طرز تهیه حلوا لوزی همدان بسیار خوشمزه و مغذی


طرز تهیه حلوا لوزی همدان بسیار خوشمزه و مغذی

حلوا لوزی همدان نوع خاصی از حلوا بوده که از ترکیب آرد برنج، مغز گردو، سبوس گندم، عسل و زعفران درست می شود. این حلوا پس از آماده شدن به شکل لوزی برش می خورد و به دلیل شکل خاصی که دارد به این نام معروف شده است.

طرز تهیه حلوا لوزی همدان بسیار خوشمزه و مغذی
ستاره | سرویس آشپزی – حلوا از شیرینی‌های محبوب در میان ایرانیان است که اغلب به عنوان دسر یا همراه با چای مورد استفاده قرار می‌گیرد. حلوا لوزی از جمله شیرینی‌هایی بوده که از سوغات شهر همدان به حساب می‌آید و به دلیل شکل خاصی که دارد به این نام معروف شده است. این حلوا از آرد برنج، مغز گردو، سبوس گندم، عسل و زعفران درست می‌شود و همراه با چای به عنوان میان وعده‌ای مقوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب به آموزش تهیه حلوا لوزی همدان خواهیم پرداخت.


طرز تهیه حلوا لوزی همدان

مواد لازم
آرد برنج 1 پیمانه
مغز گردو 1 پیمانه
عسل تیره رنگ 1 پیمانه
پودر زعفران 1/2 قاشق چایخوری
پودر هل 1/4 قاشق چایخوری
پودر پسته یا بادام برای تزیین به میزان لازم

نکته: پیمانه مورد استفاده برای اندازه گیری مواد اولیه لیوان فرانسوی دسته دار است.

دستور تهیه
پودر زعفران را در یک فنجان یا کاسه‌ی کوچک ریخته و ۲-۱ تکه یخ کوچک روی آن بگذارید. اجازه دهید یخ در دمای محیط آب شود و محلول غلیظی از زعفران به دست آید. کف یک سینی که بهتر است مستطیل شکل باشد، سلفون بکشید و کنار بگذارید. آرد برنج را در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. با یک قاشق چوبی مرتب آرد برنج را هم بزنید تا خوب تفت داده شود. آرد برنج را پس از بو دادن در کاسه‌ای ریخته و مغز گردو را به تابه اضافه کنید. مغز گردو را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس آن را لای پارچه‌ی نخی تمیزی قرار داده و با کف دو دست ماساژ دهید تا پوست قهوه‌ای رنگ روی آن جدا شود. مغز گردو را دو بار چرخ کنید تا کاملا پودر شود. مغز گردوی چرخ شده، آرد برنج بو داده و پودر هل را در ظرفی ریخته و مواد را با دست خوب مخلوط کنید تا روغن گردو به خورد آرد برنج رفته و یکدست شوند. عسل را در قابلمه‌ی کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا رقیق شود. وقتی عسل کاملا داغ شد و حباب‌هایی در سطح آن به وجود آمد، حرارت را خاموش کرده و محلول زعفران را به آن اضافه کنید. مخلوط زعفران و عسل را تا داغ است به مخلوط آرد و گردو اضافه کرده و شروع به ورز دادن مواد کنید تا کاملا یکدست شوند. مخلوط مواد باید مانند خمیری کاملا منسجم شود طوریکه اگر آن را به دو نیم تقسیم کنید، کش نیاید. وقتی مواد به این درجه از انسجام رسید قبل از اینکه سرد شود، آن را در سینی پوشانده شده با سلفون ریخته و به طور یکنواخت پهن کنید. یک چاقوی تیز انتخاب کرده و برای اینکه مواد به آن نچسبند، آن را کمی چرب کنید، سپس حلوا را به شکل لوزی برش بزنید. در صورت چسبیدن مواد به چاقو، آن را با یک دستمال نمدار تمیز کرده، دوباره چرب کنید و اقدام به برش زدن بقیه‌ی حلوا کنید. حلوا لوزی همدان را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با پودر پسته یا بادام تزیین کنید.

طرز تهیه حلوا لوزی همدان بسیار خوشمزه و مغذی
ماده اصلی در تهیه جلوا لوزی آرد برنج بوده که فاقد گلوتن و بسیار پر خاصیت است. آرد برنج را می‌توانید از فروشگاه‌های مواد غذایی به صورت آماده خریداری کنید ولی از آنجا که برنج استفاده شده در تهیه آن اغلب نامرغوب است، پیشنهاد می‌شود که به صورت خانگی آن را تهیه کنید.


طرز تهیه آرد برنج خانگی برای حلوا لوزی همدان

برای تهیه آرد برنج بهتر است از برنج‌های خوش عطر و مرغوب ایرانی استفاده کنید که می‌تواند از نوع خرده برنج و نیم دانه یا برنج کامل باشد. ابتدا برنج را شسته و سپس چند ساعت در آب خیس کنید. برنج خیس خورده را آبکش کرده و روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید. قبل از اینکه دانه‌های برنج به طور کامل خشک شوند و در حالیکه هنوز کمی رطوبت دارند، آن‌ها را بکوبید تا نرم شوند، سپس آسیاب کنید. برنج را تا حدی آسیاب کنید که کاملا پودر شود، سپس آن را از الک رد کنید تا اگر دانه‌ی درشتی در آن وجود دارد گرفته شود. دانه‌های درشت را دوباره آسیاب کرده و الک کنید. آرد برنج را در سینی پهن کرده و در مجاورت هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود، سپس آن را در ظرف دردار در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه حلوا لوزی همدان بسیار خوشمزه و مغذی تجربه شما از تهیه حلوا لوزی همدان چیست؟ نظرات و تجربیات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تغییر حالت چشم خاتمی خبرساز شد+تصاویر