او همچنین از نگرانی دستاندرکاران این حوزه برای تأمین پایدار آب مشهد در سالهای آینده خبر داد. به گفته مدیرعامل شرکت آبفای مشهد در افق ١۴٢٠ نیاز آبی این شهر با ۵ میلیون نفر جمعیت، ٣٩۶ میلیون متر مکعب در سال خواهد بود.
وی به افزایش کیفیت آب مشهد به دلیل پر شدن مخازن سدهای آب شرب مثل دوستی، طرق و ارداک هم اشاره کرد و افزود: میزان استاندارد «ایسی» موجود در آب یا همان سختی آب باید کمتر از ٢٠٠٠ باشد که سال گذشته به ١٧٠٠ رسیده بود. امسال این رقم به دلیل بارندگیها به کمتر از ١١٠٠ رسید و با توجه به اینکه حدود ۴۵ درصد آب شرب مشهد از سد دوستی خواهد بود، شاهد افزایش کیفیت آب شرب این شهر هستیم.
به گفته وی شاید برخی از چاههای زیرزمینی در محدوده شمال و شمال شرق مشهد با مشکل نیترات و ایسی مواجه باشند و به همین دلیل کیفیت آب در برخی از مناطق شهری مطلوبیت لازم را برای شهروندان نداشته باشد اما این آب از استانداردهای لازم برخوردار است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه بخشی از آب شرب این کلانشهر با برداشت از چاههای زیرزمینی تأمین میشود، افزود: ۵٩ حلقه چاه دارای آب با کیفیت نامطلوب شناسایی شدهاند و بناست امسال از طریق جلب مشارکت سرمایهگذار بخش خصوصی، زمینه احیا و کیفیسازی منابع آبی آنها فراهم شود.
اما طبق آمار شرکت آب منطقهای خراسان رضوی حجم آب ذخیرهشده در سد دوستی به بیش از ٧۴٣ میلیون متر مکعب رسیده است که معادل ۶١ درصد حجم مخزن این سد میباشد. همچنین حجم آب ذخیرهشده در پشت مجموع سدهای استان به بیش از ٩٢٣ میلیون متر مکعب رسیده است که معادل ۵٩ درصد حجم مخازن سدها به حساب میآید.
پروژه انتقال آب در دستور کار قرار گیرد
علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی، نیز در جریان بازدید خود از شرکت آب منطقهای استان از موافقت وزیر نیرو برای ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی در پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری گفت و از انجام برنامهریزی برای واگذاری پروژههایی مانند ساخت سد خاکی در قالب فراخوان به بخش خصوصی خبر داد. وی افزود: به ازای سرمایهگذاری انجامگرفته، حقآبه در اختیار سرمایهگذار قرار خواهد گرفت.
او به تزریق قطرهچکانی اعتبارات دولتی با توجه به محدودیت منابع مالی اشاره کرد که باعث افزایش مدتزمان اجرای پروژههای آب و فاضلاب میشود. به همین دلیل، باید زمینه استفاده از منابع غیردولتی برای تسریع در اجرای این پروژهها فراهم آید.
وی با تأکید بر قرار دادن پروژه انتقال آب در دستور کار این شرکتها، از حمایت استانداری برای ایجاد زمینه ورود شرکتهای بخش خصوصی به این پروژه خبر داد و گفت: طرح انتقال آب دریای عمان به شرق کشور از سوی بخش خصوصی بدون هزینهکرد حتی یک ریال اعتبار دولتی اجرایی شده و تاکنون ١٢ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در این پروژه انجام گرفته است. با وجود این، احتمالا تا سال ١۴٠٠ خط انتقال آب به استان
یزد برسد. مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی هم در این بازدید، با بیان اینکه حجم ذخایر سدهای استان در اردیبهشت سال ٩٧ حدود ٢٢ درصد بود، ادامه داد: با توجه به تغییر نرم بارشها، از ابتدای امسال تا امروز ۶٣۴ میلیون متر مکعب آب در پشت سدهای استان ذخیرهسازی شده که میزانی چشمگیر است.
محمد علایی از برنامهریزی برای انتقال پساب به غرب مشهد خبر داد و گفت: تزریق پساب به آبخوانها یک فرصت طلایی برای تقویت منابع آبی زیرزمینی است. نباید اجازه داد با غفلت از تصفیه فاضلاب، این مسئله به یک تهدید جدی تبدیل شود.