دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی ISI با ISC 


4 دانشگاه ایرانی در جمع 100 دانشگاه برتر آسیا آخرین رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی سال 2019 پایگاه رتبه‌بندی تایمز، از جمهوری اسلامی ایران تعداد 29 دانشگاه وجود داشته که چهار دانشگاه کشور در میان 100دانشگاه برتر آسیا  قرار گرفته‌اند. درادامه خواهیدخواند: رتبه 23 دانشگاه های ایران  +رتبه بندی لایدن چیست؟+ تفاوت  ISI با ISC را.. ​ « رتبه‌بندی تایمز»...

۴ دانشگاه ایرانی در جمع ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا

آخرین رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۱۹ پایگاه رتبه‌بندی تایمز، از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۲۹ دانشگاه وجود داشته که چهار دانشگاه کشور در میان ۱۰۰دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته‌اند.

درادامه خواهیدخواند: رتبه ۲۳ دانشگاه های ایران +رتبه بندی لایدن چیست؟+ تفاوت ISI با ISC را..

دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی  ISI با ISC دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی  ISI با ISC 

« رتبه‌بندی تایمز» یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی در سطح بین‌المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه‌بندی‌های بین‌المللی خود انجام داد.

روش‌شناسی این رتبه‌بندی همانند روش‌شناسی رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار آموزش (۲۵)، پژوهش (۳۰)، استنادات (۳۰)، درآمد صنعتی (۷.۵) و وجهه بین‌المللی (۷.۵) بهره جسته است. با این حال در رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی پس از محاسبه امتیازات بر اساس شاخص‌ها نتایج کسب شده را بر اساس دانشگاه‌های موجود در این رتبه‌بندی باز تنظیم می‌کند.

رتبه‌بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۱۷ دانشگاه را از ۲۷ کشور در بردارد. در این رتبه‌بندی دانشگاه Tsinghua University از کشور چین رتبه اول را در بین دانشگاه‌های آسیایی به خود اختصاص داده است. دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ به ترتیب رتبه دوم و سوم را دارند. این برای اولین بار است که یک دانشگاه از چین رتبه اول را در این رتبه‌بندی کسب می‌کند. کشور ژاپن بار دیگر با ۱۰۳ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه‌بندی دارد و بهترین دانشگاه آن دانشگاه توکیو با رتبه ۸ است.

۲۹ دانشگاه از کشور ایران در این رتبه‌بندی حضور دارند که دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با کسب رتبه ۴۳ در بین دانشگاه‌های ایران رتبه اول را دارد و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب با رتبه‌های ۸۰ و ۸۶ رتبه‌های دوم و سوم ایران را دارند. جدول زیر دانشگاه‌های ایرانی حاضر در این رتبه‌بندی را نشان می‌دهد.

لیست دانشگاه‌های ایران در نظام رتبه‌بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۱۹

ردیف دانشگاه رتبه در ۲۰۱۹ رتبه در ۲۰۱۸ ردیف دانشگاه رتبه در ۲۰۱۹ رتبه در ۲۰۱۸
۱ صنعتی نوشیروانی بابل ۴۳ ۳۷ ۱۶ خواجه نصیرالدین طوسی ۲۰۱-۲۵۰ ۱۷۳
۲ دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۸۰ ۸۸ ۱۷ دانشگاه شهید بهشتی ۲۰۱-۲۵۰ ۱۹۳
۳ دانشگاه صنعتی شریف ۸۶ ۸۳ ۱۸ علوم پزشکی شهید بهشتی ۲۰۱-۲۵۰
۴ دانشگاه کاشان ۹۹ ۱۹ دانشگاه شهید مدنی ۲۵۱-۳۰۰
۵ دانشگاه علم و صنعت ۱۰۷ ۱۰۸ ۲۰ دانشگاه گیلان ۲۵۱-۳۰۰ ۲۵۱-۳۰۰
۶ دانشگاه صنعتی اصفهان ۱۰۹ ۹۶ ۲۱ دانشگاه اصفهان ۲۵۱-۳۰۰ ۲۰۱-۲۵۰
۷ دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۲۹ ۱۴۲ ۲۲ دانشگاه خوارزمی ۳۰۱-۳۵۰
۸ دانشگاه تهران ۱۳۴ ۱۳۹ ۲۳ دانشگاه ارومیه ۳۰۱-۳۵۰
۹ دانشگاه صنعتی شیراز ۱۳۸ ۲۴ دانشگاه زنجان ۳۰۱-۳۵۰ ۳۰۱-۳۵۰
۱۰ دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۵۰ ۲۵ دانشگاه الزهرا ۳۵۱-۴۰۰ ۳۰۱-۳۵۰
۱۱ دانشگاه تبریز ۱۵۵ ۱۴۸ ۲۶ شهید باهنر کرمان ۳۵۱-۴۰۰
۱۲ دانشگاه مازندران ۱۸۵ ۲۷ دانشگاه صنعتی شاهرود ۳۵۱-۴۰۰
۱۳ دانشگاه شیراز ۱۹۵ ۱۸۸ ۲۸ دانشگاه یزد ۳۵۱-۴۰۰ ۳۰۱-۳۵۰
۱۴ دانشگاه فردوسی مشهد ۲۰۱-۲۵۰ ۲۰۱-۲۵۰ ۲۹ دانشگاه بیرجند ۴۰۱+ ۳۰۱-۳۵۰
۱۵ دانشگاه علوم پزشکی ایران ۲۰۱-۲۵۰
ایران نیز در سال ۲۰۱۹ دارای ۲۹ دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر آسیایی بوده است که این تعداد در سال ۲۰۱۸ برابر با ۱۸ دانشگاه و در سال ۲۰۱۷ برابر با ۱۴ دانشگاه بوده است. ایران نه تنها به لحاظ تعداد دانشگاه، بلکه به لحاظ جایگاه نیز در سال ۲۰۱۸ رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. دانشگاه نوشیروانی بابل که برترین دانشگاه کشور در رتبه‌بندی تایمز معرفی شده است توانسته جایگاه ۴۳ آسیا را اخذ کند.

در سال ۲۰۱۹ ایران گوی سبقت را از ترکیه ربوده است و با ۲۹ دانشگاه نسبت به ترکیه که ۲۳ دانشگاه در رتبه‌بندی حاضر دارد، پیشی گرفته است، این در حالی است که در سال ۲۰۱۸ جایگاه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه برتر، بعد از کشور ترکیه از کشورهای اسلامی در منطقه قرار گرفته بود.

تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی تایمز

۲۰۱۹ ۲۰۱۸ ۲۰۱۷ ۲۰۱۶ ۲۰۱۵ ۲۰۱۴ ۲۰۱۳
تعداد دانشگاه‌های ایرانی ۲۹ ۱۸ ۱۴ ۸ ۳ ۳ ۳
تعداد دانشگاه‌های آسیایی ۴۱۷ ۳۵۹ ۲۹۸ ۲۰۱ ۱۰۰ ۱۰۰ ۱۰۰
بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در بین کشورهای اسلامی منطقه، کشورهای مالزی، پاکستان و عربستان به ترتیب با ۱۱، ۹ و ۶ دانشگاه پس از ایران و ترکیه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه‌بندی داشته‌اند. در این رتبه‌بندی کشور ترکیه ۵، عربستان ۴ و مالزی ۲ دانشگاه با رتبه زیر ۱۰۰ داشته‌اند./ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ ایسنا

***

توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:نظامهای رتبه بندی دانشگاهی

رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام (ISC)

رتبه بندی عملکرد دانشگاه ها URAP – University Ranking by Academic Performance

* Leiden

* شانگهای ARWU

* Times Higher Education

* HEEACT

* QS

* Webometrics

* SIR – SCImago Institutions Rankings

رتبه بندی وب دانشگاه ها ۴ICU

رتبه بندی دانشگاهی نیوزویک News Week

تفاوت ISI باISC

ISI مخفف عبارت «موسسه اطلاعات علمی» (Information Institute for Scientific ) است. بانک اطلاعاتISI مرکزی درسال ۱۹۶۰ بوسیله یوگن گرفیلد تاسیس شد. این موسسه بعداً توسط «تامسون و هلت گیر» خریداری شد و درحال حاضر بعنوان موسسه اطلاعات علمی تامسون شناخته می شود. این موسسه قسمتی از شرکت تامسون است.

ISI ، به مقالاتی که در مجلاتی چاپ شوند که خود آن مجلات باید در موسسه اطلاعات علمی ( تامسون رویترز ) ثبت شده باشند . یکی از معیار های ارزیابی علمی دانشگاه ها هم میزان ثبت وچاپ مقاله ISI میباشد.مقالات ISI خود بر دو نوع مجلات ایمپکت دار (JCR) که از معتبرترین مجلات میباشد. و مجلات بدون ایمپکت دار (LISTET) تقسیم میشوندکه این مجلات نیز معتبر میباشند ولی نسبت به ایمپکت دار ها از اعتبار کمتری برخوردار هستند ،داوری در (JCR) سخت و فرآیند طولانی تری دارند.

اعتبار مجلات بین المللی مختلف به ایندکس و نمایه مجله بستگی دارد. بصورت کلی چهار موسسه معتبر وظیفه ایندکس مجلات را برعهده دارند.

تامسون رویترز (Thomson Reuters)

الزویر (Elsevier) معرف مجلات اسکوپوس(Scopus)

موسسه NCBI معرف مجلات پابمد و مدلاین در گروه پزشکی (Pubmed ,Medlin)

پایگاه استنادی جهان اسلام معرف ژورنال های ISC

(ISC)چیست؟

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) یک سیستم اطلاع رسانی علمی میباشد که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر مبنای معیارهای علم سنجی معتبر می باشد.

البته از آنجا که معیارهای علم سنجی بر اساس قوانین علمی پایه گزاری شده‌اند، آن دسته از فراورده‌های علمی که توسط ISC تولید می شوند برابر با فراورده‌های تولید شده توسط ISI می باشند.

***

لایدن( Leiden Ranking ) چیست؟

برتری سیستم رتبه بندی لایدن، در مقایسه با سایر رتبه بندیهای جهانی،این است که تعداد بیشتری از دانشگاههای آمریکا جزء دانشگاههای برتر در نظام رتبه بندی لایدن قرار دارند که علت آن تمرکز دقیق بر تأثیر استناد در نظام رتبه بندی لایدن اعلام می شود.
دو نظام رتبه بندی تایمز و شانگهای جنبه های دیگری از عملکرد دانشگاه ها را در یک شاخص مرکب، مانند آموزش و جذب منابع مالی خارجی ترکیب می کند. با وجود اینکه دانشگاههای آمریکا در این رتبه بندی جایگاه ویژه ای در اختیار دارند، تنوع دانشگاههای سایر کشورها نیز قابل توجه است.
رتبه بندی بر اساس شهرت که از طریق یک نظرسنجی توسط نظام رتبه بندی تایمز منتشر می شود، دانشگاههای بریتانیا حائز رتبه بالایی هستند.

دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی  ISI با ISC دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی  ISI با ISC 

دکتر محمدجواد دهقانی(سرپرست ISC): لایدن یکی از نظام های معتبر ارزیابی دانشگاهی است که هر ساله دانشگاه‌های برتر دنیا را بر اساس شاخص های معتبر علم سنجی مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار می دهد. در سال ۲۰۱۸ ، دانشگاه‌های دنیا در ۹ شاخص در قالب دو معیار کلی مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی در لایدن مورد رتبه‌بندی قرار گرفتند. این ارزیابی ها از تولیدات علمی دانشگاه‌ها در سال های ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۶ از پایگاه اطلاعاتی Web of Science استفاده کرده است.

معیار مرجعیت علمی (تاثیر علمی) از شاخص‌هایی چون مقالات یک درصد برتر، مقالات ۵ درصد برتر، مقالات ۱۰ درصد برتر و مقالات ۵۰ درصد برتر بهره گرفته است.

دهقانی گفت: معیار دیپلماسی علمی نیز از شاخص هایی چون همکاری علمی، همکاری بین‌المللی، همکاری صنعتی، همکاری علمی با فاصله جغرافیایی کمتر از ۱۰۰ کیلومتر و همکاری علمی با فاصله جغرافیایی بیشتر از ۵۰۰۰ کیلومتر استفاده کرده است.

سرپرست ISC گفت: بررسی دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی لایدن حاکی از آن است که هر ساله عملکرد دانشگاه‌های کشور در حال رشد بوده است. ایران همچون سال های گذشته در بین کشور های اسلامی رتبه نخست را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر را در اختیار خود دارد. همچنین ایران نسبت به دیگر کشور های منطقه همچون عربستان، ترکیه و مالزی بیشترین رشد تعداد دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر دنیا را داشته است.

در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۸ لایدن، کشور ترکیه دارای ۱۹ دانشگاه، مالزی دارای پنج و عربستان دارای چهار دانشگاه بوده‌اند و این تعداد برای کشورهای مذکور در سال ۲۰۱۷ به ترتیب برابر با ۱۶، ۵ و چهار مورد بوده است.

نمودار زیر رشد عملکرد تعداد دانشگاه ای کشور در رتبه‌بندی لایدن را نمایش می دهد.

دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی  ISI با ISC دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی  ISI با ISC 

دهقانی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، پزشکی تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، فردوسی مشهد، شیراز، تبریز، پزشکی شهید بهشتی، علوم تحقیقات تهران، شهید بهشتی، صنعتی خواجه نصیر، اصفهان، گیلان، کاشان، پزشکی اصفهان، پزشکی شیراز، پرشکی تبریز، پزشکی مشهد، بوعلی سینا و شهید باهنر کرمان حضور یافتند.

وی خاطرنشان کر: در سال۲۰۱۷ میلادی، دانشگاه‌های تهران، صنعتی امیرکبیر، علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم و تحقیقات تهران، شهید بهشتی، خواجه نصیرالدین طوسی، اصفهان، علوم پزشکی اصفهان ، گیلان و علوم پزشکی شیراز قرار گرفته بودند.

سرپرست ISC گفت: همچنین در رتبه‌بندی لایدن در سال ۲۰۱۶، تعداد ۱۴ دانشگاه تهران، صنعتی امیرکبیر، علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، شهید بهشتی، علوم پزشکی شهید بهشتی، خواجه نصیرالدین طوسی و اصفهان در این رتبه‌بندی بودند.

وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۵ میلادی نیز تعداد دانشگاه‌های کشور در این رتبه‌بندی به ۱۳ دانشگاه رسید. دانشگاه صنعتی اصفهان، امیرکبیر، شریف، تبریز، علم و صنعت ایران، تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۲۰۱۵ میلادی در این رتبه‌بندی حاضر شدند.

در سال ۲۰۱۴ تعداد دانشگاه‌های ایرانی حاضر در این رتبه‌بندی به ۱۲ دانشگاه رسید که شامل دانشگاه‌های امیرکبیر، تبریز، شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، شیراز، علوم پزشکی تهران و دانشگاه آزاد اسلامی می‌شود.

در سال ۲۰۱۲ نیز هیچ دانشگاهی از کشور در بین دانشگاه‌های برتر دنیا حضور نداشت و در سال ۲۰۱۳ پنج دانشگاه صنعتی امیرکبیر، شریف، تربیت مدرس، تهران و علوم پزشکی تهران در این نظام برای اولین بار جای گرفته بودند.

عملکرد جهانی دانشگاه‌های کشور در شاخص تولیدات علمی در رتبه‌بندی لایدن /۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ایسنا

دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی  ISI با ISC دانشگاه های ایران دررتبه بندی جهانی  ISI با ISC 



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس