داستان سانسور عکس خانواده سیل زده / واکنش‌های تند به تهمینه میلانی


رکنا: انتشار تصویری سانسور شده در اینستاگرام تهمینه میلانی کارگردان مشهور سینما از سیل زدگان و توضیح او درباره این تصویر با واکنش‌های تندی در فضای مجازی روبه رو شده است. عکاس این تصویر از میلانی انتقاد کرده است.

تصویری که تهمینه میلانی منتشر کرد.

داستان سانسور عکس خانواده سیل زده / واکنش‌های تند به تهمینه میلانی

تصویری که تهمینه میلانی به صورت ناقص و سانسور شده منتشر کرده است، تعدادی از سیل زدگان را با لباس‌های گلی در حالتی خندان نشان می‌دهد. در این تصویری یکی از نیرو‌های مردمی (بسیجی) که برای امداد حضور دارد سانسور شده است. این تصویر پس از اعتراض‌های فراوان از صفحه تهمینه میلانی حذف شد. اما نکته ماجرا اینجا بود که تهمینه میلانی در توضیح این عکس جنجالی نوشته بود "خانم گلاب آدینه در صفحه اش نوشت: کارشان از گریه گذشته، از آن می‌خندند."

به نوعی تهمینه میلانی منبع عکس را صفحه گلاب آدینه اعلام است. به صفحه گلاب آدینه هم که مراجعه می‌کنیم خبری از عکس نیست، اما او در ذیل یکی از پست هایش در پاسخ به سوال یک مخاطب که نوشته: "خانم آدینه، خانم میلانی پستی در پیج اینستا منتشر کرده که در آن تصویر عکس نیروی مردمی بسیج حذف شده و گفته این تصویر را از پیج شما برداشته. از شما میپرسم چرا عکس رو نصفه پخش کردید؟ "، اینگونه توضیح داده است: «هر کس چه کافر و چه مسلمان و چه هر کس دیگری که با از خود گذشتگی یاری رسان مردم دردمندباشد قابل احترام وستایش است. من این تصویر را به همین شکل در صفحات مجازی دیدم و استفاده کردم ولی بعد به شک افتادم که نکند این خانم‌ها راضی نباشند عکسشان همه جا منتشر شود بنابراین پست را حذف کردم.»

عکس بدون سانسور جواد موگویی مستند ساز از پلدختر

در همین حال اکبر نبوی منتقد و نویسنده سینما نیز از انتشار تصویر سانسور شده انتقاد کرد، او در توئیتی نوشت: "خانم میلانی گرامی! بنده و شما هر دو عضو خانواده سینما هستیم با اختلافات ریز و درشت. شما حق دارید با نظام مستقر در ایران، مخالفت ایدئولوژیک داشته باشید. اما آزادگی‌حکم‌ می کند به کسی که به یاری مردم رفته، احترام بگذارید و تصویرش را حذف ایدئولوژیک نکنید."

اما اصل داستان این عکس جنجالی چه بود؟

این تصویر توسط "جواد موگویی" مستند ساز گرفته شده است. موگویی که به لرستان رفته و در صفحه اینستاگرام خود به صورت روزانه گزارش‌هایی درباره وضعیت سیل زده گان منتشر می‌کند، در توضیح عکس بحث برانگیز نوشته است: «این عکس را روز سوم انداختم. محله سازمانی‌ها کنار رودخانه کشکان‌رود در پل دختر. بیشترین تخریب در این محل بوده. وقتی داشتم کادر را تنظیم می‌کردم، خانم مانتو مشکی به شوخی گفت: بزار ژست بگیریم! آقای کناری‌اش با لبخند گفت: تو این بدبختی ژستت گرفته؟! نیروی مردمی گفت: عیب نداره بابا! اجازه هست ما هم بیایم تو بدبختی شما؟! اینو که گفت: همه باهم خندیدیم ...»

او گفته است: "این عکس را در کنار بیم‌ها و امیدها، اشک‌ها و لبخند‌های مردم منتشر کردم. معتقدم واقعیت را باید گفت؛ اینکه برخی ناامیدند و برخی دیگر امیدوار. هر دو را باید به تصویر کشاند. بدون تحریف، اغراق، بزرگ‌نمایی و یا کم‌رنگ کردن. فقط واقعیت."

موگویی در ادامه با اشاره به انتشار این عکس توسط تهمینه میلانی تاکید کرده است: "امیدوارم برش این عکس اشتباه سهوی بوده باشد وگرنه از جوانمردی و مروت به دور است که اندک لبخند‌های خانواده‌ای سیل‌زده را که می‌تواند امید‌ها را زنده کند، تعبیر به مجنونی از سر بدبختی کرد؛ و از طرفی حضور نیروی مردمی را که خاصانه و صادقانه به کمک هم‌وطنش آمده، سانسور کنیم."

تهمینه میلانی کارگردانی است که هر چند وقت یکبار دچار حاشیه می‌شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

داستان سانسور عکس خانواده سیل زده / واکنش‌های تند به تهمینه میلانی


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

شعر غمگین شب یلدا + مجموعه اشعار زیبای غم و ناراحتی شب یلدا