سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات


سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا علیرضا فداکار؛ معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: تقریبا 6 ماه پس از سقوط صدام(در سال 1382) بامساعدت مسئولین عتبه حسینی ،توفیق ورودو زیارت سرداب حرم حضرت اباالفضل‌العباس(ع)راداشتم. علرضافداکار(سمت راست) حکم معاونت ستادرا ازرئیس ستادبازسازی عتبات(پلارک)دریافت می کند  علت اینکه برخی از حرم‌های مطهر...

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا

علیرضا فداکار؛ معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: تقریبا ۶ ماه پس از سقوط صدام(در سال ۱۳۸۲) بامساعدت مسئولین عتبه حسینی ،توفیق ورودو زیارت سرداب حرم حضرت اباالفضل‌العباس(ع)راداشتم.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتعلرضافداکار(سمت راست) حکم معاونت ستادرا ازرئیس ستادبازسازی عتبات(پلارک)دریافت می کند

علت اینکه برخی از حرم‌های مطهر ائمه(ع) دارای سرداب هستند به این خاطر است که به مرور زمان، زمین‌های اطراف حرم به خاطر ساخت و سازها، گذر زمان، وزش باد و شرایط جوی از سطح حرم بالاتر آمده است و به این دلیل سرداب ایجاد شده است

به طور مثال در نجف اشرف علت اینکه حرم حضرت امیرالمؤمنین‌(ع) سرداب ندارد به این خاطر است که حرم حضرت در بالاترین نقطه شهر واقع شده اما در کربلای معلی، حرم حضرت سیدالشهدا و حرم حضرت اباالفضل‌العباس(ع) در گودی واقع شده است.

اما سرداب حرم حضرت اباالفضل‌العباس(ع) حدودا ۴ متر پایین‌تر از سطح حرم قرار دارد و ما به اتفاق شیخ مهدی کربلایی، امام جمعه حرم امام حسین‌(ع) به این سرداب مطهر وارد شدیم و در واقع تا پیش از این تاریخ، سرداب حرم حضرت کاملا قفل بود و کسی اجازه ورود به آن را نداشت.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

مشخصات سرداب حرم حضرت اباالفضل‌العباس

پس از آنکه از صحن حرم وارد رواق می‌شوید در ادامه شما وارد محدوده گنبد‌خانه می‌شوید که می‌توان همین رواق‌ها را در قسمت سرداب نیز در نظر گرفت که با عرض ۱،۵ متر در ۲ متر به صورت گنبدی پوشانده شده و قسمت پایین پای حضرت مسیری دارد که وارد محوطه گنبد خانه در قسمت سرداب می‌شود.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

در داخل سرداب وقتی به قسمت زیر «گنبدخانه» رسیدیم، بخشی بود که تا ارتفاع کمر به داخل آب رفتیم.

در واقع محوطه داخل سرداب «حرم حضرت تا ارتفاع حدود یک متر و ۱۰ سانت در آب قرار دارد» و این قسمت از سرداب به گونه‌ای ساخته شده که یک نفر بیشتر نمی‌‌تواند از آن عبور کند. وی ادامه داد: پس از ورود به این قسمت از سرداب، «شیخ مهدی کربلایی»نماینده آیت الله سیستانی، در جلو حرکت می‌کرد و من پشت سر او تا که به قبر مطهر حضرت اباالفضل‌العباس(ع) رسیدیم.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

وقتی به قبر مطهر حضرت در سرداب رسیدیم، من دست خود را به داخل آبی بردم که بر روی قبر مطهر حضرت ایستاده بود و جرعه‌ای از این آب نوشیدم،

تا ارتفاع حدود ۱۰ سانت بر روی قبر مطهر حضرت آب ایستاده بود .

