طریقه خشک کردن لیمو ترش به ۲ روش


طریقه خشک کردن لیمو ترش به 2 روش

برای خشک کردن لیمو ترش، می‌توانید لیموی تازه را یک تا دو روز در سایه پهن کنید تا پوست آن نازک شود. سپس لیمو‌ها را داخل آب جوش بپزید و در آفتاب پهن کنید تا خشک شوند. استفاده از دستگاه میوه خشک‌کن نیز برای تهیه لیموی خشک مفید است.

طریقه خشک کردن لیمو ترش به 2 روش
ستاره | سرویس خانه داری - می‌خواهید از خواص لیمو عمانی بهره ببرید اما از بهداشتی بودن لیموهای بازار مطمئن نیستید؟ تهیه لیمو عمانی و خشک کردن لیموترش تازه در منزل هم از نظر اقتصادی بسیار باصرفه است و هم خیال شما را بابت سلامت و کیفیت لیموی عمانی مصرفی‌تان راحت می‌کند. در این مطلب انواع روش‌های خشک کردن لیمو ترش تازه در منزل را آموزش می‌دهیم.


روش‌های خشک کردن لیمو

خشک کردن لیمو ترش را می‌توان هم برای تهیه لیمو عمانی انجام داد، هم آن را داخل دستگاه خشک کن گذاشته و با اسلایس کردن لیمو، همانند دیگر میوه‌های خشک مصرف کنید.
استفاده از دستگاه خشک‌کن میوه، با حذف آب درون میوه از فساد آن جلوگیری کرده و باعث حفظ کیفیت و ماندگاری محصول در طولانی مدت می‌شود.

۱) مراحل خشک کردن لیمو برای تهیه لیمو عمانی

استفاده از لیموترش تازه در غذا بسیار با ذائقه ایرانی‌ها جور در می‌آید. شاید همین نکته و توجه به خواص لیمو ترش باعث شده آن را خشک کرده و به لیمو عمانی تبدیل کنند. اگر شما نیز قصد دارید در منزل لیمو عمانی تهیه کنید مراحل زیر را انجام دهید:

۱- لیموی سبز و تازه را خریداری کنید. بهترین لیمو ترش‌ها لیموی میناب و جهرم است.
۲- لیمو‌های خراب، لک زده و گندیده را جدا و لیمو‌ها را به خوبی با آب سرد بشویید.
۳- لیمو‌ها را ابتدا برای یکی دو روز در سایه پهن کنید تا پوست آن‌ها نازک شود. همچنین می‌توانید مقداری نمک به لیمو‌ها اضافه کنید تا از گندیدگی آن‌ها پیشگیری شود.
۴- در یک قابلمه لعابی یا تفلون، آب را جوش آورده و نصف لیوان سرکه سفید به آن اضافه کنید. سپس لیمو‌ها را در قابلمه ریخته و اجازه دهید چند ثانیه بجوشد (در اصطلاح یک قل بخورد.) سپس لیمو‌ها را در صافی ریخته و با آب سرد بشویید.
۵- مراحل بالا را تکرار کنید با این تفاوت که این بار لیمو‌ها را با آب سرد نشسته و اجازه دهید خود به خود سرد شوند. با این روش تلخی پوست لیمو‌ها گرفته می‌شود.
۶- پس از اینکه لیمو‌ها سرد شدند با چنگال یا خلال دندان یک سوراخ در آن ایجاد کرده و روی یک پارچه خشک کن تمیز پهن کنید.
۷- لیمو‌ها را به مدت ۱۰ روز در آفتاب تیز پهن کنید و پس از این مدت در سبد ریخته و در سایه قرار دهید تا خشک شوند.
معمولا دو تا سه ماه طول می‌کشد تا لیمو‌ها بطور کامل خشک شوند.

طریقه خشک کردن لیمو ترش به 2 روش

۲) خشک کردن لیمو با دستگاه خشک کن میوه

از دستگاه‌های میوه خشک‌کن هم می‌توان برای خشک کردن لیمو استفاده کرد. این دستگاه‌ها آب میوه را به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر می‌کند و میوه را خشک می‌کند.

۱- لیمو ترش تازه را شسته و با چاقوی تیز به صورت حلقه حلقه برش بزنید. دقت کنید همه حلقه‌ها ضخامت یکسانی داشته، نه زیاد ضخیم و نه زیاد نازک باشند.
۲- حلقه‌های لیمو را داخل دستگاه خشک‌کن قرار دهید و درجه تنظیم آن را روی ۵۷ درجه سانتیگراد قرار دهید.
۳- اسلایس‌های لیمو را در یک لایه تکی درون سینی دستگاه خشک کن بچینید. مقدار زمان دقیق خشک شدن حلقه‌های لیمو به ضخامت و آب لیمو بستگی دارد، اما معمولا لیمو‌ها پس از یکی دور روز خشک می‌شوند.
۴- برای جلوگیری از خشک شدن بیش‌ازحد لیمو، بعد از ۲۴ ساعت اول آن‌ها را مدام و هر ۶ تا ۸ ساعت یک‌بار بررسی کنید.

طریقه خشک کردن لیمو ترش به 2 روش
بیشتر بدانید: طرز تهیه میوه خشک روی بخاری یا شوفاژ (چیپس میوه)زمانی که حلقه‌های لیمو نسبتا ترد و سفت شده‌اند، می‌توانید آن‌ها را جمع‌آوری و در ظرف دربسته برای چند ماه نگهداری کنید. اگر احساس می‌کنید لیموی شما هنوز کمی رطوبت دارد، برای جلوگیری از فاسد شدن، آن‌ها را در یک کیسه سربسته درون یخچال قرار دهید.

به طور کلی لیمو ترش خشک شده را به دلیل دارا بودن مواد فراری که عامل ایجاد عطر و بوی آن است، حتما باید در محل خشک، خنک و در ظروف دربسته و به دور از نور مستقیم نگهداری کنید. همچنین توجه داشته باشید، لیموی خشک شده در اثر عمل تخمیر، کمی تلخ می‌شود، بنابراین برای جلوگیری از تلخ شدن غذا پیشنهاد می‌کنیم قبل از افزودن، تخم‌های آن را درآورید.

آیا شما تجربه‌ای در زمینه خشک کردن لیمو و درست کردن لیمو عمانی خانگی دارید؟ تجربیات خود را از طریق بخش ارسال نظر با ما به اشتراک بگذارید.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل بچه تپل با هوش مصنوعی / عکس های بامزه بچه بودا برای پروفایل !