خسارت آتش سوزی بازار تبریز 20 میلیارد تومان است
به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی آذبایجان شرقی، محمدحسن طالبیان در بازدید از بازار تاریخی تبریز و سرای «ایکی قاپیلار» با اشاره به اینکه تفاهم...
وی اضافه کرد: از مجموع 270 هزار مترمربع فضای بازار تاریخی و مسقف تبریز، 2 هزار و 500 مترمربع زیربنا در دو طبقه سرای «ایکی قاپیلار» دچار حریق شده است؛ این سرا دارای پنج دالان است که 2 دالان میانی و سقط فروشان نیز طعمه آتش شده است.
طالبیان با اشاره به آتش سوزی 10 سال قبل بازار تاریخی تبریز، ادامه داد: قسمتهایی که پس از آن آتشسوزی مرمت شده بود سالم مانده است و استفاده از آجر در بخشهای مرمت شده باعث خسارت و آسیب کمتر شده است اما در بخشهایی که از آهن و چوب استفاده شده بود، سقف ریزش داشته است.
وی اظهار داشت: حدود 113 واحد تجاری در آتش سوزی بازار تاریخی تبریز آسیب جدی دیده و این اثر تاریخی غیر از رفع خطر، آواربرداری و نقشه اجرایی، نیازمند بازسازی و تعمیر زیرساختها و تاسیسات الکتریکی نیز است.
این مقام مسئول ادامه داد: مقرر شده است اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و دفتر فنی معاونت میراث فرهنگی استان و پایگاه میراث جهانی بازار تاریخی تبریز، جزئیات اجرایی مرمت و احیای سرای «ایکی قاپیلار» را تهیه کنند و براساس یک تفاهم نامه میان بازاریان یا هیات امنای سرای ایکی قاپیلار، شهرداری تبریز، اداره برق تبریز و آتش نشانی، تکلیف هر دستگاه در بازسازی و مرمت این بخش از بنای تاریخی بازار تبریز مشخص شود.
طالبیان گفت: با توجه به اقدامات خوبی که پس از آتش سوزی 10 سال قبل در بازار تاریخی تبریز صورت گرفته بود، خاموش کردن آتش 4 ساعت طول کشید؛ این در حالی است برای آتش سوزی قبلی 2 روز زمان صرف شد.
وی افزود: میزان خسارت کالبد بازار تاریخی تبریز بر اثر آتش سوزی اخیر مربوط به بنای بازار است و خسارت وارد شده به کالای کاسبان بازار نیز باید جداگانه محاسبه شود.
طالبیان با اشاره به اینکه ماموران یگان حفاظت آذربایجان شرقی خبر آتش سوزی را به آتش نشانی دادهاند، اضافه کرد: خوشبختانه مشارکت اجتماعی و تشریک مساعی در بین بازاریان و کسبه بازار تاریخی تبریز وجود دارد و به زودی شاهد آغاز مرمت و احیای سرای دودری خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، حوالی ساعت 22:15 دقیقه چهارشنبه 18 اردیبهشت ماه 98 آتش سوزی مهیبی در سرای «ایکی قاپیلار» بازار تاریخی و مسقف تبریز روی داد که پس از 5 ساعت خاموش شد.
بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود 5 هزار و 500 باب حجره، مغازه و فروشگاه، 40 گونه شغل، 35 باب سرا، 25 باب تیمچه، 30 باب مسجد، 20 باب راسته و راستهبازار، 11 باب دالان، 5 باب حمام و 12 باب مدرسه به عنوان اصلی ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته میشود.
این مجموعه با نام مجموعه بازار تبریز در 25 شهریور 1354 با شماره ثبت 1097 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و در سال 2010 نیز این مجموعه با شماره ثبت 1346 به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
3038/518