استخراج بیت کوین تنها نیازمند سخت افزار قوی و همچنین اینترنت و برق ارزان است. در واقع اصلی ترین هزینه جاری برای فعالیت در این زمینه پرداخت هزینه برق است. بسیاری از کشورها قوانین سخت گیرانه ای در این باره دارند و تعرفه های برق ویژه ای برای استخراج بیت کوین وضع کرده اند اما استخراج بیت کوین در ایران هنوز تابع قوانین نیست. به طور کلی ارزهای مجازی هنوز توسط دولت ها به رسمیت شناخته نشده اند و با توجه به تحریم های اقتصاد ایران فعالیت در این بازار باید محتاطانه انجام شود.
این فعالیت اکنون با استفاده از برق روستایی و برق صنعتی -که تعرفه آن به مراتب از برق شهری پایین تر است- انجام می شود. موضوعی که روز گذشته نایب رئیس سندیکای صنعت برق ایران به آن اعتراض کرد. پیام باقری معتقد است استخراج کنندگان ارز دیجیتال باید هزینه برق خود را با نرخ واقعی پرداخت کنند.
وی به ایرنا گفت: اکنون ماینرها (استخراجکنندگان ارز دیجیتال) استخراج پول مجازی را با برق ارزان قیمت کشورمان انجام می دهند که ادامه این روند اجحاف در حق سرمایه ها، منافع ملی و کشور است.
باقری برخورد قهری با این نوع کسب و کارها را نادرست ارزیابی و خاطرنشان کرد: باید استخراج کنندگان ارز مجازی در سازمان هایی خاص ساماندهی شوند و آن گاه برق براساس تعرفه های واقعی به آن ها اختصاص داده شود.
وی ادامه داد: اکنون این استخراج کنندگان به دلیل پایین بودن تعرفه برق در بخش کشاورزی به این سمت متمایل شده اند که این موضوع می تواند به ضرر کشور تمام شود.
نایب رئیس سندیکای صنعت برق گفت: نباید با برخوردهای قهری این فعالان را به سمت استفاده از راهکارهایی خلاف سوق داد بلکه باید هرچه سریع تر برای سامان دادن آ ن ها اقدام کرد.
باقری افزود: اکنون به دلیل نبود سازماندهی مناسب در این بخش روز به روز شاهد بیشتر شدن فعالیت این نوع کسب و کارها با استفاده از برق ارزان قیمت هستیم.
وی با بیان اینکه استخراج ارز مجازی هم جزو کسب و کارها محسوب می شود ادامه داد: باید تعرفه های برق برای آن ها واقعی محاسبه شود تا هزینه مصرف واقعی برق خود را پرداخت کنند، نه آنکه با سوء استفاده از برق ارزان برای خود سودهای کلان رقم بزنند.