مصرف ماکارونی در بارداری، می تونم بخورم؟
پاستا حاوی مواد مغذی لازم و ویتامین های فراوان برای زن باردار است و مصرف محدود آن مشکلی به وجود نمی آورد اما خوب است به نکاتی که در ادامه مطلب می آید، توجه شود.
آیا خوردن ماکارونی برای زنان خطرناک است؟
یکی از پرطرفدارترین غذا ها در سراسر دنیا، ماکارونی است. خیلی از افراد به ویژه ورزشکاران به خاطر ارزش غذایی بالای این خوراکی از آن در وعدههای غذاییشان استفاده میکنند. بسیاری از متخصصان تغذیه بر این باورند که گنجاندن مقدار متعادلی از غلات غنی شده یا مصرف غذاهای تهیه شده با آرد کامل گندم، به حفظ سلامت ما کمک میکند و با این روش بخشی از ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن به سادگی تامین میشود.اما متخصصان علوم تغذیه در تحقیقاتی تازه متوجه شدند که خوردن ماکارونی موجب بروز بیماریهای قلبی و ایجاد اختلالات جدی در رگهای خونی زنان میشود.کارشناسان ایتالیایی مرکز بیماریهای سرطانی میلانو در ایتالیا با استناد به تاریخ بیماریهای ثبت شده در پرونده سلامت هر یک از شرکت کنندگان در این پژوهش و خوراکیهای روزانه بیماران، اعلام کردند ماکارونی ضررهای زیادی به بدن زنان وارد میکند. تایج پژوهشها بیانگر این است که خوردن ماکارونی بیشتر از مردان، به زنان آسیب میزند به گونهای که زیادهروی در خوردن آن موجب بروز بیماریهای قلبی و اختلال در رگهای خونی زنان میشود. دانشمندان دلیل آن را اختلال
در ایجاد تعادل قند خون و در نتیجه آسیب دیدن قلب میدانند.علاوه بر این، ماکارونی موجب افزایش تجمع اسیدهای چرب و پایین آمدن سطح کلسترول خوب خون میشود که این موارد خود تحت تاثیر ترشح هورمون زنانه استروژن فعال میشوند.به عقیده کارشناسان، خطرناکترین نوع ماکارونی از آرد سفید با کیفیت تولید میشود.ماکارونی یک ماده غذایی غنی از نشاسته بوده و ارزش غذایی آن مربوط به آردی می باشد که در تهیه آن به کار رفته است و نیز مقدار پروتئین موجود در ماکارونی به میزان ۷ یا ۸ برابر کمتر از نشاسته آن بوده و از نظر دارا بودن عناصر معدنی مانند آهن و روی نسبت به مواد غذایی دیگر حاوی املاح معدنی و ویتامین ها، در حد متوسطی می باشد.مقدار پروتئین ماکارونی در مقایسه با پروتئین موجود در گوشت و تخم مرغ از مقدار کمتری برخوردار بوده و نیز به دلیل محدودیت اسید آمینه ای آن، ارزش غذایی ماکارونی کاهش یافته است. همچنین ماکارونی در طی فرآیند پخته شدن و طبخ، بسیاری از ترکیبات با ارزش خود را از دست می دهد. اما از آنجا که این غذا هیچ گاه به تنهایی مصرف نشده و در کنار آن از چاشنی ها و غذا هایی مثل پنیر، گوشت و ماهی که حاوی پروتئین بالا می باشند، استفاده می شود، بنابراین ارزش غذایی آن افزایش خواهد یافت. در زیر به معرفی برخی فواید ماکارونی پرداخته ایم.
ماکارونی ماده غذایی غنی از ویتامین A می باشد.
- مصرف این ماده غذایی برای رشد مو کمک می کند.
- خوردن ماکارونی برای سلامت قلب و عروق مفید می باشد.
- مصرف ماکارونی به افزایش وزن کمک می کند.
- این ماده غذایی منبع خوبی برای تامین انرژی است.
- ماکارونی برای سلامت استخوان ها و نیز درمان کم خونی نیز مفید می باشد.ماکارونی هایی که از غله یا گندم کامل تهیه شده اند، سیر کننده بوده و در نتیجه موجب جلوگیری از پرخوری می شوند، بنابراین مصرف این نوع ماکارونی در بارداری می تواند مفید باشد، همچنین ماکارونی های حاوی غله کامل به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین B، پروتئین و آهن می توانند برخی مشکلات بارداری را کاهش دهند. در آخر لازم است به ذکر این نکته تاکید کنیم که خانم های باردار بهتر است، قبل از استفاده از هر نوع رژیم غذایی، حتما با پزشک خود یا یک متخصص تغذیه مشورت نمایند. پاستا حاوی مواد مغذی لازم و ویتامین های فراوان برای زن باردار است و مصرف محدود آن مشکلی به وجود نمی آورد اما خوب است به نکاتی که در ادامه مطلب می آید، توجه شود. همچنین زن باردار باید از مصرف هر نوع ماده غذایی فرآوری شده بپرهیزد. پاستا نیز نوعی ماده غذایی فرآوری شده به حساب می آید وفیتیتس موجود در پاستا، جذب شدن برخی از مواد مغذی مانند روی و منیزیم را با مشکل رو به
رو می کند.لکتین موجود در آن هم اجازه دفع بعضی از سموم را نمی دهد. پس اگر خیلی هوس پاستا کرده اید، مقدار خیلی کمی مصرف کنید.