استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از صحبتهایش، به ظرفیتهایی که در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مغفول مانده است اشاره کرد و گفت: صنایع دستی صنعتی پولساز، کمهزینه و پراشتغال است اما در ایران کمتر به این ظرفیت توجه کردهایم.
او معتقد است اگر به حوزه صنایع دستی و گردشگری توجه کافی میشد یا سرمایهگذاری لازم در این زمینه انجام میگرفت، شاید امروز سهم این بخشها در زمینه اشتغال بیش از اینها بود.
رزم حسینی گفت: ما در حوزه گردشگری با سرمایه کم میتوانیم به میزان بالایی شغل دست پیدا کنیم در حالی که در حوزه صنعت برای ایجاد اشتغال باید هزینه بسیار زیادی صرف کرد. وی در عین حال گفت: برای استفاده از ظرفیتهای حوزه گردشگری و میراث فرهنگی، ابتدا باید فهرستی از اماکن تاریخی که قابلیت مرمت دارند تهیه، سپس متناسب با آن، بستههای سرمایهگذاری برای مشارکت بخش خصوصی تدوین شود.
وی بر لزوم احیای سوغات مشهد از محل تولیدات داخلی به کمک شهرداری مشهد تأکید کرد و گفت: خوب است سوغات گردشگری مخصوص مشهد در بستهبندیهای شیک عرضه شود و در این زمینه کمیته فنی با آستان قدس شکل بگیرد و نتایج آن ارائه گردد.
ضربالاجل یکماهه استاندار
او گفت: سرمایهگذاران زیادی هستند که حاضرند اماکن تاریخی و میراث فرهنگی را بازسازی و از این ظرفیت در برای ایجاد اشتغال بهرهبرداری کنند. بنابراین حداکثر تا یک ماه آینده این فهرست در اختیار استانداری قرار گیرد تا فرصتهای سرمایه گذاری از دل آن احصا شود.
استانــــدار خراسان رضوی طبیعتگردی را هم شاخهای از حوزه گردشگری برشمرد که میتواند درآمدزا و اشتغالآفرین باشد. او به متولیان امر مأموریت داد طی یک ماه آینده فهرستی از ظرفیتهای حوزه طبعیت گردی آماده کنند تا بستههای مربوط به سرمایهگذاری در هر یک از ظرفیتها تدوین و آماده واگذاری به بخش خصوصی شود. وی با تأکید بر اینکه در حوزه صنایع دستی روی خوداشتغالی و شغل خرد تمرکز داریم افزود: میتوان جشنوارههای محلی را در استان احیا کرد. به طور مثال، جشنوارههایی مانند زعفران، سنگ فیروزه، نمد مالی و تولیدات سوغات در حوزه صنعت، معدن و تجارت، حوزه کشاورزی یا صنایع دستی برگزار شود.
او در این ارتباط هم به مدیریت شهری و فرمانداری مشهد مأموریت داد زمینههای برگزاری جشنوارههای تخصصی را بررسی کنند.
او به برخی از فواید برگزاری چنین جشنوارههایی هم اشاره کرد و اینطور گفت که متولیان امر تولید خود را تقویت کرده و علاوه بر این زمینه ثبت جهانی برخی از آنها نیز فراهم خواهد شد.
شهردار مشهد هم در این جلسه گفت که به اعتقاد او، باید ظرفیتبخشی در حوزه زائر و مسافر مبتنی بر آمار شکل گیرد. محمدرضا کلائی افزود: این موضوع نیازمند عزم جدی دستگاههای دستاندرکار است. البته شاید به تناسب دورهها و نیازهای مختلف دستگاهها و مدلهای آماری با تفاوتهایی همراه شود.
وی با اشاره به اتخاذ تصمیمات متفاوت در گارگروههای مختلف به دلیل لحاظ نکردن مبانی علمی بیان کرد: باید برای رسیدن به وحدت رویه و جلوگیری از پراکندهکاری در زمینه دستیابی به آمار مرتبط با زائر و مسافر، دستگاههای مختلف مشخص کنند به چه اطلاعاتی نیاز دارند و این اطلاعات به صورت ادواری استخراج شود.
کلائی در خصوص طرح جامع گردشگری نیز گفت: این طرح بر روی مبانی ارائه شد و دچار مشکلاتی نیز بود اما اگر مجری طرح جامع گردشگری بخواهد این طرح درست از کار درآید، باید از اکنون برای آن اقدام کند.