آغاز به کار چهاردهمین نمایشگاه قرآن کریم مشهد از امروز


آغاز به کار چهاردهمین نمایشگاه قرآن کریم مشهد از امروز

نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بعد از آنکه سال گذشته در عرصه میدان شهدا برگزار شد، امسال برای برپایی چهاردهمین دوره خود بار دیگر به محل پیشینش در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برمی‌گردد.


شهرآرا آنلاین - شکیبا افخمی‌راد| این نمایشگاه امروز ٢٣اردیبهشت‌ با ٧٠٠غرفه مختلف هنری، فرهنگی، زیارتی و... افتتاح خواهد شد و تا سی‌ام این ماه ادامه خواهد یافت، دیروز نشست خبری‌ای با حضور جعفر مروارید، مدیرکل اداره فرهنگ‌وارشاد اسلامی خراسان رضوی، و محمدتقی کاظمی‌نسب، معاون قرآن و عترت اداره‌کل ارشاد خراسان رضوی و دبیر چهاردهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن‌کریم، برگزار شد.

﷯ رویدادی با حضور ٢٠ملیت

جعفر مروارید در این نشست به بیان چند ویژگی چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم پرداخت.او با اشاره به اینکه در نمایشگاه امسال، رویکرد بین‌المللی درنظر گرفته شده‌ است، عوامل موثر در تحقق این رویکرد را این‌گونه تشریح کرد: امسال ۲۰ملیت مختلف از کشورهای اسلامی برای معرفی تجارب فرهنگی قرآنی خود به شهروندان مشهدی، در نمایشگاه حضور دارند. این ٢٠ملیت در بخش‌هایی مثل جشنواره غذا، جُنگ قرآنی ملل، نشست‌های علمی بین‌المللی با نگاه به جهان اسلام و کرسی‌های نظریه‌پردازی شرکت خواهند کرد. به گفته مروارید، هدف این نمایشگاه بین‌المللی این است که در زیر چتر قرآن که نماد وحدت کشورهای اسلامی است، تجارب معنوی، فرهنگی و اجتماعی منتقل شود.مدیرکل ارشاد در ادامه صحبت‌های خود از حضور ۵٠ناشر داخلی و ١۴ناشر بین‌المللی با ۴۵نمایندگی‌ از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، مصر و ترکیه در نمایشگاه امسال خبر داد.

براساس گفته‌های او، در روزهای برگزاری نمایشگاه، مشهد میزبان ٩قاری بین‌المللی از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، اندونزی و تانزانیا درکنار ١۴قاری از ایران خواهد بود تا نگاه زیبا‌شناسانه به قرآن و قرائت‌ها نیز با رویکرد بین‌المللی ارائه شود. دو شخصیت بین‌المللی قرآنی از عمان و عراق که برای برپایی نشست‌های ویژه در نمایشگاه حضور خواهند داشت، از دیگر میهمانان این رویداد هستند.

﷯ ترویج همدلی

مرواید با بیان آنکه در نمایشگاه امسال بخش هنری نیز با هدف شکل‌گیری جریان همدلی درمیان خانواده‌ها درنظر گرفته شده‌ است، ادامه داد: کارگاه کتابت قرآن کریم، غرفه خوش‌نویسی، اجرای نمایش خیابانی با موضوعات قرآنی و مفاهیم اخلاقی، پرده‌هایی از قصه‌های قرآنی، غرفه سفال و سرامیک با نقوش اسلامی، پویانمایی و آثار کارتونی با مضامین قرآن، سحرخوانی، مناجات‌خوانی، غرفه‌های هنرهای دستی، غرفه‌های آثار و تابلوهای قرآنی، نمایشگاه عکس، خوانش متون نمایش قرآنی و غرفه‌های تصویرسازی برای کودکان و نوجوانان، ازجمله برنامه‌های درنظر گرفته‌شده برای بخش هنری نمایشگاه است. به گفته او در چهاردهمین نمایشگاه قرآن سعی شده است به انتظارات اقشار مختلف مردم توجه شود و قرآن به منزله منبعی الهام‌بخش برای ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی به خانواده‌ها معرفی شود. مروارید در پایان صحبت‌های خود از حضور و حمایت ٢٢سازمان و نهاد ازجمله کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد، حوزه علمیه خراسان، آستان قدس رضوی و شهرداری مشهد برای برپایی چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

خبر داد.به گفته او، این نمایشگاه، رویدادی مشارکتی، قرآنی و باتوجه‌به آموزه‌های اهل‌بیت(ع) و بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب است که اگر مشارکت دستگاه‌ها برای برپایی آن نبود، شرایط و اتفاقات گفته‌شده حاصل نمی‌شد.

﷯ برپایی ٢٣بخش مختلف

در ادامه این نشست، محمدتقی کاظمی‌نسب، معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر چهاردهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم مشهد، درباره اهداف این نمایشگاه توضیح داد: ترویج سبک زندگی قرآنی، معرفی ظرفیت‌های قرآنی شهر مشهد، تقویتِ نقش نهادهای مردمی و افزایش مشارکت موسسات، ایجاد تعامل و استفاده بهینه از ظرفیت همه نهادهای فرهنگی، شناسایی و معرفی پیش‌کسوتان، استادان، نخبگان و فعالان قرآنی به عموم مردم، از اهداف برگزاری نمایشگاه پیش‌روست. او با بیان آنکه ٢٢کمیته برای برگزاری ٢٣بخش این نمایشگاه تشکیل شده‌ است، این بخش‌ها را این‌گونه تشریح کرد: بخش اول، بخش بین‌الملل است که خود به دو محور قرآن و فرهنگ ملل اسلامی و حضور هنرمندان و اندیشمندان قرآنی عرصه بین‌الملل تقسیم می‌شود. بخش دوم نیز به ناشران قرآن و عترت و محصولات فرهنگ مکتوب، اختصاص دارد. به‌گفته کاظمی‌نسب، محافل جنبی نمایشگاه با برنامه‌هایی چون بازی‌های معارفی برای کودکان و نوجوانان، سحری‌خوانی و چاوشی‌خوانی، بخش سوم این رویداد است که می‌تواند پاسخ‌گوی سلایق مختلف باشد. او ادامه داد: فیلم‌های قرآن و عترت، هنرهای تجسمی قرآنی با موضوعاتی چون نقاشی، خوش‌نویسی و تصویرسازی و تفسیر و تدبر در قرآن کریم از دیگر بخش‌های نمایشگاه امسال است. کاظمی‌نسب یکی از بخش‌های فعال نمایشگاه را بخش کودک و نوجوان خواند و از برنامه‌های مختلف نهادهایی چون آستان قدس‌رضوی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای این گروه‌های سنی خبر داد:‌ «بخش موسسات فرهنگی قرآن و عترت و تشکل‌های مردمی فعال، ادارات و نهادهای دولتی، نشر الکترونیکی و فناوری اطلاعات، فرهنگ و هنر مساجد و ترویج فرهنگ نماز، بخش دانشگاهی و پژوهش‌های قرآنی، بخش عفاف و حجاب و مد لباس ایرانی و اسلامی، بخش عترت و زیارت، مشاوره‌های قرآنی، بخش حوزوی، آستان قدس رضوی، صنایع دستی و هنرهای قرآنی، آواها و سحری‌خوانی، کرسی تلاوت، مطبوعات و رسانه‌های جمعی و مجازی و آثار نفیس و موزه‌ای از دیگر بخش‌های نمایشگاه است.» به‌گفته دبیر نمایشگاه قرآن، درمیان ٢٣بخش نمایشگاه، بخشی برای تحقق شعار سال، رونق تولید و پرداختن به بیانیه گام دوم انقلاب نیز درنظر گرفته شده‌ است.

چهاردهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مشهد از امروز ٢٣اردیبهشت شروع می‌شود و تا٣٠اردیبهشت ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان برای بازدید از این رویداد، می‌توانند در طی دوران برگزاری از ساعت ١٨ تا ٢۴ به محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌‌المللی مشهد مراجعه کنند.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

«صخره مقدس» با موضوع طوفان الاقصی منتشر شد