فداکار سوگندمی خورد که آنچه می گویم حقیقت است:به تمام مقدسات قسم تا آن لحظه از عمرم آبی‌ گواراتر و زلال‌تر از این آب ندیده و ننوشیده‌ بودم.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

در آن لحظاتی که در داخل سرداب حرم حضرت اباالفضل‌العباس(ع) در حرکت بودیم کسی متوجه حال خود نبود و و با حرکتمان، «آب موج برمی‌داشت»

«طواف آب »دورقبرحضرت ابوالفضل

در آن لحظات این احساس به من دست داد که این« آب در اطراف قبر به حضرت اباالفضل(ع) التماس می‌کند» و اگر روزی پرده‌ها کنار رود، حقایق بزرگی مشخص می‌‌شود،

بواسطه این آب بود که حضرت اباالفضل‌العباس(ع) ساقی طفلان عطشان حرم در کربلا ناامید شد.

معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات می گوید:تصور می‌کنم که خداوند اینگونه مقدر کرده این آب باید برای سالیان سال همین‌طور دور قبر مطهر حضرت عباس‌(ع) دور بزند و در آن لحظه تنها چیزی که از ذهنمان می‌گذشت این بود که آب در حال التماس کردن به حضرت است.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

فداکار گفت: در زمانی که به داخل سرداب حرم حضرت اباالفضل(ع) رفته‌ بودم زمستان بود، گفت: البته ممکن است که در فصل تابستان یا زمستان مقداری از سطح آب داخل سرداب تغییر کند.

فداکارادامه داد:زمانیکه در داخل سرداب حرکت می‌کنیم آب به ارتعاش درمی‌آید و این تصور ایجاد می‌شود که آب در حال حرکت است اما در واقع این آب ساکن است و طبق قانون طبیعت اگر آب برای مدت کوتاهی در جایی راکد و ساکن باقی بماند، سبزه می‌زند و طعم و بو می‌گیرد و امکان استفاده از آن نیست اما آب سرداب حرم حضرت اباالفضل‌العباس(ع) زلال‌ترین، شفاف‌ترین و گواراترین آب این عالم است.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

فداکارگفت: سرداب حرم حضرت اباالفضل‌العباس‌(ع) به حرم امام حسین(ع) راه ندارد،در گذشته حرم حضرت سیدالشهدا(ع) دارای سرداب بوده که به مرور زمان این سرداب پر شده است،

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

در گذشته آب سرداب حرم حضرت اباالفضل(ع) برای تبرک در اختیار زائران قرار می‌گرفت واما هم اکنون سرداب حرم حضرت اباالفضل‌العباس(ع) از قسمت گنبدخانه بسته شده و دیگر کسی حق ورود به این سرداب را ندارد.

قداکاردرباره «علت سازگاری آب باحرم»می گوید: زمانی این مسئله مطرح شده بود که آب سرداب حرم حضرت اباالفضل(ع) را به خاطر احتمال زیانی که می‌تواند برای بنای حرم داشته باشد قطع و خشک کنند اما این احتمال مطرح شد که« اگر جریان این آب قطع شود، لایه‌ای که خشک می‌شود ترک برمی‌دارد »و شاید همین عامل باعث شود که رواق‌های حرم نیز ترک بخورند و «بنای ساختمان حرم حضرت با این آب سازگار شده است» و به این دلیل بود که چنین کاری انجام نشد.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

فداکار«علت قرار گرفتن بنای حرم حضرت‌اباالفضل‌العباس بر روی این سرداب» گفت:

قطعا ساختمان و بنایی که بر روی آب بنا شده باشد پس از گذشت مدت زمانی تخریب می‌شود و از بین می‌رود اما بنای حرم حضرت اباالفضل‌العباس(ع) از همان ابتدا بر روی این سرداب و آب بنا شده و این امر تأثیری بر روی استحکام حرم حضرت نداشته است؛ بسیاری از کم‌و‌کیف این امر روشن نیست که این موضوع چیزی جز معجزه نمی‌تواند باشد./مصاحبه علیرضافداکار۰۳ آذر ۱۳۹۱باباشگاه خبرنگاران جوان

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

علیرضافداکار(نفروسط)قبلاً رئیس ستادبازسازی نجف بود که در۱۱ تیر ۱۳۹۷بعنوان معاون اجرایی ستاد بازسازی عتبات کشور ایران منصوب شد.

«سرداب کربلا» پُرشد

سید علاء گفت: قبلاً سردابی در زیر ضریح مطهر با فاصله ۷ متر از سطح زمین وجود داشت و قبر مطهر امام آنجا قرار داشت، امابعلت اینکه درآن سرداب آب جمع می شد، وبه قبرآسیب می رساند درسال ۱۹۵۲میلادی(۱۳۳۰شمسی) برای عدم نفوذ آب به قبر مطهر، سرداب را با خاک پر کردند.

قبر پدرِ پدر بزرگ علا ،بین شهدا و قبر امام حسین علیه‌السلام مدفون است، به نصب دری بسیار کوچک در میان قبور مطهر اشاره ومی گوید: نزدیک قبر پدربزرگم دریچه‌ کوچکی بود که تنها به اندازه یک نفر می‌توانست از آن به داخل سرداب برود. فاصله سرداب با سطح خیابان نیز ۳ متر است که در مجموع ۱۰ متر فاصله می‌شد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:درسالهای اخیر،ستادبازسازی عتبات،این سرداب رابازسازی کرده وتوسعه هم داده است،به شکل خیلی زیبایی درآورده است،که دراسفند۱۳۹۷توفیقی شد که نمازجماعت سرداب«سرداب رأس الشریف» شرکت کنم،که درمراحل پایانی تزئینات بود.

آقای پلارک (رئیس ستادبازسازی عتبات ):سه سرداب در حرم حسینی ساخته شده که «سرداب رأس الشریف» قبل از اربعین حسینی۱۳۹۷ بر روز زائران گشوده شد. این سرداب طرفیتی بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ نفر دارد.

علاوه براین ۳سرداب

این سرداب در بخش جنوبی صحن شریف از باب الزینبیه تا باب الرجا پیش‌بینی شده است به طوری که قرار است فضای میان دو سرداب الرأس و الحائر نیز به سرداب جدید اضافه شود

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

حسن پلارک(رئیس ستادبازسازی عتبات ایران)با شیخ عبدالمهدی کربلایی(نماینده آیت الله سیستانی وامام جمعه کربلا)۲۵ خرداد ۱۳۹۸قراردادتوسعه صحن حضرت زینب و سرداب بزرگ حرم امام حسین راامضاء کردند

سرداب «القبله» با توجه به مهندسی پیش‌بینی شده می‌تواند به عنوان بزرگ‌ترین سرداب حرم مطهر امام حسین (ع) هزاران زائر را در خود جای دهد

سرداب حضرت ابوالفضل

مسئول موزه عتبه حسینی گفت: سردابی که در زیر ضریح مطهر حضرت ابوالفضل علیه‌السلام وجود دارد و هم‌اکنون در آن آب جمع شده است، اشاره می‌کند و می‌افزاید: در گذشته عمق آب یک متر بود اما با سنگ مرمر ترمیم و اصلاح شده است. یکی از معجزات آقا ابوالفضل العباس (ع) هم آب است اما به قبر مطهر آن حضرت اصلا نفوذ نمی‌کند.

سرداب حضرت ابوالفضل ۴مترپایین ترازسطح زمین قراردارد

سید علاء گفت: در جلوی آب‌ها یک دیوار با سوراخ‌های متعدد وجود دارد که اگر شما دستتان را آن طرف به قبر مطهر برسانید به هیچ عنوان دارای نم نیست و کاملا خشک است در حالی که این طرف دیوار آب جریان دارد./۱۸فروردین۱۳۹۸(۸می ۲۰۱۰)خبرگزاری حج

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:این قسمت ازسخنان سیداعلا دردیدار نماینده بعثه مقام معظم رهبری درعراق بوده که پایگاه اطلاع‌رسانی بعثه ،این گزارش رادرتاریخ ۱۸فروردین۱۳۹۸منتشرکرده است.

***

– آیا در مدت مدیریت خود در ستاد بازسازی عتبات عالیات کرامت خاصی دیده‌اید ؟

ما بیشتر از ۸ متر مجاز نبودیم زمین را حفر کنیم

حسن پلارک: در زمان لاغرسازی ستون‌های بقعه شریف سیدالشهداء(ع)، چند واقعه را با چشم خود دیدم که شاید بازگو کردن آنها در ذهن مردم رویکرد کاسبکارانه‌ای پدید بیاورد و برای همین موضوع ما بیشتر از گفتن آن مسائل پرهیز می‌کنیم.

«آب »زمان عملیات گودبرداری «خشکید»

یکی از مشکلاتی که مشاوران پروژه لاغرسازی ستون‌ها داشتند، سطح بالای آب در کربلا بود. از طرفی برای اینکه به ابدان شهدا بی‌احترامی نشود ما بیشتر از ۸ متر مجاز نبودیم زمین را حفر کنیم.

مشاوران پروژه بسیار پیگیر این موضوع بودند که با توجه به سطح بالای آب این عملیات چگونه صورت بگیرد و چه نوع آلیاژی باید به کار گرفته شود تا نشست نکند.

مدارای«آب»بامهندسین حفُار

در همین گیر و دار یکی از بچه‌ها خبر آورد که زمین را حفر کرده‌اند ولی هیچ آبی را مشاهده نکردند. ما در ابتدا باور نکردیم زیرا تا یک ماه پیش که محل نزدیک به ستون را می‌خواستیم سنگ کنیم با پمپ آب را می‌کشیدیم و بعد سنگ می‌کردیم.

تا ۶ ماه که که پروژه لاغرسازی ستون بالای سر در حال انجام بود، ما یک قطره آب ندیدیم تا یک ماه پیش که این پروژه به اتمام رسید، آب دوباره به جای خودش برگشت.

در حین انجام پروژه لاغرسازی ستون ما تربتی را از عمق ۸ متری برداشتیم که در عاشورای امسال به رنگ خون در آمد و ما عیناً مشاهده کردیم. الان نیز اثر آن باقی است ولی بسیار کمرنگ شده است.

کشف بقایای نیزه شکسته‌ها و ادوات جنگی عاشورا

همچنین در حفاری‌های همان پروژه، ما قطعات فلزی اکسید شده دست نخورده را در آوردیم. بعد از آن با تولیت حرم مطهر، مورخین و علما جلسه گذاشتیم و متوجه شدیم دقیقاً صحنه نبرد عاشورا در همان نقطه بود.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات
حمیدنیکدل -معاون اجرایی ستاد بازسازی عتبات عالیات کربلا : وقتی به عمق یک متر و ۶۰ سانتی متری زمین در زیر سنگ‌های کف حرم مطهر سید الشهدا می‌رسیم به آب برخورد می‌کنیم که البته نشان دهنده بالا بودن سطح آب در کف حرم مطهر بارگاه مطهر است که دیدن این صحنه بسیار جالب و نشانه ای از عظمت خداوند است.

برای اینکه آب بالا آمده کف حرم مطهر به سنگ‌های جدید النصب آسیبی نرساند حدود ۶۰ سانتی متر قلوه سنگ را در کف زمین خاک‌برداری شده ریخته و سپس کانال تهویه آب به ابعاد ۴۰ در ۴۰ سانتی متر دور تا دور حرم در کنار دیوارهای داخلی و خارجی با آجر معمولی همراه با نصب درپوش بر روی این کانال‌ها اجرایی شد ضمن اینکه ابتدا و انتهای این کانال هم به پشت بام برده شده و دستگاه‌های دمنده و مکنده هوا به آن متصل شد تا هوا را به جریان انداخته و کف حرم مطهر رطوبت نداشته باشد که بر روی سنگ دیوار و کاشی تاثیری باقی بگذارد.

اسامی ۱۴۱ شهید کربلا درحرم امام حسین

نیکدل گفت: سنگ‌های کتیبه‌ای که حدفاصل ارتفاع ۲ متری تا ۳ متری دیوار قرار است نصب شود دارای اسامی ۱۴۱ شهید کربلا است که این اسامی بر روی آن حکاکی شده است./۲۸مرداد۱۳۹۵فارس

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آنچه که درکتیبه(روی سرضریح ۷۲ تن) مشاهده می شود۴۰نام قسمت مردانه است که احتمالاً به همین تعدادآن طرف-زنانه-بایدباشد که می شود۸۰نام .واماماجرای اسامی «۱۴۱»چیست؟ بگذاریم وبگذریم.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

حمیدنیکدل

آب همچنان جاریست از حرم عباس به حرم حسین(ع)

وقتی کنار ضریح آقا را کنده بودیم (در قسمت شهدای ۷۲ تن) مسیر حرکت آب‌های زیرزمینی را دیدم و مشخص شد که آب‌های زیر زمینی از سمت حرم حضرت عباس(ع) به سمت حرم امام حسین(ع) در حرکت است. وقتی می‌خواستیم لوله‌هایی را در این بخش کار بگذاریم یکی از مهندسان ما برای نصب لوله به گودال پر از آب دور ضریح (بخش شهدای ۷۲ تن) رفت و ما می‌دیدیم که هر وقت می‌خواهد کلنگ را برای کندن بزند زیر آب می‌رود و بالا می‌آید، بعد از مدتی کار کردن به او گفتیم که بیا بیرون خسته شدی تا کس دیگری وارد گودال شود اما او قبول نکرد و وقتی کار تمام شد و از گودال بیرون آمد گفت

هر بار که زیر آب می‌رفتم به نیت غسل و طهارت زیر آب می‌رفتم و حیفم می‌آمد که از گودال بیرون بیایم.

حمید نیکدل، مدیر اجرایی ستاد کربلای معلی که از سال ۸۸ تاکنون در ستاد بازسازی عتبات عالیات مشغول خادمی اهل بیت(ع) بوده و در پروژه‌های بزرگی مانند تعویض ضریح مطهر امام حسین(ع) به طور مستقیم حضور داشته است، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)به بیان خاطرات و تجربه‌های حضور خود در جوار قبر مطهر امام حسین(ع) پرداخت و به سؤال‌های مطرح شده پاسخ داد./۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵

***

اولین بارچه کسی برای امام حسین مرقدساخت+چه کسی خراب کرد؟

تاریخچه جرم امام حسین علیه السلام

اولین بارگاه برقبر امام حسین رامختار بن ابوعبید ثقفی در سال ۶۵ قمری ساخت

*در روز ۱۳ محرم الحرام سال ۶۱ هجری و سه روز پس از واقعه عاشورا قبیله بنی اسد که در نزدیکی کربلا زندگی می کردند تحت نظارت حضرت سجاد پیکر امام حسین(ع) و اصحابش را به خاک سپردند .

*در سال ۶۵ هجری به دستور حاکم آن زمان عراق مختار ثقفی اولین بنا به صورت یک مسجد آجری برروی مرقد مطهر حضرت امام حسین ساخته شد و همچنین روستایی در آن منطقه بنا گردید که این هسته شکل گیری شهر کربلا شد.

سرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزاتسرداب حضرت ابوالفضل+طواف آب دورقبرسقای کربلا+معجزات

سرداب درسامرا

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:ازسال ۱۳۸۹ ساختارسرداب -سامرا-دستخوش تغیراتی شد،یک شرکت ایرانی(ازخیرین)کاربازسازی توسعه حرم که شامل مصلی وشبستان سرداب در۲طبقه (زیرین “شبستان”+طبقه همکف)

هرکدام ابعاد۵۰در۵۰یعنی هرطیقه۲۵۰۰مترمربع ومجموعاً۵۰۰۰(پنج هزار)مترمربع می باشد

فاصله “ارتفاع”قبورتاسطح زمین۶/۵(شش ونیم )مترمی باشد-یعنی ازضریح تااجسادوابدان مطهرشش ونیم مترفاصله است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک