١٠ واحد تولیدی در وضعیت بحرانی


١٠ واحد تولیدی در وضعیت بحرانی

٢١۴۶ کارگر خراسان رضوی به دلیل مشکلات حوزه تولید در آستانه بیکاری قرار دارند


شهرآرا آنلاین - قاسمی‌مقدم - ١٠ واحد تولیدی در خراسان رضوی در وضعیت بحرانی قرار دارند. این یعنی اگر توجهی به مشکلاتشان نشود، همین روزها باید منتظر اعلام خبر بیکاری ٢١۴۶ کارگر بود. معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور، عصر یک‌شنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان به این مسئله اذعان کرد. او که در حضور وزیر کشور از وضعیت اقتصاد خراسان رضوی گزارش می داد، این را هم گفت که ٨۵ واحد تولیدی هم همین حالا با ١١ هزار و ۵٣۴ فرصت اشتغال مشکل  دارند و برای حفظ ظرفیت تولیدی آن ها باید زخم هایشان را التیام داد. افزون بر واحدهای صنعتی و تولیدی که چرخشان می چرخد اما خیلی کندتر از آن چیزی که باید و شاید، چرخ ۴٠٠ واحد هم در خراسان رضوی از کار افتاده و چند وقتی است، برچسب راکد بودن بر پیشانی آن ها چسبانده اند. آن طور که بابک دین پرست روایت می کرد، تا آذرماه سال قبل ١۶٣ واحد تولیدی و صنعتی به دلیل معوق شدن مطالبات بانک ها، توسط شبکه بانکی استان تملک شد که حالا بر اساس تأکیدات آقای رئیس جمهور، باید زمینه بازگشتشان به چرخه تولید کشور فراهم شود. موضوعی که وزیر کشور هم به آن اشاره کرد و این طور گفت که باید واحدهای تملیکی توسط بانک ها دوباره احیا شوند.

﷯ ١٨۵ طرح نیمه‌تمام در خراسان

وزیر کشور که عصر روز یکشنبه و ساعاتی پس از ورودش به مشهد، در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی حضور یافته بود، چند توصیه به مدیران دستگاه ها داشت و بعد هم رفت سراغ موضوع روز کشور یعنی جنگ اقتصادی با آمریکا. او ابتدا به موضوع واگذاری پروژه های نیمه تمام دولتی گریزی زد و با گلایه از برخی بخل ورزی ها در این زمینه گفت: ١٨۵ طرح نیمه تمام در استان وجود دارد که باید زمینه واگذاری آن ها به بخش خصوصی فراهم شود؛ هرچند شاید نیاز باشد که این پروژه ها ١٠ درصد زیر قیمت کارشناسی واگذار شود و دولت تا حدودی ضرر کند.

او گفت: با وجود آنکه در شرایط حساس کنونی، کشور باید در مسیر توسعه و رشد قرار گیرد اما در گوشه و کنار سیستم دولتی میل به واگذاری پروژه های نیمه تمام عمرانی وجود ندارد و برخی مدیران در این زمینه مقاومت می کنند.

رحمانی فضلی معتقد است، از آنجا که قانون اجازه اصلاح در تصمیم گیری ها را می دهد، نباید پروژه های نیمه تمام دولتی را پس از سال ها انتظار برای تزریق بودجه های قطره چکانی، همچنان بلاتکلیف گذاشت.

او درباره ٣ علتی که مانع فراهم شدن شرایط برای واگذاری پروژه های نیمه تمام عمرانی به بخش خصوصی می شود، این طور گفت: قیمتی که بر روی پروژه های نیمه تمام گذاشته می شود یکی از این دلایل است. برای رفع این مشکل باید نرخ پایه ای گذاشته شود تا بخش خصوصی برای سرمایه گذاری رغبت پیدا کند. دومین علت، تمایل نداشتن و مقاومت دستگاه های اجرایی است. دلیل سوم هم به مقاومت دستگاه های نظارتی مربوط می شود. آقای وزیر در جمع بندی نکاتش درباره موضوع پروژه های نیمه تمام، یک مأموریت هم برای استاندار مشخص کرد و گفت: در صورت ممکن نبودن واگذاری برخی از طرح های نیمه تمام دولتی به بخش خصوصی، دلایل منطقی آن را احصا و اعلام کنید.

﷯ حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری

او در ادامه حرف هایش، به مدیران توصیه کرد که با حفظ جایگاه نظارتی خود، از تولید و سرمایه گذاری حمایت کنند و افزود: در برخورد با سرمایه گذاران نباید سیاست یک بام و دو هوا را دنبال کرد؛ از یک طرف می گوییم سرمایه گذاری خوب است و از طرف دیگر به عناوین مختلف مانع بر سر راه سرمایه گذاران ایجاد می کنیم.

به گفته رحمانی فضلی، با قوانین موجود که از مشروطیت تاکنون تنقیح نشده است، می توان با هرگونه سرمایه گذاری شرعی و مباح مخالفت کرد و در عین حال سخت ترین موانع را از جلوی پای سرمایه گذاران برداشت.

او تصریح کرد: نحوه توزیع گوشت و شکر و مشکلاتی که در این زمینه ایجاد شد، نشان داد نظام توزیع مناسبی در کشور نداریم و باید هر استان متناسب با شرایط خود، نظام توزیع مناسبی را درنظر بگیرد.

وزیر کشور به ظرفیت مرزهای شرقی کشور برای توسعه مبادلات تجاری با کشورهای همسایه هم اشاره کرد و گفت که افغانستان و ایران ویژگی های مشترکی دارند و می توان از این ظرفیت برای جذب سرمایه های سرمایه گذاران افغانستانی استفاده کرد.

به گفته او، با توجه به مهلت تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، ساختار جدید بودجه ریزی کشور تا ٢ ماه آینده کامل می شود.

بخش دوم صحبت های رحمانی فضلی به موضوع جنگ اقتصادی آمریکا علیه کشورمان اختصاص داشت.

او با اشاره به بدعهدی آمریکا در عمل به تعهدات خود مطابق برنامه جامع اقدام مشترک هسته ای افزود: نه اروپا و نه آمریکا، هیچ یک به صورت کامل تعهدات خود را اجرا نکردند، درحالی که برجام یک میثاق بین المللی بود و می توانست در مسیر اجرای آن، اعتمادها افزایش یابد و مسائل روان تر پیش برود.

﷯ مقاومت در برابر تحریم ها

رحمانی فضلی مهم ترین اولویت کشور در شرایط فعلی را مقاومت در برابر تحریم ها برشمرد و گفت: در شرایط امروز که با فشارهای گسترده بین المللی مواجه هستیم، باید مثل همیشه به توانمندی ها و ظرفیت های داخلی کشور توجه کنیم؛ اگر مدیران برای حل مشکلات در بخش مختلف اراده کنند، اقدامات در این زمینه قطعا به نتیجه خواهد رسید.

وزیر کشور با بیان اینکه مثلث توسعه اقتصادی، وحدت، هم نظری و همفکری خوبی در استان ایجاد کرده است، گفت: توقع این است که برای شرایط کنونی برنامه ریزی های ویژه ای انجام گیرد و ضمن بازنگری در اولویت ها، در راستای ایجاد منابع جدید درآمدی و کاهش هزینه ها گام برداشته شود.

وی با تأکید بر اینکه کاهش درآمدهای نفتی کشور باید از محل صرفه جویی در هزینه ها یا تعریف منابع درآمدی جدید جبران شود، خاطرنشان کرد: مدیران استانی باید در راستای خلق منابع درآمدی جدید از محل جذب سرمایه گذاری داخلی یا خارجی و استفاده از منابع مالی در اختیار مردم برنامه ریزی کنند.

علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی، هم در این جلسه گفت که با اجرای مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در استان طی ماه های اخیر تلاش کرده ایم برای دستیابی به توسعه اقتصادی، ارکان حاکمیت -اعم از دولتی و قضایی- همدل و هم زبان شوند.



کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست