طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه


طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه

حلوا زرده از سوغاتی های شهر همدان است و مواد تشکیل دهنده ی آن به قدری پرکالری هستند که اغلب به عنوان دسری مقوی و با خواص بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه
ستاره | سرویس آشپزی - حلوا از شیرینی های سنتی ایرانیان است و تنوع بسیار بالایی دارد. حلوای هویج، حلوای زعفرانی، حلوای گل سرخ، حلوای لبو و حلوا سه آرد سه نمونه از حلواهای معروف ایرانی هستند. حلوا زرده نیز یکی از انواع حلوا و از سوغاتی‌های شهر همدان است که مردم این شهر اغلب آن را به عنوان دسر مورد استفاده قرار می‌دهند. زرده تخم مرغ و زعفران دو ترکیب اصلی این حلوا هستند که باعث رنگ زرد مایل به نارنجی آن شده و نقش مهمی در خواص و میزان کالری آن دارند. در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه این نوع حلوا بپردازیم.


طرز تهیه حلوا زرده همدان

مواد لازم
تخم مرغ 10 عدد
شکر آسیاب شده 1/2 پیمانه
گلاب 1/4 پیمانه
روغن حیوانی یا کره ی ذوب شده 3 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
خلال پسته، بادام و دارچین برای تزیین به میزان لازم

دستور تهیه
تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و زرده و سفیده‌ آن‌ها را از هم جدا کنید. شکر را آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید. زرده‌های تخم مرغ را خوب بزنید و به تدریج شکر آسیاب شده را به آن اضافه کنید. به هم زدن مخلوط زرده تخم مرغ و شکر ادامه دهید تا شکر در زرده‌ها حل شده و مخلوطی کرم رنگ و کمی پف کرده حاصل شود. سپس محلول زعفران را به اندازه‌ای به مخلوط اضافه کنید که به رنگ زرد مایل به نارنجی درآید. روغن حیوانی یا کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود، سپس مخلوط تخم مرغ را در آن ریخته و به سرعت شروع به هم زدن کنید. موقع هم زدن مواد در تابه باید سرعت عمل داشته باشید و مرتب مواد را هم بزنید، در غیر اینصورت تخم مرغ گلوله گلوله شده و حلوایی بی‌کیفیت و ناصاف حاصل می‌شود. پس از چند دقیقه که حلوا سفت شد، گلاب را به آن اضافه کرده و اجازه دهید مواد ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشند. وقتی حلوا زرده یکدست و کشدار شده و از نظر غلظت کمی سفت‌تر از فرنی شد، حرارت را خاموش کنید. حلوا زرده را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید. حلوا زرده را می‌توانید ۱ الی ۲ روز در یخچال نگهداری کرده و مورد استفاده قرار دهید ولی به دلیل وجود زرده تخم مرغ در ترکیب آن نگهداری این حلوا برای مدت زمان بیشتر توصیه نمی‌شود.

طرز تهیه حلوا زرده همدان؛ مقوی و خوشمزه
خواص حلوا زرده همدان

زعفران موجود در حلوا زرده دارای خواص شادی آور و ضد افسردگی بوده و به همین دلیل با مصرف آن احساس سرزندگی و شادی در فرد به وجود می‌آید. زعفران یکی از مواد کاهنده‌ چربی و کلسترول مضر خون بوده و وجود آن در حلوا زرده می‌تواند اثرات منفی چربی موجود در زرده تخم مرغ و روغن حیوانی را خنثی کند. زعفران نقش مهمی در هضم غذا داشته و به همین دلیل پس از خوردن حلوا زرده، احساس سنگینی به سراغ شما نمی‌آید. همچنین عطر بی نظیر آن می‌تواند در کاهش بوی زهم تخم مرغ موثر باشد. زرده تخم مرغ از منابع مهم ویتامین‌های A، E، D، K، B۶، B۱۲ و سرشار از مواد معدنی ضروری برای بدن نظیر کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، سدیم و سلنیوم است. وجود کاروتنوئید‌های موجود در زرده تخم مرغ برای سلامت چشم مفید بوده و خطر ابتلا به آب مروارید ناشی از افزایش سن را کاهش می‌دهد. کولین موجود در زرده تخم مرغ در سلامت قلب موثر بوده و باعث بهبود عملکرد قلبی عروقی می‌شود. ویتامین‌های موجود در زرده تخم مرغ از آسیب دیدگی مو‌ها جلوگیری کرده، مو‌های خشک را مرطوب می‌کنند و باعث رشد و درخشندگی مو‌ها می‌شوند. املاح و ویتامین‌های موجود در زرده تخم مرغ تاثیر چشمگیری در لطافت و زیبایی پوست دارند.


کالری حلوا زرده همدان

میزان کالری حلوا زرده با مقدار مواد ارائه شده در این دستور در جدول ذیل ارائه شده است:

مواد میزان کالری واحد میزان کالری حلوا زرده با مقدار مواد ارائه شده
زرده تخم مرغ 1 عدد 50 کالری 500
روغن حیوانی 100 گرم 890 کالری 534
شکر 100 گرم 400 کالری 400
میزان کالری کلی 1434

آیا حلوا زرده در دسته حلواهای مورد علاقه شما قرار دارد؟ دیدگاه‌ها و تجربیات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران