص است».

قانون جنگل، امریکا سلطان جنگل “قانون افک”(OFAC) برای هرمعامله بایداز وزارت خزانه‌داری آمریکامجوزگرفت

طراحی بدنه سوپرجت ۱۰۰ توسط شرکت سوخو(روسی) انجام گرفته، اما مشاور طراحی، شرکت بوئینگ(امریکا) است.

آمریکا از روز ۱۴ آبان ۱۳۹۷شرکت هواپیمایی ملی ایران (هما / ایران‌ایر) را نیز به فهرست تحریم‌های خود بازگرداند

کجامعامله کنیم که دست شیطان بزرگ درآن نباشد!؟

دو روز پس از آن خبرگزاری رویترز نوشت که ایران‌ایر روز چهارشنبه، ۱۶ آبان در بزرگ‌ترین نمایشگاه هواپیمایی چین اعلام کرد که «جمهوری اسلامی از پیشنهاد فروش هواپیما توسط شرکت‌هایی که از فناوری و محصولات آمریکایی استفاده نمی‌کنند و مجوز آمریکا را برای فروش هواپیما نیاز ندارند، استقبال می‌کند».

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، نیز روز دوشنبه در مورد دیگر گزینه‌ها برای ایران گفت: «بعد از برجام مذاکراتی برای خرید هواپیما با چینی‌ها داشتیم اما هواپیمای آنها هنوز به مرحله تولید قطعی نرسیده و از این رو یک گزینه قطعی برای ایرلاین‌های داخلی نیستند

پیش از این، خبرگزاری رویترز از قول مدیر یک شرکت هواپیماسازی دولتی چینی گزارش داده‌است که این شرکت قصد فروش هواپیمای مسافربری به ایران را ندارد.

آقای« زائو یوورانگ» مدیر عامل شرکت دولتی «کوماک» سازنده هواپیماهای تجاری چینی در پاسخ به پرسش رویترز دربارهٔ احتمال همکاری با ایران برای کمک به ناوگان هوایی جمهوری اسلامی گفت: «نه، ما نمی‌توانیم (هواپیما) به ایران بفروشیم. گزینه ایران روی میز نیست».

طبق سند چشم‌انداز بیست ساله ایران که از سوی مقامات جمهوری اسلامی تهیه شده، ایران باید رتبه «نخست جابه‌جایی بار و رتبه دوم حمل و نقل مسافر» را در صنعت هوایی منطقه کسب کند، اما با داشتن ۱۵۰ تا ۱۶۰ هواپیما با میانگین سنی بالا این امکان وجود ندارد.

ناوگان هوایی ایران فرسوده و کم‌تعداد است. ایران‌ایر ۱۰۰ فروند هواپیما به ایرباس سفارش داده بود که تنها سه فروند از آنها را تحویل گرفته‌است./دوشنبه، ۲۱ آبان ۱۳۹۷ رادیوفردا

***

هواپیمای مسافربری «سوخو سوپرجت ۱۰۰» (Сухой Суперджет ۱۰۰) یکی از تازه‌ترین محصولات شرکت هوافضای سوخو متعلق به روسیه است که طراحی آن از سال ۲۰۰۰ (۱۳۷۹) آغاز شد و پس از صرف ۱٫۵ میلیارد دلار هزینه به ثمر رسید.

این هواپیما برای رقابت با هواپیماهایی مانند آنتونوف-۱۴۸، ای-جت «Embraer» و بمباردیر-سری C طراحی شده و هر فروند از آن ۳۵ میلیون دلار قیمت‌گذاری شده است. مهندسان سوخو می‌گویند هزینه‌های جاری استفاده از این هواپیما بین ۶ تا ۸ درصد کمتر از دیگر هواپیماهای مشابه است. از سال ۲۰۰۵ (۱۳۸۴) تاکنون، ۳۷۸ سفارش برای ساخت این هواپیما ثبت شده که از آن میان، ۱۲۱ فروند طی ۷ سال اخیر به مشتریان تحویل داده شده است.

موتور این هواپیما که SaM-146 نام دارد، محصول شرکت «PowerJet» است و با همکاری مشترک فرانسه و روسیه طراحی و ساخته شده است. این موتور نخستین‌بار در زمستان ۲۰۰۸ (۱۳۸۶) با موفقیت آزمایش شد. نخستین پروازهای آزمایشی این هواپیما سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) انجام شد و بهار ۲۰۰۹ (۱۳۸۸)، آزمون‌های پروازی آژانس ایمنی پرواز اروپا (EASA) را با موفقیت به پایان رساند.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق